• Haberler
  • Genel
  • AKÜ GSF’den sanat etkinliği – Kocatepe Gazetesi

AKÜ GSF’den sanat etkinliği – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü ile Temel Eğitim Bölümü, Afyonkarahisar ilinin Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarından Özel Değişim Anaokulu ile birlikte 'Sanat Eğitimi Etkinliği' düzenledi AMAÇ SANATIN TOPLUMA SEVDİRİLMESİÖzel Değişim Anaokulu'nun ana sınıfına ait (6 yaş grubu) 11 öğrencinin, öğretmenleri Sedef Özgüven ve Zeynep Budak rehberliğinde katıldığı, yürütücülüğünü AKÜ Güzel Sanatlar [&hellip]

AKÜ GSF'den sanat etkinliği

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü ile Temel Eğitim Bölümü, Afyonkarahisar ilinin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlarından Özel Değişim Anaokulu ile birlikte “Sanat Eğitimi Etkinliği” düzenledi

AMAÇ SANATIN
TOPLUMA SEVDİRİLMESİ
Özel Değişim Anaokulu’nun ana sınıfına ait (6 yaş grubu) 11 öğrencinin, öğretmenleri Sedef Özgüven ve Zeynep Budak rehberliğinde katıldığı, yürütücülüğünü AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi Kayhan Metin’in üstlendiği etkinlik, AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Güzel Sanatlar Fakültesinde gerçekleştirildi. Sanatın topluma, özellikle çocuklara duyurulması ve sevdirilmesi kapsamında düzenlenen etkinlikte her bir anaokulu öğrencisine eğitim uygulamalarında AKÜ Resim Bölümü öğrencisi eşlik etti.
Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Öğretim Görevlisi Kayhan Metin, projenin Ressam Matisse’in “Güneşin Müziğiyle Dans Eden Renkler ve Şekiller” başlıklı sanat eğitimi etkinliğini içerdiğini belirterek, “Çok Alanlı Sanat Eğitimi” olarak bilinen eğitim yönteminin, okul öncesi eğitim alanında uygulanmasını amaçladıklarını söyledi.
ETKİNLİK 2 AŞAMADA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Öğretim Görevlisi Metin, “Çok alanlı sanat eğitimi yöntemi; özellikle son 30 senedir sanatın çok yönlü, bilgilendirici, iletişim sağlayıcı, eğitici, aydınlatıcı ve davranış geliştirici işlevlerinin çocuklara kazandırılması yönünde tüm dünyada kabul görmüş bir yöntemdir. Etkinlik süresince çok alanlı sanat eğitiminin sanat eleştirisi, sanat tarihi, estetik çözümleme ve uygulama basamakları bir arada kullanılmıştır. Uygulamalar ise iki aşamada gerçekleştirilmiştir. İlk aşamada çocuklarımıza 20. yüzyılın ünlü Fransız Ressamı Henri Matisse’nin (1869-1954) kolaj (yapıştırma resim) tekniğinde yapmış olduğu eserleri görsel sunum yöntemleri kullanılarak ve sanat tarihi bilgileri verilerek, renk, şekil ilişkileri çerçevesinde yüzey çözümlemeleri yaptırdık. İkinci aşamada da Fakültemiz Resim Bölümü öğrencilerinin yönlendiriciliğinde kesilmiş renkli kağıtlar ve boyalarla “çizgi, şekil, renk ve ses” kavramları temelli resim çalışmaları yaptırıldı” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme