• Haberler
  • Genel
  • AKÜ, engellilerin yanında – Kocatepe Gazetesi

AKÜ, engellilerin yanında – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, engellilere karşı önyargının yıkılmaya başladığını söyledi. Solak, engelli bireylerin üniversitedeki öğrenimini kolaylaştırmak için bir dizi çalışma yaptıklarını belirtti '11. Engelsiz Üniversite Bölge Toplantısı', Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ev sahipliğinde başladı. AKÜ BESYO Seminer Salonu'nda düzenlenen toplantının açılış oturumunda konuşan Afyon Kocatepe [&hellip]

AKÜ, engellilerin yanında

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, engellilere karşı önyargının yıkılmaya başladığını söyledi. Solak, engelli bireylerin üniversitedeki öğrenimini kolaylaştırmak için bir dizi çalışma yaptıklarını belirtti

“11. Engelsiz Üniversite Bölge Toplantısı”, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ev sahipliğinde başladı. AKÜ BESYO Seminer Salonu’nda düzenlenen toplantının açılış oturumunda konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Gerek üniversitemizde gerekse dışarıda diğer kurum ve kuruluşlarda engellilere karşı var olan önyargıları yıkmak, toplumsal duyarlılıkları ve akademik nitelikli bilinci artırmak engelli öğrenciler ile personelimizin akademik ve sosyal hayatta önlerine çıkarılan engellerle başa çıkmaları temel felsefemizdir” dedi. Engellilere yönelik pek çok düzenlemenin üniversite bünyesinde gerçekleştirildiğini anlatan Solak, “Üniversitemiz genelinde bu yönde çalışmalar çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Bu bağlamda binalarımızda engelli asansörleri, yol rampaları ve görme engelliler için yürüyüş yollarını tamamlamış durumdayız” diye konuştu.
ENGELLER ORTADAN KALKIYOR
Engellileri ortadan kaldırmak için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Solak, “Üniversitemizde öğrenim gören her türlü engel grubu için üniversitemiz yerleşkesindeki açık ve kapalı mekânların ulaşılabilir ve erişilebilir olmasını sağlayarak engel gruplarının eğitim ve öğretim sürecinde gereksinim duyabilecekleri destek hizmetlerini vermeye çalışmaktayız. Temel amacımız engelli öğrenciler ile engelli personelimizin engelsizleştirilmesi ve engelsiz ortama kavuşmasıdır” ifadelerini kullandı.
TÜM KAMPÜSLERDE AYNI HİZMET
Solak, sözlerini şöyle noktaladı: “Sorunların çözümü için bunun Üniversite Yönetim Kurulu ve Senato düzeyinde birinci öncelik olarak kabul edilmesi gerekiyor. İkincisi bütçesinin ayrılması gerekiyor. Üçüncüsü de sorunların kısa sürede çözümü için herkesin ciddi bir gayret göstermesi gerekiyor. Ardından da uygulama aşamasına geçilmesi gerekiyor. Biz üniversite olarak evvelki yılın sonunda kararımızı aldık ve bütçesini ayırdık. Üniversite Yönetim Kurulumuzun da kararıyla 2013 yılında bütün binalarımızda engelsiz ortamı oluşturabilmek için asansör, yol ve dersliklerimizde bulunan temel eksiklikleri tespit ederek ihale süreçlerini tamamladık.. Anladık ki bu ciddi bir konu. Biz de eğitimden geçtik. Bunu da itiraf edelim. Konunun öncelikli olduğunu gördük. Bunu ötelemenin, geri bırakmanın kimseye faydası yok ama zararı çok. O zararı mutlaka önlememiz gerekiyor. Sonra geribildirimler başladı. Şimdi diğer kampüsleri de bitirmeye çalışıyoruz. Bu rastgele veya ertelenecek bir konu değil. Su, ekmek, hava neyse bu tarz ihtiyaçların da üniversite üst yönetimi tarafından mutlaka en üst düzeyde gündeme alınıp, bütçesinin ayarlanması suretiyle sonuçlandırılması gerekiyor. Biz bu deneyimi yaşadık ve ancak böyle çözülebileceğini gördük.”
YOĞUN KATILIM OLDU
Toplantıya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın yanısıra, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Erarslan, AKÜ BESYO Müdürü Doç. Dr. Yücel Ocak, Dumlupınar Üniversitesi BESYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Acet’le birlikte bölge üniversitelerinden 70’e yakın temsilci katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme