• Haberler
  • Genel
  • AKÜ, Gıda Analiz Laboratuvarı’nı geliştirecek

AKÜ, Gıda Analiz Laboratuvarı’nı geliştirecek

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ı makamında kabul etti. Başkan Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi ile Üniversite işbirliğinde güzel projelere imza atılacağını ifade etti Afyonkarahisar’a yakışacakZiyarette konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Afyonkarahisar Belediyesi ve AKÜ işbirliği ile çeşitli çalışmalar yapılacağını dile getiren Rektör [&hellip]

AKÜ, Gıda Analiz Laboratuvarı'nı geliştirecek

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ı makamında kabul etti. Başkan Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi ile Üniversite işbirliğinde güzel projelere imza atılacağını ifade etti

Afyonkarahisar’a yakışacak
Ziyarette konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Afyonkarahisar Belediyesi ve AKÜ işbirliği ile çeşitli çalışmalar yapılacağını dile getiren Rektör Mustafa Solak, İzmir yolu üzerinde oluşturulacak rekreasyon projesinin de Afyonkarahisar Belediyesi ile ortaklaşa yapılacağını dile getirdi. Bölgeyi ilimize yakışır hale getirmek için çaba gösterdiklerini dile getiren Solak, “İzmir yolu üzerinde bulunan rekreasyon alanlarında yapılacak olan düzenlemeler için gerekli altyapı çalışmalarını başlattık. Şu anda Tıp Fakültemizin Dekanlık önü 15 gün içerisinde bitiriliyor. Bu çalışmaya entegre olarak Mavi Hastanemizin önü Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın önü, 200 yataklı Rehabilitasyon ve Fizik Tedavi Hastanesi’nin önü dâhil Ticaret Borsa’sına kadar o alanı elden geçirerek Afyonkarahisar’a yakışır hale getirmeyi Belediye Başkanımızla birlikte gözden geçiriyoruz” dedi.
Diş Hekimliği Fakültesi kuruluyor
Her Pazartesi Yönetim Kurulu olarak toplantı düzenlediklerini ifade eden Rektör Mustafa Solak, toplantıda alınan kararları Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile paylaştıklarını belirtti. Prof. Dr. Mustafa Solak, “Gıda analiz laboratuarımızı en üst seviyeye getirmek istiyoruz. Çünkü Cuma günü Zafer Havaalanımızın temelini attık. Afyon’un ürünleri artık havaalanımızdan gidecek. Buradan gitmesi içinde ihraç edilen ürünlerin gerekli analiz raporları olması gerekiyor.
İstanbul, Ankara ve İzmir iline gitmek yerine ihraç ürünlerinin gıda analizlerinin burada yapılmasını sağlayacağız. Yani Afyon üreticileri bu hizmeti bizden alacaklar buradan ihraç edilecek” dedi. Üniversite bünyesinde kurulacak olan Diş Hekimliği Fakültesi hakkında da bilgi veren Rektör Solak, “Diş Hekimliği Fakültesi’nin kuruluşunu 15 Nisan tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Sayın Bakanımızın da bu konuda büyük destekleri oldu. Yakın zamanda Pembe Hastane’deki tabelasını göreceksiniz. Bunun yanı sıra hem ANS Kampüsü’nden şehrin belli noktalarına hasta nakil aracı koyduk. Biz üniversite olarak Afyonkarahisar ilindeki cebinde beş kuruş parası olmayan hastalarımızı da düşünmek zorundayız. O nedenle Türkiye’de yapılan bu hizmeti ilimize de kazandırdık. Öte yandan yine bugün aldığımız bir kararla hastanemizin tüm eksik cihazlarını en kısa sürede tamamlayacağız. Maliyeti 1.5 trilyonu bulan bu yatırımla hastanemizdeki sıkıntılar aşılacak. Yoğun bakım yatak sayımızı 10 adet daha artırıyoruz. Artık Üniversite hastanemizde tedavi olacak hastalarımıza en kaliteli hizmeti en kısa sürede vereceğiz” diye konuştu.
İşbirliği ile önemli çalışmalara imza atacağız
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Afyonkarahisar Belediyesi ile Üniversitenin önemli çalışmalara imza atacağını belirterek, işbirliğinin giderek artacağına dikkat çekti. Rektör Mustafa Solak’ın tecrübe ve birikimlerinin ilimize hizmet olacak yansıyacağını ifade eden Başkan Çoban, “Mustafa Solak Hocamız; üniversitemizi Rektörlük görevinden çok daha önce tanıyan, bilen bir hocamız. Tabii buna birde Ankara tecrübesi eklenince bu tür tecrübe ve birikimleri ilimize hizmet olarak yansıyacak. Biraz önce anlattığını bu hizmetler projelerinden sadece bir kısmı. Sürekli kendisi Bakanımız, Valimiz, Milletvekillerimizi ve bizleri bilgilendiriyor. Sanıyorum zamanı gelince sizlerle bunları paylaşacaktır. Değerli Hocamız ve kadrosunun ilimizde bunları başaracağına inanıyoruz. Çünkü arkasında çok büyük bir destek var. Kendisinde bu aşk, şevk olduğu için bu hizmetleri Afyonkarahisarımız alacak. Kendisi geceleri hastaneye bizzat giderek kontrol ediyor. Her pazartesi sabah hastane toplantıları yapmaya başlamış. Bütün bunlar Afyon’a hizmet olarak yansıyacak. Afyon’da şöyle bir kanaat vardı; Komşu illerimizdeki üniversite hastaneleri bizden çok ilerde onları tercih edebiliyorlardı. Ancak ben inanıyorum ki; yeni yapılan tesisler ilave hizmetlerle birlikte kalitenin artmasıyla birlikte artık ilimizden hiç kimse diğer büyük illere yada komşu illere gitme ihtiyacı duymadan tüm sağlık sorunlarını burada çözecek” ifadelerini kullandı.
İzmir yoluna Yusuf Ağa parkı
İzmir yolu üzerinde projelendirilen rekreasyon alanının gerek hemşerilerimiz gerekse yoldan geçen konuklarımız için yerinde bir çalışma olacağını dile getiren Belediye Başkanı Çoban, burada kurulacak parka da iş adamı Yusuf Özer’in isminin veri-leceğini açıkladı. Başkan Çoban şöyle konuştu; “İzmir yolu ile üniversitemiz arasındaki alan imar planımızda yeşil alan olarak görünüyor. Bu yüzden de belediyemize tahsisli bir arazi. Geçen sene burayla ilgili bir proje hazırladık, hatta ihaleye bile çıkmıştık. Tam ihaleye çıktığımız hafta DSİ’nin yeni bir şehir içi içme suyu kanalını buradan geçireceğini öğrendik. Dolayısıyla yapacağımız hizmetin aksamaması içinde derhal ihaleyi iptal ettik. Çakırköyü yolundan itibaren Ticaret Odamızın yaptığı inşaata kadar olan alanın asfalt, park bahçe, otopark işlerini üniversitemizle birlikte planlayarak bu sene içerisinde yapacağız. Bu alana da şehrimizin medarı iftarı Yusuf Özer amcamızın ismini vererek bu parka Yusuf Ağa Parkı adını ko-yacağımızı belirtmiştik. İnşallah Yusuf Ağa’mıza yakışan bir düzenlemeyi üniversitemizle birlikte yaparak bu sene içerisinde burayı bitireceğiz.” Ziyarette Başkan Çoban’ın Danışmanı aynı zamanda Şuhut Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Abdülkerim Çalışkan’da yer aldı.

Bakmadan Geçme