• Haberler
  • Genel
  • AKÜ, Fas’ta tanıtıldı – Kocatepe Gazetesi

AKÜ, Fas’ta tanıtıldı – Kocatepe Gazetesi

Türkiye dışında bölge ülkelerinin üniversite adayı öğrencilerinin çekim merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Fas’ta düzenlenen 󈬆. Uluslararası Eğitim Fuarı”na katıldı. 25-28 Nisan 2013 tarihlerinde Fas’ın Kazablanka şehrinde düzenlenen fuarda, dünyada yükselen bir değer olan Türkiye’nin üniversite eğitimi imkânları, Faslı öğrenci ve velilere aktarıldı “Groupe L’Etudiant Marocain” tarafından düzenlenen organizasyon çerçevesinde, Türk [&hellip]

AKÜ, Fas'ta tanıtıldı

Türkiye dışında bölge ülkelerinin üniversite adayı öğrencilerinin çekim merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Fas’ta düzenlenen “22. Uluslararası Eğitim Fuarı”na katıldı. 25-28 Nisan 2013 tarihlerinde Fas’ın Kazablanka şehrinde düzenlenen fuarda, dünyada yükselen bir değer olan Türkiye’nin üniversite eğitimi imkânları, Faslı öğrenci ve velilere aktarıldı

“Groupe L’Etudiant Marocain” tarafından düzenlenen organizasyon çerçevesinde, Türk üniversiteleri “onur konuğu” olarak davet edilmiş ve ülkemizde Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu 20’nin üzerinde üniversite bu fuara katıldı. Fuarda AKÜ’yü ise Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak ile Öğrenci İşleri Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Barış Gökçe temsil etti.
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sayın Gökhan Çetinsaya’nın da katıldığı ve AKÜ standını ziyaret ettiği fuarda, Fas Milli Eğitim Bakanı ve bürokratları da detaylı bilgilendirilerek, kendilerine Afyonkarahisar ilini ve Afyon Kocatepe Üniversitesi’ni tanıtıcı materyaller takdim edildi. 4 gün süren eğitim fuarına iki yüz binin üzerinde katılım sağlanırken, Türkiye’den katılan üniversiteler Rektör ve Rektör Yardımcıları tarafından üst düzeyde temsil edildi.
2012-2013 akademik yılında yabancı uyruklu öğrenci sayısının yoğun bir şekilde arttığı AKÜ’de halen Amerika Birleşik Devletleri, Afganistan, Almanya, Azerbaycan, Bangladeş, Bulgaristan, Çin, Filistin, Gine, Gürcistan, Irak, İran, Kamerun, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Moğolistan, Norveç, Özbekistan, Pakistan, Rusya, Sırbistan, Somali, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Tacikistan ve Türkmenistan olmak üzere 29 ülkeden öğrenci bulunuyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme