• Haberler
  • Eğitim
  • AKÜ Bilim İnsanlarının TÜBİTAK Projesi Kabul Edildi

AKÜ Bilim İnsanlarının TÜBİTAK Projesi Kabul Edildi

AKÜ'den üç bilim insanının TÜBİTAK 1005 Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı projesi kabul edildi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Yıldız’ın yürütücü olduğu, “Yeni Bir Kuvvet Platformunun Geliştirilmesi ile Güvenirlik ve Geçerliğinin Araştırılması” isimli Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)   1005 Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı projesi kabul edildi.

YENİ BİR KUVVET PLATFORMU GELİŞTİRİLECEK

Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Zeki Akyıldız ve Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur Fidan’ın araştırmacı olarak yer aldığı “Yeni Bir Kuvvet Platformunun Geliştirilmesi ile Güvenirlik ve Geçerliğinin Araştırılması” isimli projede; yük hücreleri kullanılarak atletik performans ve rehabilitasyon alanlarının ihtiyaç duyduğu verileri sağlayabilen yeni bir kuvvet platformu geliştirilmesi amaçlanıyor.

AKÜ Bilim İnsanlarının TÜBİTAK Projesi Kabul Edildi

PROJE İKİ AŞAMADAN OLUŞUYOR

Araştırmacı Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Zeki Akyıldız, projenin iki aşamadan oluşacağını ifade etti. Akyıldız, “Birinci aşamada; kuvvet platformu sisteminin donanım, yazılım ve mekanik özelliklerinin geliştirilmesi gerçekleştirilecekken, ikinci aşamada geliştirilen sistemin statik ve dinamik kuvvet ölçümlerinde güvenirlik ve geçerlik testleri yapılacaktır. Platformun yazılımında spor, egzersiz ve fizyoterapi literatürde ve pratik kullanımda en çok tercih edilen testler olan; Patlayıcı Kuvvet Testleri, İzometrik Kuvvet Testleri, Dinamik Kuvvet Testleri ve Denge Testleri ara yüzünde veriler otomatik olarak işlenerek gösterilecektir.” dedi.

AKÜ Bilim İnsanlarının TÜBİTAK Projesi Kabul Edildi

Bakmadan Geçme