AKÜ, dev projede ortak – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin 64 ortaklı, 51 milyon Avro bütçeli bir projede, ortaklardan biri olduğunu açıkladı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) Avrupa Birliği (AB) Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi tarafından, 13 Kasım 2013 Çarşamba günü 2013 yılında sonlanan “AB 7. Çerçeve Programı”nın devamı niteliğinde olan “Horizon [&hellip]

AKÜ, dev projede ortak

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin 64 ortaklı, 51 milyon Avro bütçeli bir projede, ortaklardan biri olduğunu açıkladı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) Avrupa Birliği (AB) Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi tarafından, 13 Kasım 2013 Çarşamba günü 2013 yılında sonlanan “AB 7. Çerçeve Programı”nın devamı niteliğinde olan “Horizon 2020 Programı (2014-2020)” ile ilgili eğitim ve bilgilendirme etkinliği düzenlendi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde, ANS Kampüsü Güzel Sanatlar Çok Amaçlı Salonda düzenlenen etkinliğe TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile birlikte öğretim üyeleri ve doktora sonrası araştırma görevlileri katıldı.
Toplantıda konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, “Çerçeve programlarına olan ilgi her geçen gün artmaktadır. Bugüne kadar 7. çerçeve programında üniversitemiz halen 1 adet Ar-Ge projesinde ortak ve 1 adet COST aksiyonunda yer almaktadır. SARISTU Akıllı Yetenekli Uçak Yapıları, Ar-Ge projesi 2011-2105 yılları arasında gerçekleşecek olan 64 ortaklı, 51 milyon Avro bütçeli AB’nin en büyük projelerinden biridir. Airbus’ın ana yüklenici olduğu projede üniversitemiz de ortak olup, 16 Avrupa ülkesinden üniversiteler, Ar-Ge merkezleri, büyük ve orta ölçekli sanayi kuruluşları ile birlikte çalışmalarını sürdürmektedir. Bu sayede yeni nesil uçaklar için akıllı ve yetenekli yapılar konusunda hem proje ortakları ile birlikte çalışmak hem de üniversitemizdeki araştırmaya finansal destek sağlanmaktadır” dedi.
YENİ PROJELERE KAPI AÇIK
Üniversite olarak projelere önem verdiklerini hatırlatan Solak “Diğer taraftan Çerçeve programları tarafından desteklenen COST (European Cooperation in Science and Technology) Bilimde ve Teknolojide Avrupa İşbirliği Programı ile AB seviyesindeki araştırmaların koordinasyonu için bir işbirliği ağı oluşturulmuştur. COST aksiyonları ile ulusal destekli araştırmaların koordinasyonu yapılmakta ve çeşitli tematik konularda işbirliği sağlanmaktadır. Böylece Avrupa araştırma yatırımlarının parçalanmasını engellemek ve Avrupa araştırma ağını dünya işbirliğine açmak gibi özel bir misyon ve amacı bulunmaktadır. Üniversitemiz, 2013-2017 yılları arasında Yeni Yapısal Yüzeyler/Kaplamalar: Yeni Yapısal Tekstil Malzemeleri ve Tasarımları Kullanılarak Sürdürülebilirlik ve Etkinliğin Artırılması başlıklı COST aksiyonuna dahil olarak AB çapında araştırıcılar, akademisyenler, mühendis, mimar, müteahhit, varlık sahipleri ve politika yapıcıları ile birlikte çalışmalar yapacaktır. Üniversitemizin misyon ve vizyonu, stratejik hedefleri doğrultusunda Horizon 2020 programına maksimum seviyede katılmak istiyoruz. 7’nci çerçevede halen devam eden projelerin çarpan etkisi yaparak üniversitemizde yayılması yeni projelere başvuruların yapılması ve yürürlüğe girmesi en büyük beklentimizdir” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

TÜBİTAK’ta görevli Bilimsel Programlar Uzmanı Aslı Vural, “AB 7. Çerçeve Programı” başlıklı sunumunda “AB çerçeve programları, çağrı ve proje sunma döngüsü” ile ilgili detaylı bilgiler aktardıktan sonra 7. çerçeve programlarında başarılı olan üniversiteleri sıralayarak, AB programlarında başarılı olmanın yollarını anlattı.

Bakmadan Geçme