AKÜ 10 bin mezun daha verdi

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin (AKÜ) '2014-2015 Akademik Yılı Genel Mezuniyet Töreni' fakülte ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilerin başarı belgesi ve ödüllerini aldığı törenle gerçekleşti. AKÜ'den bu yıl mezun olan 10 bini aşkın öğrenci adına geçici mezuniyet belgelerini alan öğrenciler, keplerini coşkuyla atarak mezun olma keyfini yaşadı Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Genel Mezuniyet [&hellip]

AKÜ 10 bin mezun daha verdi

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) ‘2014-2015 Akademik Yılı Genel Mezuniyet Töreni’ fakülte ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilerin başarı belgesi ve ödüllerini aldığı törenle gerçekleşti. AKÜ’den bu yıl mezun olan 10 bini aşkın öğrenci adına geçici mezuniyet belgelerini alan öğrenciler, keplerini coşkuyla atarak mezun olma keyfini yaşadı

Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Genel Mezuniyet töreninde Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde fakülte, yüksekokul, devlet konservatuvarı ile meslek yüksekokullarında dereceye girerek mezun olmaya hak kazanan öğrencilere, belge ve hediyelerini verildi. Öğrenci ve ailelerinin büyük heyecan yaşadığı mezuniyette öğrencilere ödül ve belgelerini Afyonkarahisar il protokolü verdi. AKÜ Devlet Konservatuvarı öğretim üyelerinin müzik dinletisi ile başlayan mezuniyette öğrenciler adına konuşan AKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Süleyman Gücek, mezuniyetin geleceğe hazırlanmakla geçen bir dönemin sonucu olduğunu söyledi. Gücek, mezuniyetin bir son değil, yeni bir hayatın başlangıcı olduğunu ifade etti.
AKÜ’DE 37 ÜLKEDEN 445 YABANCI ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin gelişme süreciyle ilgili bilgiler veren AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise, çağdaş bir toplum olmanın gereği olan ve ‘analitik düşünceye dayalı bilimsel bir eğitim sistemi’ ile ‘evrensel etik değerler’ koşullarını yerine getirebilecek tek kurumun üniversiteler olduğunu söyledi. Üniversitelerin kendini yenileyebilen, değişime ayak uydurabilen, dünya standartlarında eğitim kalitesi sunabilen, öğrenmeyi öğreten, çok sesliliğe önem veren, uluslararası arenada yer tutabilen özgün bir kurum olması gerektiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Solak, “Bu niteliği dikkate alan üniversitemizde üç ayrı program dikkatli bir şekilde uygulanmaktadır. Bunlardan ilki Erasmus değişim faaliyetleridir. Bu programın uygulanmasına 2004 yılında başlanmış, Erasmus Plus Değişim programı kapsamında üniversitemiz ile çeşitli Avrupa ülkelerinden 129 farklı üniversite arasında ikili anlaşmalar yapılmıştır. Bugüne kadar bu anlaşmalar çerçevesinde 850 dolayında öğrencimiz ve 650’yi aşkın personelimiz Erasmus değişim faaliyetlerinden yararlanmıştır. Yine çeşitli Avrupa ülkelerinden 116 öğrenci öğrenim görmek üzere, 158 öğretim elemanı ise üniversitemizde ders vermek ve eğitim almak üzere başvuruda bulunmuştur. Ayrıca 37 farklı ülkeden 445 yabancı öğrenci de üniversitemizde eğitim almaktadır. Diğer taraftan uluslararası ikinci değişim programı Mevlana değişim programıdır. 2013 yılında yeni başlayan Mevlana Değişim Programı kapsamında, Dünyadaki yükseköğretim kurumları ile öğrenci – öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmek amacı ile üniversitemizde ‘Mevlana Değişim Programı Ofisi’ kurulmuştur. Şu ana kadar Amerika, Japonya, Pakistan, Gürcistan, Makedonya, Malezya, Ürdün, Azerbaycan, Sri Lanka, Bosna-Hersek, Arnavutluk ve Kırgızistan’da bulunan 15 üniversite ile protokol imzalanmıştır. 2014 – 2015 eğitim yılında öğrenciler bir veya iki dönem eğitim için, dışarıdan gelen öğretim elemanları ise iki haftadan üç aya kadar ders vermek üzere üniversitemize gelmiştir. Yine bu alanda üçüncü program olan Avrupa Birliği kapsamında şimdiye kadar, 30 Leonardo Da Vinci projesi, 6 Gençlik projesi, 1 Grundtvig projesi yapılmıştır.” şeklinde konuştu.
SOLAK: HEDEF GELECEĞİN İDEAL ÜNİVERSİTESİ
Rektör Solak, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin, kaliteye ve bilgiye dayalı bir öğrenme ortamı sunan, bölgenin ve ülkenin kalkınmasına gerekli katkıyı sağlayan, çağdaş dünyayla entegre olmaya önem veren, proje tabanlı araştırmalarla inovasyon ve patent üretmeyi hedefleyen, ‘yaşayarak öğrenme’ ve ‘sürekli eğitim’ tekniklerini etkin kılabilen, geleceğin ideal üniversitesi olmak için var gücüyle çalıştı��ını belirtti.
KOCATEPELİ RUHU
İLE HAREKET EDİN
Solak konuşmasında mezun öğrencilere de seslenerek, üniversitenin mezunlardan beklentisinin Kocatepeli ruhu ile hareket etmeleri olduğunu ifade etti.
AKÜ ŞEHRİN
VE BÖLGENİN
LOKOMOTİFİ
KONUMUNDA
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner de konuşmasında AKÜ’nün kurulduğu yıl olan 1992’den günümüze ciddi bir gelişim, dönüşüm, ve sinerji içerisinde olduğunu söyledi. Güner, “Bu anlamda hem mevcut derslik başına düşen öğrenci sayısının artması, öğretim üyelerinin sayısının çoğalması, bilimsel yayınların artması, sadece üniversitemizi sadece güçlü hale getirmemekte, aynı zamanda da şehrimize ve çevre illere ciddi katkılar sunmaktadır” dedi.
AKÜ’de yürütülen çalışmaların artarak süreceğine inandığını ifade eden Güner, “Bu çalışmalar rektör hocamızın tekrar seçilmiş olması vesilesiyle önümüzdeki dönemde daha hızlı ve daha güçlü ve daha kararlı bir şekilde yürütüleceğine kalpten inanıyorum. Şehrimizin ve bölgemizin lokomotifi olan üniversitemize eğitimle beraber şehrimize sunmuş olduğu sosyo-kültürel katkılar, kurumlarımıza sunmuş olduğu hem kurumsal hem de bilimsel katkılar bağlamında teşekkürlerimi ve şükranlarımı iletiyorum” diye konuştu.
“AKÜ’YE DESTEK
OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Güner, tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte hizmet etmeye devam edeceklerini belirterek, “İnşallah önümüzdeki dönemde devletimizi, hükümetimizin bize sunmuş olduğu fırsatlarla, imkanlarla valilik öncülüğünde üniversitemiz, belediyemiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve bütün kurum ve kuruluşlarla beraber el ele, gönül gönüle hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizler üniversitemizin şehrimiz için katkı sunmasıyla beraber, bizler de üniversitemize kurum ve kuruluşlar olarak katkı sunmaya ve bu anlamda destek olmaya inşallah devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner konuşmasının ardından AKÜ 2015 Bilim Kültür Sanat ve Spor Şenliklerine verdikleri katkılar nedeniyle İşadamı Salim Pancar’a İkbal Otel Genel Müdürü Ali Gümüşhan Vakıfbank Müdürü Halil Şimşek’e plaket verildi.
Açış konuşmalarının ardından dereceyle mezun olan öğrenciler, sahnedeki yerlerini aldılar. Dereceye giren mezun öğrencilere protokol üyeleri tarafından belgeleriyle birlikte ödülleri verildi. Tören, öğrencilerin geleneksel kep atma töreni ve düzenlenen kokteylin ardından sona erdi.
Mezun öğrencilerin mezuniyet heyecanını yaşadığı törene, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Afyonkarahisar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşcu, İl Kültür Turizm Müdürü İhsan Akar, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Evciler Belediye Başkanı Saim Özer, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan ve İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk ile AKÜ Rektör Yardımcılarının yanı sıra il protokol üyeleri, AKÜ öğretim elemanları ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme