Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ, Engelsiz Üniversite Ödüllerinde Türkiye birincisi oldu

116 farklı üniversiteden 841

116 farklı üniversiteden 841 başvurunun yapıldığı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 2020 yılı Engelsiz Üniversite Ödüllerinde, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) mekanda erişilebilirlik alanında toplam 13 ödüle layık görüldü. Bu başarı ile AKÜ Türkiye’de en çok ödüle layık görülen üniversite olma unvanını Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ile paylaştı

 

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen törene Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi ve Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Ocak ile ödül alan üniversitelerin rektörleri katıldı.
Ödül töreninde konuşma yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından da küresel salgın ilan edilen olağanüstü durum nedeniyle geçen yıl YÖK’te yüz yüze gerçekleştirilen törenin dijital ortamda düzenlendiğini söyledi.
Saraç, YÖK’ün iki yıl önce başlattığı Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi’nin içinde bulunulan sürece önemli katkıları olduğuna değindi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise, “Engelsiz Türkiye” hedefine yönelik hareket ettiklerini ifade etti.
“HAK TEMELLİ BİR YAKLAŞIMLA KAMPÜS ALANI OLUŞTURULDU”
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise gerçekleştirdiği teşekkür konuşmasında, AKÜ olarak 11 aktif fakülte, 5 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 33 araştırma ve uygulama merkezi ile eğitim öğretim ve araştırma faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi. AKÜ olarak çevreci ve engelsiz bir kampüste öğrenci merkezli ve kalite odaklı eğitim ve araştırma anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Karakaş, “Bu kapsamda hak temelli bir yaklaşımla engelli öğrencilerimiz için engelsiz bir kampüs yaşamı oluşturmak için gayret ettik. Bu doğrultuda tüm birimlerimizde özellikle mekanda erişim sorunlarını ortadan kaldırdık. Tüm birimlerimizde engelli asansörü, engelli rampaları, engelli tuvaletleri, engelli takip yüzeyleri Braille alfabesi ile yön levhaları, engelli otoparklarını inşa ettik ve mekanda erişim konusunda şu anda hiçbir sorunumuz kalmadı. Yine eğitimde erişim noktasında da ciddi gayretler içerisinde olduk.” dedi.
Devlet Konservatuvarında hem lisans hem de lisansüstü programlarda özellikle otizmli ve görme engelli öğrencilere yönelik çalışmalar yapıldığını aktaran Karakaş, şunları kaydetti:
“Bir öğretim üyemiz bizzat Braille alfabesini öğrenerek notaları çıkarttı ve görme engelli öğrencimize notaları öğretti. Yine bir başka öğretim üyemiz, otizmli öğrencimizi yüksek lisans programından bir hafta önce mezun etti. Hali hazırda üniversitemizde 110 engelli öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizle zaman zaman bir araya geliyoruz. Sorunlarını dinleyip, çözmeye gayret ediyoruz.”