• Haberler
  • Genel
  • AKÜ hakkındaki haber maksatlı ve yanlış yönlendirme amaçlı

AKÜ hakkındaki haber maksatlı ve yanlış yönlendirme amaçlı

AKÜ Rektörlüğü Basın Yayın Sitesi ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bir yerel gazetede gerçek bilgi ve belgeye dayanmadan yapılan habere yönelik açıklamada bulunuldu. Duyuruda yapılan haber suretiyle kamuoyunun üniversite hastanesi ve üniversite yönetiminin hakkında kasten yanlış yönlendirildiğine vurgu yapıldı. Duyurunun devamında, bu tür faaliyetlerin ne topluma ne de Afyonkarahisar’ın sağlık sektörüne bir fayda [&hellip]

AKÜ hakkındaki haber maksatlı ve yanlış yönlendirme amaçlı

AKÜ Rektörlüğü Basın Yayın Sitesi ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bir yerel gazetede gerçek bilgi ve belgeye dayanmadan yapılan habere yönelik açıklamada bulunuldu.

Duyuruda yapılan haber suretiyle kamuoyunun üniversite hastanesi ve üniversite yönetiminin hakkında kasten yanlış yönlendirildiğine vurgu yapıldı. Duyurunun devamında, bu tür faaliyetlerin ne topluma ne de Afyonkarahisar’ın sağlık sektörüne bir fayda sağlamasının mümkün olamayacağı belirtildi.
Makine demo amacıya geldi
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlüğü Basın Yayın Sitesi ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden gönderilen kamuoyu duyurusunda, son günlerde bir yerel gazetede, gerçek bilgi ve belgeye dayanmadan haber yapmanın ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmenin tipik bir örneği yaşandığı bildirildi. Söz konusu ha-berde, Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde ‘Tıbbi atıkların ilgili yönetmeliklere aykırı olarak halk sağlığını tehdit edecek biçimde üniversite dışına çıkartıldığı’ iddia edildiği belirtilen duyuruda; “Doğruyu yansıtmayan söz konusu haberin yaratacağı olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına, açıklama yapma zorunluluğu oluşmuştur. Öncelikle haberdeki bilgi yanlışlıklarına değinmek gerekirse; ‘AKÜ’den müthiş buluş’ alt başlığıyla verilen bilgide sözü edilen makine, hastanemize ait bir makine değildir. Bir şirketin demo amacıyla getirdiği bir makinedir. Dolayısıyla iddia edildiği gibi tıbbi atıkların tarafımızdan preslenerek bertaraf edilmesi de söz konusu değildir. Ayrıca firmalar, sağlıkla ilgili yeni ürünleri tanıtım amacıyla başhekimliğin bilgisi dahilinde demo çalışması yapmaktadırlar. Bu makine de demo amaçlı olarak getirilmiş, daha sonra da götürülmüştür. ‘Halk sağlığına tehdit’ alt başlığında ifade edildiği gibi halk sağlığını tehdit edici bir girişim bulunmamaktadır. Atıkların bertaraf edilmesi, ilgili yönetmeliğe uygun biçimde gerçekleştirilmektedir. İmha ile ilgili tüm süreç, ilgili yönetmeliğe uygun olarak Afyonkarahisar’daki tek yetkili şirket tarafından alınarak düzenli bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca süreçle ilgili denetimler sıkı bir şekilde yapılmaktadır. En son denetim, Afyonkarahisar Valiliği İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından 28 Nisan 2011 tarihinde yapılmış olup, tüm aşamalarıyla olumlu ve yeterli bulunmuştur.” denildi.
Titiz çalışmalar hızla sürüyor
AKÜ Rektörlüğü Basın Yayın Sitesi ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda; ” Haberde, ‘Bir ayda 7 ton düştü’ alt başlığında verilen bilgiler ise bu konudaki cehaletin bir eseridir. Çünkü yönetmeliğin ‘tıbbi atık üreticilerinin yükümlülükleri’ başlığı altında 8. Madde a Bendinde ifade edilen ‘atık kaynağında en aza indirecek sistemi kurmakla yükümlüdür.’ hükmünce, yönetmeliğe uygun olarak tıbbi atık tanımlamasıyla ve sınıflandırmasıyla ilgili sürdürülen kurumsal çalışmalar, tıbbi atık üretimini azaltmayı sağlamıştır. Dolayısıyla sözü edilen düşüş, farklı bir bertaraf metoduna bağlı olmayıp tamamen kurumsal sorumluluk sonucu oluşmuştur. Bu sorumluluk bilinciyle ideal noktaya taşınması için çalışmalar devam etmektedir. Yönetmelik gereği bu bir kurumsal yükümlülüktür. Hastanemizi çağın gerekle-rine uygun, tedavi odaklı, güler yüzlü elemanlarıyla hizmet veren ve hizmette rekabet edebilir bir seviyeye gelmesini sağlamayı amaçlayan çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Bu doğrultuda hastanemizde son aylarda gözle görülen akademik ve fiziksel alt yapı gelişmeleri ve yenilikler birilerini rahatsız etmiş olmalı ki, imaj bozmaya yönelik asılsız haberler üretilmektedir. Üniversite ve hastane yönetiminin bu konuda samimi, titiz ve bi-limsel çalışmalarını hızla devam ettireceğinden kim-senin şüphesi olmamalıdır. Afyonkarahisar’ın tek üniversitesi olan Afyon Kocatepe Üniversitesini bütün birimleriyle geliştirme ve üst düzeye çıkarma yolunda üniversite yönetimi olarak bütün kişi ve kurumların görüş ve önerileri bizim için önemli olacaktır. Bütün öneriler, yapıcı eleştiriler ve istekler titizlikle değerlendirilecektir. Söz konusu haberin alelacele, gerçek bilgiye dayanmadan ve hangi amaçla yapılmış olduğu anlaşılamamıştır. Belirtilen şekilde haber yapılmak suretiyle kamuoyu, hastanemiz ve üniversite yönetimimiz hakkında kasten yanlış yönlendirilmektedir. Bu tür faaliyetlerin ne toplumumuza ne de Afyonkarahisar’ın sağlık sektörüne bir fayda sağlaması mümkün değildir.” ifadeleri kullanıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme