AKÜ bir ilke daha imza attı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Afyonkarahisar’da ilk defa uygulanan lazerle varis tedavisini (Endovenöz Lazer Tedavisi) başarı ile gerçekleştirerek, bir ‘ilk’e daha imza attı Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aldemir, lazerle varis tedavisinin poliklinik koşullarında bile uygulanabilecek [&hellip]

AKÜ bir ilke daha imza attı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Afyonkarahisar’da ilk defa uygulanan lazerle varis tedavisini (Endovenöz Lazer Tedavisi) başarı ile gerçekleştirerek, bir ‘ilk’e daha imza attı

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aldemir, lazerle varis tedavisinin poliklinik koşullarında bile uygulanabilecek pratik bir tedavi yöntemi olduğunu, müdahale sonrası varisten kaynaklanan ağrının az ve toparlanma süresinin de kısa olması nedeniyle hasta memnuniyetinin oldukça yüksek olduğunu ifade etti.
Hızlı ve klinik kozmetik sonuç veren tedavinin diğer cerrahi girişimlere nazaran enfeksiyon komplikasyonu riskinin daha az olması ve genellikle hastanede yatış gerektirmediği için tercih edilebilecek bir yöntem olduğunun altını çizen Yrd. Doç. Dr. Aldemir, bu yöntemle yapılan varis tedavisinde sadece lokal anestezinin yeterli olduğunu ve hastaların genel ya da spinal anestezinin olumsuzluklarından etkilenmediklerini vurguladı.
Lazerle varis tedavisi yöntemi Afyonkarahisar’da ilk olarak AKÜ Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aldemir ve Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emre Kaçar tarafından uygulanmaktadır. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme