• Haberler
  • Gündem
  • AKÜ bilim insanları Kütahya’da fay hatlarını tespit edecek

AKÜ bilim insanları Kütahya’da fay hatlarını tespit edecek

AKÜ bilim insanları Kütahya Parmakören bölgesinde aktif fay hattının tespiti için çalışmalara başladı   Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Jeotermal ve Maden Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (JUAM) ile Kütahya Belediyesi arasında Parmakören bölgesinde bulunan deprem riski içeren aktif fay hattının tespiti için imzalanan AR-GE protokolü kapsamında AKÜ Bilim İnsanları çalışmalara başladı. Yapılan protokolün ardından Kütahya [&hellip]

AKÜ bilim insanları Kütahya Parmakören bölgesinde aktif fay hattının tespiti için çalışmalara başladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Jeotermal ve Maden Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (JUAM) ile Kütahya Belediyesi arasında Parmakören bölgesinde bulunan deprem riski içeren aktif fay hattının tespiti için imzalanan AR-GE protokolü kapsamında AKÜ Bilim İnsanları çalışmalara başladı.
Yapılan protokolün ardından Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile birlikte AKÜ Jeotermal ve Maden Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezinden Dr. Öğr. Üyesi Can Başaran, Öğr. Gör. Dr. Özcan Özyıldırım, Kütahya Belediyesi personeli Harita Mühendisi Mehmet Fatih Yüğrük ve beraberindeki uzman ekip çalışmaları yerinde inceledi.
Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık yaptığı açıklamada, “Şu anda üzerinde bulunduğumuz sahada MTA’nın belirlemiş olduğu geçmişteki verilere dayalı bir fay hattının geçtiği gerçeğiyle karşı karşıyayız. Bu fay hattının, yerinin tam olarak daha az sapmayla hassas bir şekilde belirlenmesi konusunda daha önce Afyon Kocatepe Üniversitemizin ilgili araştırma merkeziyle bir protokol imzaladık. Bugün de yapılacak çalışmalar için sahadayız. Afyon’dan şehrimize gelen ve gelecek nesiller için çok önemli bir iş yaptıklarına inandığımız arkadaşlarımız var. İnşallah yapılacak hassas ölçümlerden sonra fay hattının geçtiği çizgi tam olarak belirlenecek” ifadelerini kullandı.
“JUAM OLARAK 80’İN ÜZERİNDE PROJE GERÇEKLEŞTİRDİK”
AKÜ JUAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yıldız ise, “2009 yılından bu yana 80’in üzerine proje gerçekleştirdik. Kütahya Belediyesi ile imzaladığımız protokol kapsamında çalışma arkadaşlarımız sahada incelemelere başladı. Çalışmalar neticesinde Parmakören bölgesinde bulunan deprem riski içeren aktif fay hatlarının yerlerini tespit ederek raporumuzu hazırlayacağız.” dedi.

Bakmadan Geçme