• Haberler
  • Genel
  • AKÜ Çiftliği denetimden geçti – Kocatepe Gazetesi

AKÜ Çiftliği denetimden geçti – Kocatepe Gazetesi

AKÜ Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliği’nde organik tarım ve hayvancılıkla ilgili denetimler yapıldı KAYOS Uluslararası Sertifikasyon ve Denetim Hiz. Ltd. Şti. ve TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) yetkilileri tarafından Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi Süt ve Süt Ürünleri İşleme Ünitesi ile Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nde devam etmekte olan organik tarım ve hayvancılığa [&hellip]

AKÜ Çiftliği denetimden geçti

AKÜ Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliği’nde organik tarım ve hayvancılıkla ilgili denetimler yapıldı

KAYOS Uluslararası Sertifikasyon ve Denetim Hiz. Ltd. Şti. ve TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) yetkilileri tarafından Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi Süt ve Süt Ürünleri İşleme Ünitesi ile Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliği’nde devam etmekte olan organik tarım ve hayvancılığa geçiş sürecini denetlemek üzere incelemelerde bulunuldu.
Denetleme heyetinde baş denetçi Dr. Ahmet Erdurmuş, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürsel Dellal yer aldı.
Heyet, bitkisel üretim ve hayvansal üretim konularında gün boyu süren denetimlerini saha denetimi ve büro denetimi olarak gerçekleştirdi. Bu kapsamda “arazi, süt ünitesi, yem ünitesi, küçük hayvan barınağı” ile 2014 yılında hizmete giren “modern mandacılık tesisleri”nde incelemelerde bulundu.
Kapanış toplantısında AKÜ yetkililerine verilen raporla, organik tarım ve hayvancılığa geçiş sürecinde bulunan çiftliğin bu sürece başarıyla devam edebileceği bildirildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme