• Haberler
  • Genel
  • AKÜ Hastanesi’nde teknolojik konfor – Kocatepe Gazetesi

AKÜ Hastanesi’nde teknolojik konfor – Kocatepe Gazetesi

Türkiye’nin en gelişmiş tedavi merkezlerinden biri olan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 200 Yataklı Acil Yardım ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, hastalara hizmet vermeye başladı. Hastanede ileri teknolojiden yararlanılıyor Yeni yapılan hastane binasının en son teknoloji ile konforu bir arada sunduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ümit Dündar, “Her yaştan [&hellip]

AKÜ Hastanesi'nde teknolojik konfor

Türkiye’nin en gelişmiş tedavi merkezlerinden biri olan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 200 Yataklı Acil Yardım ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, hastalara hizmet vermeye başladı. Hastanede ileri teknolojiden yararlanılıyor

Yeni yapılan hastane binasının en son teknoloji ile konforu bir arada sunduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ümit Dündar, “Her yaştan tüm hastaların hizmetinde olan merkezimizde bel, boyun, omuz, diz, vb. ağrıları ile kas iskelet sistemi hastalıklarının ayaktan ve yatarak tedavileri yapılmaktadır. Merkezde uzman hekimler ve fizyoterapistler tarafından omurilik yaralanmaları, kafa travmaları, inme, MS (Multipl Skleroz), serebral palsi ve diğer nörolojik hastalıklara yönelik rehabilitasyon programları, ameliyat öncesi ve sonrası tüm ortopedik rehabilitasyon ile spor rehabilitasyonları uygulanacak. Ayrıca osteoartrit, osteoporoz, fibromiyalji gibi romatolojik problemleri olan hastalara tedavi hizmetleri de sunulmaktadır” dedi.
REHABİLİTASYONDA YENİ DÖNEM
Hastanede son teknolojiye uygun cihazların kullanıldığını vurgulayan Doç. Dr. Dündar “Türkiye’de sınırlı sayıda merkezde bulunan robotik yürüme rehabilitasyon cihazı hastalarımızın hizmetine girmiştir. Beyin ve omurilik yaralanmaları, kafa travmaları, inme sonrası gelişen yürüme güçlüğü ve kas zayıflığının tedavisinde, sınırlı ve çok az sayıda merkezde bulunan robotik yürüme rehabilitasyon cihazı ile hastalarımız daha kolay ve hızlı bir şekilde günlük yaşama dönebilmekte ve yürüyebilmektedir” diye konuştu.
BEL VE BOYUN FITIĞINA NEŞTER YOK
Ayrıca bel ve boyun fıtıklarının ameliyatsız tedavi yöntemi olan spinal dekompresyon cihazının da hastanede hizmete girdiğini belirten Doç. Dr. Dündar “Spinal dekompresyon cihazı, bel ve boyun omurları arasında bulunan disklerde negatif basınç yaratarak, 20 seans sonunda hastalara ameliyatsız tedavi olanağı sunmaktadır” ifadelerini kullandı.
İbrahim Tatlıses’in geçirdiği rahatsızlık sonrası tedavisinde kullanılan ve ülkemizde “lokomat” olarak da bilinen robotik yürüme rehabilitasyon cihazının bölge ve ülke genelinde hastaların yoğun ilgisini çekmesi bekleniyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme