AKÜ'de Projeler Yarışacak
AKÜ'de 'Yaşam Bilimlerinde 1 Fikir, 1 Proje' Hazırlama ve Uygulama eğitimi verildi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Doğa Koruma Biyoizlem Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde TÜBİTAK-BİDEB 2237-B Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında “Yaşam Bilimlerinde 1 Fikir, 1 Proje” hazırlama ve uygulama eğitimi düzenlendi.
Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknolojik Bilimler, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarındaki bilim insanlarına yönelik “Yaşam Bilimlerinde 1 Fikir, 1 Proje” hazırlama ve uygulama eğitimi, 15 üniversiteden 36 akademisyenin katılımıyla Alanya Modern Saraylar Otelinde gerçekleştirildi.
Eğitim ile ilgili bilgi veren Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Koçak, 2237-B Proje Eğitimi etkinlik programının önemine vurgu yaparak, bilimsel eğitim etkinliklerine sağlanacak desteklerin bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelere önemli katkılarda bulunacağını belirtti.
PROJE HAZIRLANMASINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLANACAK
Doğa Koruma Biyoizlem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Uğur Cengiz Erişmiş, TÜBİTAK-BİDEB bünyesindeki “2237-B Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı” desteği ile düzenlenen Yaşam Bilimlerinde Proje Hazırlama Eğitiminin amacının; AKÜ ve diğer üniversitelerdeki doktorasını tamamlamış veya yeterlilik sınavında başarılı olmuş öğretim elemanları ve kamu kurumlarında görev yapan çalışanlara TÜBİTAK destekli araştırma projeleri hazırlamaları ve sunmaları konusunda gerekli alt yapı eğitimini vermek ve proje hazırlama geleneğinin geliştirilmesine katkı sağlamak olduğunu belirtti.
TEMEL BİLGİ VE BECERİLER GELİŞTİRİLECEK
AKÜ Doğa Koruma Biyoizlem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Uğur Cengiz Erişmiş, TÜBİTAK destek programlarıyla araştırmacıların ilgilerini artırmak, öz güvenlerini güçlendirmek, araştırma becerilerini geliştirmek, takım aktivitelerine yatkınlıklarını arttırmak ve ileriye dönük yeni çalışma konularını daha kolay belirleyebilme tekniklerini kazandırmanın hedeflendiğini söyledi. Erişmiş, “Çağımızda yaşam bilimlerinde öncü bilim dalları olarak kabul edilen; Moleküler Biyoloji, Moleküler Ekoloji, Toksikoloji, Moleküler Hücre Biyolojisi, Mikrobiyal Biyoloji (immunomagnetik separasyon), Kanser Modellemeleri ve Moleküler Sistematik alanlarını kapsayan Yaşam Bilimlerinde, bilimsel araştırma projesi hazırlamaya ilgi duyan farklı branşlardan akademisyenlerin, proje hazırlama ve yürütme konusunda, temel bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, farkındalık oluşması ve bilinç artışına dönük ülkemizde yapılan çalışmalara katkı sunulmasıdır.” dedi. Eğitim, genel değerlendirmenin ardından sona erdi.