• Haberler
  • Genel
  • Aktifsen şubeleşme yolunda – Kocatepe Gazetesi

Aktifsen şubeleşme yolunda – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da 393 üye sayısına ulaşan Aktif Eğitimciler Sendikası 400 üyeyi bulduğunda sendikanın Afyonkarahisar Şubesi'ni kuracak Afyonkarahisar Aktifsen İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu ile sendika yöneticileri gazeteniz Kocatepe'yi ziyaret ettiler. Aktifsen'in Afyonkarahisar'daki çalışmaları ile ilgili bilgiler veren İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu, Osman Keskinoğlu, Ramazan Yıldırım ve Cengiz Cantaş, Afyonkarahisar'da 393 üye sayısına ulaştıklarını, 400 rakamını aştıktan sonra [&hellip]

Aktifsen şubeleşme yolunda

Afyonkarahisar’da 393 üye sayısına ulaşan Aktif Eğitimciler Sendikası 400 üyeyi bulduğunda sendikanın Afyonkarahisar Şubesi’ni kuracak

Afyonkarahisar Aktifsen İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu ile sendika yöneticileri gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret ettiler. Aktifsen’in Afyonkarahisar’daki çalışmaları ile ilgili bilgiler veren İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu, Osman Keskinoğlu, Ramazan Yıldırım ve Cengiz Cantaş, Afyonkarahisar’da 393 üye sayısına ulaştıklarını, 400 rakamını aştıktan sonra sendika şubesini kuracaklarını bildirdiler.
Bu üye sayısıyla eğitim alanında en büyük 3. sendika olduklarını belirten Abdullah Hatipoğlu, Afyonkarahisar Aktif Eğitimciler Sendikası’nın vizyonu, misyonu ve hedefiyle ilgili bilgiler verdi.
Hatipoğlu şu bilgileri aktardı:
“Vizyonumuz; Yenilikçi, gelişime ve değişime açık nitelikli bir eğitim sistemi ile sosyal adaletin ve refahın en üst düzeye çıktığı, düşünen, üreten, fikri hür, vicdanı hür katılımcı, paylaşımcı bireylerin yetiştirildiği, eğitim sistemini sağlıklı bir şekilde yürütecek ve geliştirecek, eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal kaygılarının olmadığı bir Türkiye için eğitimin tüm paydaşlarını bir arada tutacak bir harç olarak insanlığın hizmetinde çalışır. Misyonumuz; Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını geliştirmek, mesleki gelişimlerinin ve yükselmelerinin önündeki engelleri kaldırmak, yenilikçi, bilimsel ve nitelikli bir eğitim ortamı oluşturmak, birlikte çalışma kültürünü kazandırmak, tüm mücadelesini hukuk zeminden çıkmadan yapmak, bu amaçla hak ve hukukun bilincinde paylaşımcı bir eğitim çalışan kültürünü yaşatmak. Hedefimiz; Kültür dünyamızın zenginliklerini bünyesinde barındırmayı ve ülke genelinde tüm eğitimcileri ötekileştirmeden Akif Eğitimciler Sendikası çatısı altında buluşturmayı hedeflemektedir. Hiç kimse tek başına bu ülkenin tek ve gerçek sahibi değildir ve eğitim gibi geniş kitleleri ve ülkemizin yarınlarını ilgilendiren konularda tek başına karar verme hakkına sahip değildir.Hiçbir güç, malzemesi insan olan ve her bir ürünü özel işçilik gerektiren eğitim sektöründe sorunları tek başına veya sadece taraftarlarıyla çözebilecek kadar usta değildir.Eğitimin sorunları ancak ve sadece hakka ve doğruya taraf olanların güçlerini, enerjilerini birleştirmeleriyle çözülecektir. Afyonkarahisar Aktifsen temsilciliği 393 üyesiyle şubeleşme aşamasına gelmiş olup 400 üye sayısına ulaşıldığında Aktifsen şubesi açılacaktır. Sorunlar yumağı haline gelen eğitimin yapıcı ve kaynaştırıcı bir paydaşa ihtiyaç duyduğu aşikardır. Eğitim çalışanlarının hiç birini ötekileştirmeden, sorunlarına çözüm önerileri getireceğiz. Tarafımız; eğitim sistemimizi yerle bir edenlere inat, görevini hakkıyla yapmaya çalışan, okullarını kendi evleri, öğrencilerini kendi evlatları özveriyle vazife yapan okul/kurum yöneticilerinden öğretmenlerine, şef ve memurlarından yardımcı hizmetler personeline kadar tüm eğitim çalışanlarının içinde bulunduğu taraftır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme