• Haberler
  • Genel
  • Akti: İş yapanlar yıpratılıyor – Kocatepe Gazetesi

Akti: İş yapanlar yıpratılıyor – Kocatepe Gazetesi

Sandıklıspor’un çiçeği burnunda kulüp başkanı Mustafa Nihat Akti, yaptığı açıklamada “Sandıklıspor, Afyonkarahisar’ın ve Sandıklı’nın tek profesyonel kulübü. Bu kulübe de herkesin sahip çıkması gerekiyor. Malesef İsmail Elibol çok yıpratıldı. İş yapan, hizmet eden insanlar da çok yıpratılıyor” dedi Sandıklıspor’un Cumartesi günü yapılan genel kurulunda adaylık için ismi geçen Hidayet Başçiftçi’nin isteklerinin reddedilmesi üzerine kulübün kayyuma [&hellip]

Akti: İş yapanlar yıpratılıyor

Sandıklıspor’un çiçeği burnunda kulüp başkanı Mustafa Nihat Akti, yaptığı açıklamada; “Sandıklıspor, Afyonkarahisar’ın ve Sandıklı’nın tek profesyonel kulübü. Bu kulübe de herkesin sahip çıkması gerekiyor. Malesef İsmail Elibol çok yıpratıldı. İş yapan, hizmet eden insanlar da çok yıpratılıyor” dedi

Sandıklıspor’un Cumartesi günü yapılan genel kurulunda adaylık için ismi geçen Hidayet Başçiftçi’nin isteklerinin reddedilmesi üzerine kulübün kayyuma kalması gündeme gelmişti. Bunun üzerine takımın genel kaptanı Mustafa Nihat Akti, yeni bir yönetim listesi oluşturarak başkanlığa seçildi. Sandıklı Belediyespor isminden de ‘Belediye’ ibaresinin çıkartılmasıyla kulübün ismi Sandıklıspor oldu. Sandıklıspor’un yeni kulüp başkanı Mustafa Nihat Akti, genel kurulu ve bundan sonra yapılacakları değerlendidi. “Sandıklıspor, Afyonkarahisar’ın ve Sandıklı’nın tek profesyonel kulübü” diyen Akti: “Bu kulübe herkesin sahip çıkması gerekiyor. Malesef İsmail Elibol çok yıpratıldı. İş yapan, hizmet eden insanlar da çok yıpratılıyor” şeklinde konuştu.
Ayak üstü bİr lİste oluştu
Sandıklıspor’un geçen hafta yapılması gereken ancak yeterli çoğunluğun sağlanamaması üzerine bu Cumartesi gününe ertelenen genel kurulu, sürpriz bir sonuçla tamamlandı. Spor Toto 3. Lig’de Afyon’u temsil edecek tek takım olan Sandıklı Belediyespor’da olağanüstü genel kurul toplantısı sıkıntılı da olsa yapıldı. Önceki hafta yapılmak istenen ancak ilk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamayan toplantı, geçen Cumartesi gününe ertelenmişti. Cumar-tesi günü yapılan genel kurulda sürpriz gelişmeler yaşandı. Yönetim için adı geçen Hidayet Başçiftçi ve Halil İbrahim Necipoğlu’nun da aralarında bulunduğu tek listenin yönetime aday olacağı daha önce yapılan açıklamalarla bildirilmişti. Ancak kulübün şahıs borçlarının dışında SSK, vergi ve TFF’ye olan yaklaşık 110 bin TL’lik borcunun olması nedeniyle Hidayet Başçiftçi ve Halil İbrahim Necipoğlu’nun oluşturduğu liste adaylıktan çekildi. Bunun üzerine kulübün kayyuma kalması belkide kapanmayla karşı karşıya kalması gündeme geldi. Durum bu kadar vahim bir noktaya gelince de Sandıklı Belediyespor’un Genel Kaptanı Mustafa Nihat Akti, ayak üstü bir yönetim listesi oluşturdu ve bu yönetim listesi yönetime geldi.

Nihat Akti son anda liste çıkardı

Sandıklıspor’un genel kurul toplantısında tek listenin aday olması bekleniyordu ancak Hidayet Başçiftçi yönetimindeki listede yer alanların kongre salonunu terketmesiyle kulübün kayyuma kalması yahut kapanma tehlikesi meydana geldi. Bunun üzerine geçen sezon takımda Genel Kaptanlık görevini yürüten Mustafa Nihat Akti, son anda bir liste çıkartarak yönetime geldi.

“Kulübün kayyuma gitmesini istemedim”

Sandıklıspor’un genel kurulundan sonra göreve gelen Mustafa Nihat Akti yaptığı açıklamada kulübün kayyum tehlikesiyle karşı karşıya kalması üzerine son anda bir liste oluşturarak göreve geldiklerini ifade etti. Kulübün yeni başkanı olan Mustafa Nihat Akti de önemli açıklamalarda bulundu. Akti: “Kulübe birkaç aydır yönetime talip olmak isteyen arkadaşların son anda vazgeçmelerinden dolayı, Sandıklıspor’un kapanmasına gönlümüz razı olmadı ve ben yönetime talip oldum. Bölgemizin tek profesyonel takımı Sandıklıspor’dur. Afyonkarahisar’ın tek profesyonel takımı Sandıklıspordur. Bu takım bir tek Sandıklı’nın takımı değil. Afyonkarahisar’ın da takımıdır. İlimizdeki tüm bürokratlardan, işadamlarından destek bekliyoruz” dedi.

“Umutsuzluk yok”

Sandıklıspor aşıklarının genel kurul sürecini düşünerek yeni sezonda takımlarından ümitlerini kesme noktasına gelmelerini de kesinlikle istemeyen Mustafa Nihat Akti: “Durumumuz çok şükür ki kötü değil. Alacağı olan arkadaşlarımız, eski yöneticilerimiz alacaklarından vazgeçtiler. 106 bin TL civarında bir borcumuz var. Gelecek paralarımız da var. O nedenle umutsuzluğa düşmeye gerek yok. Sandıklıspor taraftarlarına umutsuzluk yakışmaz. Ben iyi şeylerin olacağından eminim” şeklinde konuştu.

“İsmail Elibol’un bu takım için neler yaptığını gördüm”

Sandıklıspor’un başkanı Mustafa Nihat Akti, gerek Sandıklıspor gerekse de Afyonkarahisarspor örneğinde bunun yaşandığının altını çizerek iş yapan insanların, bezdirildiğini söyledi. Akti: “İsmail Elibol Sandıklı ve Sandıklıspor için çok büyük bir kazançtır. Malesef Afyonkarahisar’da da bu böyle. İş yapanlar yıpratılıyor. Ben bugüne kadar onun nasıl çalıştığını biliyorum. O çok ayrı bir insan. Dışarıdan bize yine maddi manevi destek vereceğini söyledi. Zaten onun desteği olmazsa burada çark yürümez” diye konuştu.

106 bin lira borç var

Sandıklıspor’un net borcunun şu anda 106 bin lira olduğunu da ifade eden başkan Mustafa Nihat Akti şöyle konuştu: “Bu işe herkesin el atmasını istiyoruz. 106 milyarlık bir borç var. Kulüp fesh olmasın diye aday çıkmayınca biz göreve geldik. Bu para profesyonel bir kulüp için büyük bir meblağ değil. Gelecek paralarımız da var. Ben tüm Sandıklılılardan, Afyonkarahisarlılardan bu takıma destek istiyorum.”

Bir dizi görüşmelerimiz var

Sandıklıspor’un başına son anda bir liste çıkartarak geldiklerinin altını çizen Mustafa Nihat Akti, “Bir dizi görüşmelerimiz oluyor, görüşmelerimizin devamı da gelecek. Sandıklı’ya Sandıklıspor’a yakışan bir yönetim oluşturma çabaları meyve vermeye başlarsa biz de elimizden geleni yapıp, bu görevi devrederiz. Zaten bu görüşmelerin neticesinde 15-20 güne kadar herşey netleşir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Kadro kurma çalışmalarına başlayacağız”

Sandıklıspor’un yeni sezonda da Afyonkarahisar ilini ve Sandıklı’yı en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını ifade eden başkan Mustafa Nihat Akti: “Bütçemize göre en iyi şekilde kadro kurmaya çalışacağız. Bir haftaya kadar transfer çalışmalarına başlayacağız. Görüşme halinde olduğumuz isimler var. Sözleşmesi devam eden futbolcularımız da var. Onlarla da masaya oturacağız ve görüşeceğiz. Hem kulüp hem de futbolcular için en uygun karar neyse onu alacağız. Yeni bir teknik heyet olacak. Biz bize verilen bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız” dedi.
Haber: R. Hüseyin Biçer

Bakmadan Geçme