• Haberler
  • Genel
  • AKÜ bölgesine ışık saçıyor – Kocatepe Gazetesi

AKÜ bölgesine ışık saçıyor – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, kendi isteğiyle Merkez Valiliğine atanan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga onuruna kahvaltı düzenledi Ahmet Necdet Sezer Kampusü Kuğu Kafede düzenlenen kahvaltıya Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Başsavcı Nihat Erol, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Veyselgarani İsmailoğlu, İdare Mahkemesi Başkanı Sedat Koç, AKÜ Rektörü Prof. [&hellip]

AKÜ bölgesine ışık saçıyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, kendi isteğiyle Merkez Valiliğine atanan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga onuruna kahvaltı düzenledi

Ahmet Necdet Sezer Kampusü Kuğu Kafede düzenlenen kahvaltıya Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Başsavcı Nihat Erol, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Veyselgarani İsmailoğlu, İdare Mahkemesi Başkanı Sedat Koç, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Belkıs Özkara, Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Sefa Çelik, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’in yanı sıra iş adamları Yusuf Özer, Kadir Altınkaya, Mehmet Taner, Mehmet Çarkgil ve AKÜ Halkbilim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Rıfat Yağmur katıldı.
Kahvaltı öncesinde bir konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, “Bugün Üniversite olarak Sayın Valimizi uğurlamak üzere buradayız. Bir taraftan Sayın Valimizin katkılarından mahrum kalacağımız, Sayın Valimizden ayrılacağımız için içimiz buruk, bir taraftan da sevinçliyiz. Çünkü kişisel olarak Sayın Valimizin Ankara’yı ne kadar istediğini, ne kadar sevdiğini biliyorum. Yine orada ailesiyle birlikte, torunlarıyla birlikte bir yaşamı ne kadar özlediğini biliyorum. O nedenle de se-vinçliyiz. Sayın Valimiz görev yaptığı süre içerisinde Üniversitemizin tüzel kişiliği, tüzel yapısı konusunda olanca titizliğiyle davrandı. Bu arada da böyle davranırken Üniversitemize şefkatini, desteğini ve yardımını asla esirgemedi. Biz üniversite yönetimi olarak kendilerini mütevelli heyeti başkanımız gibi gördük. Her zaman katkılarından önerilerinden yararlandık. Kişisel olarak da ben bir ağabey olarak gördüm. Bana zaman zaman kişisel bazda çok yararlı uyarıları oldu. Kendisine hem Üniversitemiz hem şahsım adına teşekkür eder, yeni görevinde başarı ve sağlık dilerim” dedi.
Vali Haluk İmga ise “Bugün Sayın Rektörümüzün onuruma vermiş olduğu kahvaltıda sizlerle birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyim. Şahsi şartlarımdan kaynaklanan bir durum dolayısıyla Afyonkarahisar’dan ayrılmanın burukluğunu yaşıyorum. Yaklaşık 4 yıldır Üniversitemiz ve Sayın Rektörümüzle somutlaşan çok güzel bir ilişkimiz oldu. Bu süre içerisinde Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin Afyonkarahisar’a katkısını daha somut olarak görme fırsatım oldu. Mesleğimin iki farklı zaman diliminde Afyonkarahisar’da görev yapma imkânım olduğu için yaptığım kıyaslama uzun zaman dilimi içinde çok daha belirgin bir durum arz ediyor. Gerçekten Afyon Kocatepe Üniversitesi, bölgesine ışık saçan ve Türkiye’deki üniversiteler arasında da seçkin bir yere sahip. Bunda tabiî ki Sayın Rektörümüzün ve yönetim kadrosunun, akademik ve idari personeli ile öğrencilerinin çok büyük rolü var. Hepsine başarılar diliyor, yollarının açık olmasını ümit ediyorum. Sayın Rektörüm unutulmaz dostluğunuz, mesai arkadaşlığınız ve kardeşliğiniz için tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Kahvaltı sonunda AKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, Vali Haluk İmga’ya günün anısına, AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şirzad’ın eseri yağlı boya bir tablo hediye ederken, AKÜ Halkbilim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Rıfat Yağmur da Vali Haluk İmga’nın isminin yazılı olduğu Futbol Milli Takımımızın Formasını protokol üyeleri ve iş adamlarına imzalatarak kendilerine takdim etti.

Bakmadan Geçme