• Haberler
  • Gündem
  • AKÜ geleceğin ideal üniversitesi – Kocatepe Gazetesi

AKÜ geleceğin ideal üniversitesi – Kocatepe Gazetesi

ADIM Üniversiteleri 2. Grup İdari Toplantısı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde başladı.Adnan Menderes Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Uluslararası Antalya Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi'nin [&hellip]

ADIM Üniversiteleri 2. Grup İdari Toplantısı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde başladı.
Adnan Menderes Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Uluslararası Antalya Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi’nin yer aldığı ADIM Üniversiteleri’nin 2. Grup İdari Toplantısı’nın açılışı AKÜ İbrahim Küçükkurt konferans salonunda gerçekleştirildi.
İSTİKRARIN İSPATI
AKÜ Devlet Konservatuvarı müzik dinletisi ile başlayan törende açış konuşmalarının ilkini gerçekleştiren AKÜ Genel Koordinatörü Prof. Dr. Kenan Çağan; toplantının öğretim görevlilerinin, idari personelin ve öğrencilerin ortak sorunlarının giderilmesi amacıyla düzenlendiğini kaydetti. Çağan, “Düzenlenen toplantılarda yaşanan problemleri ve idari sorunları tespit ederek bunlara çözüm yolları üretmenin ve ilgili üst makamlara aktarmanın üniversitelerin başarılarına katkı sağlayacağı düşüncesi içerisindeyiz” dedi.
13 yıl önce sadece 4 üniversitenin işbirliği ile kurulan ADIM işbirliğinin gün geçtikte güçlendiğini ve bugün 14 üniversite ile üniversiteler arası güç birliğini pekiştirdiklerini ifade eden Çağan, “Üniversiteler arası takım çalışması tüm Türkiye’ye yayılmakta olup, diğer üniversiteler tarafında da ilgiyle izlenmektedir. Bu da başlatılan bu projenin bir istikrar adımı olduğunun ispatı niteliğindedir” diye konuştu.
ORTAK SORUNLARA ORTAK ÇÖZÜM
Toplantıda son olarak söz alan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, ADIM Üniversiteleri’nin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, bilimsel, teknik, sosyal ve kültürel üniversiteler arası etkinliklerde işbirliği ve ortak girişimlerde bulunmak üzere oluşturulmuş bir platform olduğunu ifade etti. Solak, “Bu güç birliği girişimi, birbirine coğrafi ve kuruluş tarihi olarak yakınlığı olan, ortak sorunlara ortak çözüm arayan üniversiteler tarafından yürütülen işbirliği programı çerçevesinde, lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim, bilimsel ve teknolojik araştırma–geliştirme projeleri, sosyal ve kültürel alanlarda yapılacak ortak çalışmalarla ilgili esasları belirlemeyi amaçlamaktadır” dedi.
AKÜ ÇAĞDAŞ BİR ÜNİVERSİTE
Solak, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin kaliteye ve bilgiye dayalı bir öğrenme ortamı sunan, bölgenin ve ülkenin kalkınmasına gerekli katkıyı sağlayan, çağdaş dünyaya entegre olmaya önem veren bir üniversite olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Afyon Kocatepe Üniversitesi, modern iletişim ve bilgi teknolojilerini kullanan, yeniliklere ve patent geliştirmeye birinci derecede önem veren, aktarmacılığa değil, inşa ve senteze dönük öğrenme metotlarını benimseyen, proje tabanlı araştırmalarla inovasyon ve patent üretmeyi hedefleyen, ‘yaşayarak öğrenme’ ve ‘sürekli eğitim’ tekniklerini etkin kılabilen, dinamik ve etkileşimli eğitim sürecini esas alan, geleceğin ideal üniversitesi olmak için var gücüyle çalışmaktadır. Üniversitemiz bu ilkeler doğrultusunda gelişimini hızla sürdürmektedir. Bu bağlamda bir taraftan üniversitemizin çeşitli fakültelerinde bölge ve ülke ihtiyaçları dikkate alınarak yeni bölümler açılırken, diğer taraftan yeni sağlık birimlerinin kuruluşu sağlanmakta, temel ihtiyaçları tamamlanmaktadır.”
YATIRIMLARI ANLATTI
Solak konuşmasında AKÜ’de yapımı tamamlanan yatırımlarla ilgili bilgiler de verdi. Solak şöyle devam etti:
“Hukuk Fakültemiz fiziksel şartlarını tamamlanarak 51 öğrenci ile eğitime başladı ve ikinci sınıflarla eğitim öğretim süreci devam etmektedir. Her öğretim üyesine dizüstü bilgisayar desteği sözümüzü gerçekleştirdik ve bu imkan yeni öğretim üyelerimize de sağlanmaktadır. Tıp – Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakülteleri’nin ihtiyacı olan temel tıp amfi derslikler binası, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin ihtiyacı olan poliklinik binası ile merkez kütüphane, üniversite meydanı ve saat kulesi inşa edilerek hizmete sunulmuştur. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasında yer alan tüm derslik ve amfilerin eğitim donanımları tamamen yenilenmiştir.  Diğer taraftan 3 bin kişi kapasiteli Merkezi Yemekhane Binası büyük oranda tamamlanmıştır. İçinde bulunduğumuz Mayıs ayında hizmete girecektir. Yine Mühendislik Fakültesi ile Teknoloji Fakültesi’nin ihtiyacı olan ve 75 laboratuvar kapasiteli eğitim binası tamamlanmış ve 2015-2016 akademik yılında hizmete girmiştir. Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu eğitim binası inşaatı ile Dinar Meslek Yüksekokulu ek bina inşaatı tamamlanmış olup tefrişat çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca Bolvadin Kırkgöz kampüsünde hayırsever Halil Köksoy tarafından yaptırılan cami inşaatı tamamlanmış olup, ibadete açılmıştır. Emirdağlı hayırsever Fehmi Denizli tarafından Emirdağ Meslek Yüksekokulu için yaptırılan laboratuvar binası tamamlanmıştır.  Altyapı çalışmaları kapsamında 2015 yılı Üniversitemiz Merkez Kampüsleri Alt Yapı İnşaatı tamamlanmıştır. İşin kapsamında Ali Çetinkaya Kampüsündeki yollar, kaldırımlar ve tüm alt yapı imalatları yenilenmiştir. Şu anda içinde bulunduğumuz salon ve kampüs olmak üzere 280 bin metrekareye yakın alan da Türkiye’de ilk kez olmak üzere Jeotermal Enerji sistemi ile ısınmaya geçilmiştir.”
2017’DE HİZMETE GİRECEK
Solak, 100 milyon TL bütçeli Afyon Kocatepe Üniversitesi Onkoloji ve Hematoloji Hastane binasının önemli bölümlerinden olan ve son teknoloji cihazlarla kanser tanı ve tedavisi hizmetlerinin verildiği Radyoterapi ve Nükleer Tıp binasının hizmete girdiğini belirterek, “Yataklı ana hastane binası ise 2017 yılı ikinci yarısında tamamlanarak hizmete açılacaktır” dedi. Solak, Teknopark ile ilgili bilgiler verdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Üniversitemizin inovasyon çalışmalarında büyük öneme haiz olan ve Türkiye’de ilk örneği teşkil eden Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi işbirliğindeki Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi  yani kısaca Teknoparkımız kurulmuştur. Kısa süre sonra yapılacak bir toplantı ile firmalara ANS Kampüsümüz içinde bulunan yönetim binasında yer tahsisi yapılmaya başlanacaktır. Afyon Meslek Yüksek Okulu’muzun eğitim tesislerinin temeli atıldı. İnşaat hızla yükselmektedir. Yarı Olimpik yüzme havuzunun bütçesi çıkarılmış olup yakında ihale edilecektir. Sonuç olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi 45 bine yakın öğrencisi ve 2 bin 500 personeli ile tam bir aile ortamı içinde huzurlu bir yuva görünümünde akademik ve idari faaliyetlerini sürdürmektedir. Rektör olarak tüm bu yatırımların hayata geçmesinde emek veren başta üniversitemiz üst yöneticilerimiz ve daire başkanlarımız olmak üzere tüm üniversitemiz akademik ve idari personeline teşekkürlerimi sunuyor, istişareye önem veren bir yükseköğretim kurumu olan Afyon Kocatepe Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan ADIM Üniversiteleri 2. Grup İdari Toplantısı’nın verimli geçmesini diliyorum.”
Konuşmaların ardından ADIM Üniversiteleri heyeti ilk olarak AKÜ Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi’ni ve üniversite meydanını gezdiler.
ADIM Üniversiteleri toplantısı dün İkbal Termal Otel’de 3 oturum şeklinde gerçekleştirildi. Toplantılar bugün tüm katılımcıların yer alacağı Kocatepe gezisi ile son erecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme