AKÜ AB projelerinde hız kesmiyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi İscehisar Meslek Yüksekokulu, AB Gençlik projesi çalışmaları devam ediyor Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İscehisar Meslek Yüksekokulu (MYO) Kuyumculuk Kulübü tarafından başvurusu yapılan, Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen “Yerden Bedene, Bedenden Kalbe/From Ground to Body, From Body to Heart” başlıklı ve TR-12-481-2011-R3 numaralı 1.2. Eylem Gençlik [&hellip]

AKÜ AB projelerinde hız kesmiyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi İscehisar Meslek Yüksekokulu, AB Gençlik projesi çalışmaları devam ediyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İscehisar Meslek Yüksekokulu (MYO) Kuyumculuk Kulübü tarafından başvurusu yapılan, Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen “Yerden Bedene, Bedenden Kalbe/From Ground to Body, From Body to Heart” başlıklı ve TR-12-481-2011-R3 numaralı 1.2. Eylem Gençlik Projesi kapsamında etkinlikler, alanında en iyi ustalarla hız kesmeden devam ediyor.
Konu ile ilgili bilgi veren AKÜ İscehisar MYO Öğretim Görevlisi Pınar Daşçı ve Proje Sorumlusu Pervin Sever, proje kapsamında ilk olarak Kültür Bakanlığı Sanatçısı Sadekar-Mücevher ustası Victor Öcal tarafından 6-9 Ekim 2011 ta-rihlerinde İscehisar Meslek Yüksekokulunun Süstaşı Atölyesinde proje katılımcı ve yararlanıcı öğrencileri ile birlikte artık yarı değerli taşların değerlendirmesi için atölye (workshop) çalışmaları yapıldığını belirttiler. Bu kapsamda “İstanbul’da Bir Gün Batımı”, “Kaldırımlarda Aşksız Sonbahar Çalışması”, “Lale” ve “Papatya” adlı çalışmaların ortaya çıkartıldığı ve Victor Öcal’ın 10 Ekim 2011 tarihinde Ahmet Necdet Sezer Kampusü 3. Eğitim Binası Prof. Dr. Sabri Bektöre Konferans Salonunda “Kuyumculukta ve Süstaşı Sektöründe Yeni Ürünler ve Pazarları” konulu seminer verdiği bildirildi.
Kültür Bakanlığı Sanatçısı Sadekar-Sedefkar Zafer Karazeybek ve Sedefkar Mümin Orhan’ın katılımıyla, 16-19 Ekim 2011 tarihleri arasında İscehisar MYO Süstaşı Atölyesinde organik doğal malzemeler ile yüzey oluşturma ve takı yapımı üzerine de çalışma yapıldığı ve bu çalışmanın katılımcı ve yararlanıcı gençler için organik materyallerin nasıl kullanılacağı ve doğadan nasıl yararlanmaları gerektiği konusunda öğretici olduğu ifade edildi. Ayrıca eğitimler sırasında İscehisar Kaymakamı Murat Kütük ile İscehisar MYO Müdürü Doç. Dr. İ. Sedat Büyüksağiş, proje ekibini ziyaret ederek proje hakkında bilgiler aldılar. Proje faaliyetleri, seminer ve atölye çalışmalarıyla hızlı bir şe-kilde devam ederken çalışmalar sonunda ortaya çıkan ürünler, proje bitiminde sergilenecek. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme