• Haberler
  • Eğitim
  • AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 50. Yılını Kutluyor

AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 50. Yılını Kutluyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekan V. Prof. Dr. Gökhan Demirtaş, '12 Ekim 1974'te iktisadi ve idari bilimler alanında nitelikli bireyler yetiştirmeyi hedefleyerek eğitim vermeye başlayan fakültemizin 50. yılını coşkuyla kutluyoruz' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 50. Yılını Kutluyor

Demirtaş, İİBF’nin kuruluşunun 50. yılı olması nedeniyle bir açıklama yaptı. Demirtaş açıklamasında, “Kuruluşundaki adıyla Afyon Maliye Muhasebe Yüksekokulu, bölgenin en eski yükseköğretim kurumlarından biri olma özelliğini taşıyor. Bu nedenle 50. yılımızın sadece fakültemiz için değil aynı zamanda ilimiz ve bölgemiz için de önemli olduğunu düşünüyoruz. Hem yerel hem de ulusal düzeyde paydaşlarımızın büyük fedakarlıklarıyla kurulan fakültemiz, üniversitemizin temel taşlarından biridir.” ifadelerine yer verdi. Demirtaş yaptığı açıklamada akademik kadrosunun bilimsel çalışmalarıyla bölgenin önde gelen eğitim kurumlarından biri olma özelliğini sürdüren İİBF’nin, çağın gelişmelerine uygun ve uluslararası standartlarda eğitim imkânı sunma hedefiyle faaliyetlerine devam ettiğini kaydetti.

50 YILDA 18 BİNDEN FAZLA MEZUN

Demirtaş, İİBF’nin kuruluşunun ardından geçen 50 yılda Türkiye’nin geleceğine yön verecek 18 binin üzerinde bireyin yetişmesine katkıda bulunduklarını belirterek,  “Mezunlarımız, kamu ve özel sektörde farklı düzeylerde roller üstlenerek çalışma hayatında yer almaktadır.” dedi. 

Demirtaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Fakültemizde yer alan bölümlerde sürdürülebilirlik, toplumsal fayda ve evrensel değerlerle harmanlanmış bir anlayışıyla eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı faaliyetleri yürütülürken ulusal ve uluslararası düzeydeki standartları izleyerek yükseköğretimde kalite çalışmalarını takip etmek en temel rotamızı oluşturmaktadır. Akademisyenlerimiz, idari kadromuz ve öğrencilerimiz arasındaki etkili iletişimin, başarımızın ardındaki en önemli faktör olduğunun farkındayız. Fakültemiz, sadece bir eğitim kurumu olmanın ötesinde emeğe her zaman saygılı ve çalışanları destekleyici bir kurum kültürü ile güçlü bir aile olmuştur. Bu yarım asırlık başarı hikayesini yazarken bizimle birlikte olan tüm akademisyenlerimize, çalışanlarımıza, öğrencilerimize ve mezunlarımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca iş dünyası, kamu sektörü ve sivil toplum kuruluşları ile yürüttüğümüz iş birlikleri için tüm paydaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak 50. yılın kurumumuz, ilimiz ve bölgemiz için önemli bir dönüm noktası olmasını diliyoruz.”

İİBF Dekan V. Prof. Dr. Gökhan Demirtaş, fakültenin kuruluşunun 50. yılını düzenleyecekleri akademik, sosyal ve kültürel etkinliklerle kutlayacaklarını ve tüm paydaşlarını da fakülte olarak bu etkinliklere davet ettiklerini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme