AKÜ birincilik kazandı – Kocatepe Gazetesi

“Novartis Bilim Ödüllerin”de Afyon Kocatepe Üniversitesi birincilik kazandı Türkiye’deki ilaç sektörünün önde gelen şirketlerinden Novartis tarafından bilimsel araştırmaları teşvik etmek ve arttırmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Novartis Bilim Ödülleri”nin �-2010 Famasotik ve Medisinal Kimya İlaç Tasarım ve Geliştirme Araştırma Ödülleri” kategorisinde Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. [&hellip]

AKÜ birincilik kazandı

“Novartis Bilim Ödüllerin”de Afyon Kocatepe Üniversitesi birincilik kazandı

Türkiye’deki ilaç sektörünün önde gelen şirketlerinden Novartis tarafından bilimsel araştırmaları teşvik etmek ve arttırmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Novartis Bilim Ödülleri”nin “2009-2010 Famasotik ve Medisinal Kimya İlaç Tasarım ve Geliştirme Araştırma Ödülleri” kategorisinde Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sibel Gür, birincilik elde etti.
İlaç sektörünün temsilcileri ve akademik dünyanın önde gelenlerinin katılımıyla 14 Nisan 2011 tarihinde Ankara Sheraton Otel’de gerçekleşen törende “Farmasötik Teknoloji Proje Destek”, “Farmasötik ve Medisinal Kimya İlaç Tasarımı ve Geliştirme Araştırma”, “Farmasötik Teknoloji Araştırma”, “Farmakoloji Dalı Araştırma” ve “Novartis Bilim Onur Ödülü” olmak üzere beş kategoride dağıtıldı.
AKÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Gür, “Farmasötik ve Medisinal Kimya İlaç Tasarımı ve Geliştirme Araştırma” dalında şu çalışmayla birincilik kazandı: Gümüş, F., Eren, G., Açık, L., Çelebi, A., Öztürk, F., Yılmaz, Ş., Sağkan, R.I., Gür, S., Özkul, A., Elmalı, A., Elerman, Y., (2009). “Synthesis, Cytotoxicity, and DNA interactions of New Cisplatin Analogues Containing Substittuted Benzimidazole Ligands”. Journal of Medical Chemistry, 52:1345-1357.

Bakmadan Geçme