• Haberler
  • Genel
  • AKÜ Hastanesi dünya standartlarında hizmet verecek

AKÜ Hastanesi dünya standartlarında hizmet verecek

AKÜ Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi Radyoterapi Merkezine ait cihaz ve donanım ihalesi gerçekleştirildi. İhale sonucu 2 adet Radyoterapi cihazı ve Tedavi Planlama Sistemi (TPS) üniversite hastanesine kazandırıldı Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) arasında üniversite hastanelerinin tıbbı ve sarf malzeme ihtiyacının karşılanmasında yeni bir açılım ve imkan içeren protokolün imzalanmasının ardından ilk uygulama AKÜ [&hellip]

AKÜ Hastanesi dünya standartlarında hizmet verecek

AKÜ Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi Radyoterapi Merkezine ait cihaz ve donanım ihalesi gerçekleştirildi. İhale sonucu 2 adet Radyoterapi cihazı ve Tedavi Planlama Sistemi (TPS) üniversite hastanesine kazandırıldı

Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) arasında üniversite hastanelerinin tıbbı ve sarf malzeme ihtiyacının karşılanmasında yeni bir açılım ve imkan içeren protokolün imzalanmasının ardından ilk uygulama AKÜ tarafından gerçekleştirildi.
AKÜ BÖLGENİN EN
ÖNEMLİ KANSER TEDAVİ
MERKEZLERİNDEN BİRİ OLACAK
Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol dahilinde Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi Radyoterapi Merkezi Lineer Akseleratör Radyografi ve ek donanımları ihalesi 7 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirilerek son teknoloji 2 (iki) adet Radyoterapi cihazı ve Tedavi Planlama Sistemi (TPS) üniversite hastanesine kazandırıldı.
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, birçok alanda ilkleri gerçekleştiren AKÜ’nün, yapılan bu ihale ile birlikte bölgenin en önemli kanser tedavi merkezlerinden biri haline geleceğini belirtti.
TEPEDEN TIRNAĞA
TARAMA YAPILABİLECEK
Solak, AKÜ Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi’nin tüm tıbbi cihazları ile dünya standartlarında hizmet vereceğini anlatarak, “Lineer Akseleratör Radyografi (Radyoterapi) cihazının yanı sıra özellikle teşhis safhasındaki en önemli cihazlardan olan PET-CT ihalesi de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Afyonkarahisar halkı PET-CT çekilmek için çevre illere gitmek zorunda kalmayacak” diye konuştu.
CİHAZLAR SON TEKNOLOJİ
Solak, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Lineer Akseleratör Radyografi’nin (LİNAK), elektrikten x- ışınları elde ederek çalışan bir sistem olup bütün kanserlerin tedavisinde çok etkili bir şekilde kullanılmaktadır. Cihazla tümörlü dokuya maksimum ve etkili doz verilirken, kanser hücreleri etrafındaki normal dokuların zarar görmemesi amaçlanır. Pozitron Emisyon Tomografi + Bilgisayarlı Tomografi (PET-CT) ise aynı anda en üstün iki görüntülenme sisteminin birlikte kullanılarak insan vücudunun ayrıntılı görüntülenmesinde ulaşılan en üstün teknoloji mucizesidir. İnşallah AKÜ Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi’ne gelen vatandaşlarımız hem dünyadaki son teknoloji cihazlarla hem de alanında uzman öğretim üyesi hekimlerimizden oluşan profesyonel personelimizle tedavi olabilecekler.”
Solak, AKÜ Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi’nin Radyasyon Onkolojisi binasının yılsonunda ana hastane binasının ise 2017 yılında vatandaşlara hizmet vereceğini de sözlerine ekledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme