Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ ile Megabirlik iş birliği protokolü imzaladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Megabirlik Medya A.Ş. (Kanal 3) arasında Afyonkarahisar’ın kültür, sanat, spor ve sağlık alanında tanıtımının yapılması ve gelişimine katkı sunulması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı

 

Rektörlük binası toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı ve Megabirlik Medya Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Megabirlik Medya Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Demirel, Megabirlik Medya Temsilcisi Mehmet Emin Güzbey, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ile Prof. Dr. Murat Peker, AKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Yücel Ocak, Rektör Danışmanı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sena Coşkun, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cüneyt Akın, İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Emin Uz ile birlikte AKÜ akademisyenleri ve Mega Birlik Medya A.Ş. çalışanları katıldı.
“YENİ PROGRAMLAR EKLENDİ”
İmza töreni öncesi konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 2018 yılında AKÜ ile Megabirlik arasında bir iş birliği protokolünün imzalandığını ve bu protokol kapsamında Megabirlik bünyesinde faaliyet gösteren Kanal 3 televizyonunda AKÜ öğretim elemanlarının çeşitli programlar icra ettiğini söyledi. Karakaş, “Geçen yıl Mustafa Solak hocamın döneminde bir protokol imzalamıştık, bu protokol kapsamında yürütülen faaliyetler çok başarılı bir şekilde sürdürüldü. Biz de bu sene o programlara yenilerini ekleyerek, bu anlamda kanala olan desteğimizi ve üniversitemizin bu programlar aracılığıyla tanıtılmasını amaçlayan yeni bir protokol hazırlama ihtiyacını hissettik. Bu anlamda yeni program eklemeleri yaptık. ‘Düşünce Ufku, Tarih-i Âlem, İslam ve Hayat, Patilerle Empati, Sporda İz Bırakanlar, Kültür Sanat Penceresi, Piyano ve Şan Dinletileri, Gurbette Emirdağ, Yoksul Dervişin Dilinden ve Üniversite Saati’ isimli programları yürüteceğiz. Bu programlar vesilesiyle tüm hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
“KANAL 3 AFYON’UN BİR DEĞERİ HALİNE GELDİ”
ATSO Başkanı ve Megabirlik Medya Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ise bir yıl önce Orman ve Su İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun tavsiyesiyle AKÜ ile bir protokol imzaladıklarını ifade etti. İmzalanan protokolün üniversite ve şehir iş birliği anlamında büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Serteser, konuşmasında şunları kaydetti:
“Geçen yıl 10 program ile bu işe başladık. Tabii Mehmet Karakaş hocam da rektör olduktan sonra, aynı şevkle bize yardımcı oldu, bu açıdan da kendisine teşekkür ediyorum. Gerçekten geçen dönem yaptığımız programlarla ilgili çok güzel dönüşler aldık. Bu dönemde program sayılarımızı arttırarak bunu üniversitemiz ile birlikte devam ettireceğiz. Ben, her ne kadar Mega Birlik Yönetim Kurulu Başkanı olsam da, yönetim kurulu üyelerimiz olsa da Kanal 3 artık bizim olmaktan çıktı, Afyonkarahisar’ın bir değeri haline geldi. Tabii ki Afyon Kocatepe Üniversitesi de şehrimiz için köklü geçmişi ve akademik yapısı ile önemli değerlerinden bir tanesi. Bu iki kurumun birlik olarak, şehir için bir şeyler yapması kadar doğal bir şey olamazdı. Bizler de bu doğrultuda programları yapmaya devam edeceğiz. Bu kadar değerli akademisyenlerin varlığı bizlere de değer katıyor. Bu anlamda tüm emeği geçenlere, her iki tarafta da emek harcayanlara çok teşekkür ediyorum.”
“AKÜ DÜNYANIN SAYILI
ÜNİVERSİTELERİ ARASINA GİRDİ”
Protokol imza törenine tele konferans ile katılan Orman ve Su İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise hem AKÜ’nün hem de Kanal 3’ün Afyonkarahisar için çok önemli kurumlar olduğunu dile getirdi. Protokolün her iki kurum için de hayırlı olmasını dileyen Eroğlu, “Zaten AKÜ, dünyanın sayılı üniversiteleri arasına girdi. Özellikle yeşil kampüs kapsamında çok önemli mesafe kat etti. Kanal 3 ile yapılan protokolün de çok faydalı olacağına yürekten inanıyorum. Bilhassa yapılan bu protokol ile program sayısını da arttırmışsınız, bu açıdan da tebrik ediyorum. Kanal 3 yeni frekansı ile dünyanın öbür ucuna kadar uzanıyor. Bu açıdan Afyonkarahisar’ın gerçekten gurur duyduğu bir medya kurumu. Üniversitemiz ile ilgili bilgilerin vatandaşa aktarılmasında Kanal 3 bir aracı oluyor, dolayısıyla Kanal 3’ü gönülden tebrik ediyorum. Rektörümüz de bu anlamda gerçekten çok çalışkan, kendisi ile gurur duyuyoruz. Rektörümüz ile birlikte emeği geçen Hüsnü Bey’e ve Mehmet Emin Güzbey’e de teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, ATSO Başkanı ve Megabirlik Medya Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve Megabirlik Medya Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Demirel tarafından protokol imzalandı.