• Haberler
  • Eğitim
  • AKÜ, 3. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumuna Katıldı

AKÜ, 3. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumuna Katıldı

AKÜ, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumuna katıldı.

AKÜ, 3. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumuna Katıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Türkiye ile Özbekistan arasındaki yükseköğretim iş birliklerini geliştirmek amacıyla düzenlenen “3. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu”na katılım sağladı. 
Forum, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla 27-28 Eylül 2024 tarihlerinde, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Taşkent Devlet Ulaştırma Üniversitesi’nin ev sahipliğinde İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

AKÜ, 3. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumuna Katıldı
Foruma AKÜ’yü temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir katıldı. Forum iki ülke üniversiteleri arasında akademik iş birliklerini güçlendirmek, eğitimde fırsatlar yaratmak ve ortak projeler geliştirmek amacıyla düzenlendi. Forumda; Afyon Kocatepe Üniversitesi, Özbekistan Sanat ve Kültür Ensitüsü, Namangan Tekstil Endüstrisi Enstitüsü, Buhara Psikoloji ve Yabancı Diller Enstitüsü, Fergana Politeknik Enstitüsü, Buhara Mühendislik Teknolojisi Enstitüsü olmak üzere 5 üniversite ile ikili anlaşma protokolleri imzalandı. Forumun ana temaları arasında “Sürdürülebilir Kalkınma: Yükseköğretim Kurumlarının Yeni Gündemi”, “Yükseköğretimin Dönüşümü: Dijitalleşme ve Yapay Zekâ”, ve “Yüksek Teknoloji Odaklı Kalkınma: Mühendislik Eğitiminin Rolü” başlıklı oturumlar yer aldı. Bu başlıklar altında, uzmanları deneyim ve görüşleri paylaşılarak Türkiye ve Özbekistan üniversiteleri arasında derinlemesine tartışmalar gerçekleştirildi. İki günlük programın ilk gününde; üniversiteler arasında yeni iş birliği olanakları görüşülerek üniversitelerin tanıtımı yapıldı. İkinci gün ise anlaşma sağlayan üniversiteler arasında ve imza törenleri düzenlendi. Forum, iki ülke arasındaki güçlü akademik bağları daha da ileri taşıma hedefiyle önemli bir platform olarak değerlendirildi.

AKÜ, 3. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumuna Katıldı

Bakmadan Geçme