• Haberler
  • Genel
  • Aktarılan kaynaklardan memnunuz – Kocatepe Gazetesi

Aktarılan kaynaklardan memnunuz – Kocatepe Gazetesi

AK Parti'nin il ve merkez ilçe teşkilatı yöneticileri Ahilik Haftası nedeniyle esnaf ve sanatkâr temsilcilerine ziyaretlerde bulundular. ESOB Başkanı Kadir Konak İŞKUR ve Ajanslardan büyük kaynak aldıklarını söyledi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili Halil Ürün, İl Başkanı Mehmet Zeybek, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, birim başkanları, başkan yardımcıları ile birlikte Ahilik Haftası nedeniyle [&hellip]

Aktarılan kaynaklardan memnunuz

AK Parti’nin il ve merkez ilçe teşkilatı yöneticileri Ahilik Haftası nedeniyle esnaf ve sanatkâr temsilcilerine ziyaretlerde bulundular. ESOB Başkanı Kadir Konak İŞKUR ve Ajanslardan büyük kaynak aldıklarını söyledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili Halil Ürün, İl Başkanı Mehmet Zeybek, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, birim başkanları, başkan yardımcıları ile birlikte Ahilik Haftası nedeniyle ESOB Başkanı Abdülkadir Konak’ı ziyaret ettiler. Heyet daha sonra Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı M. Emin Birliktir’i de ziyaret etti.
PASTADAKİ PAY YETMİYOR
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Abdülkadir Konak, İŞKUR ve ajanslardan, AB fonlarından büyük destekler aldıklarını ifade etti. Yapılan hesaplamaya göre kendilerinin kattıkları rakamlarla bağlı odaların yaptıkları projelerin bir milyon TL’ye mal olduğunu kaydeden Konak; “Proje çalışmaları konusunda biraz mesafe aldık. Ama istediğimiz ölçülerde değil. İnşallah bundan sonra biraz daha etkin olmaya çalışacağız. Bizler emekleme devresi ile işi öğrenme devresini atlattık. Allah devletimize zeval vermesin Afyon bazında 1 milyon TL küçük bir rakam değil. En sıkıntılı şey kefaletti. Daha da iyi gideceğini umuyoruz. Her zaman her yerde söylüyorum, esnaf ve sanatkârın en büyük sıkıntısı planlamadır. Sayısal anlamda çok ama neticeye varamıyoruz. On kişiye yetecek olan pastaya 20 kişi talip oluyoruz. Bu da bize yetmiyor. Konu ile ilgili katıldığımız birkaç toplantı oldu. Artık mevzuatımızla birlikte bakış açımızda değişecek. Beklentilerimiz doğrultusunda inşallah neticeye ulaşırız. Birlik olarak 11’i merkezde olmak üzere 37 tane odamız var. 21 Bin aktif üyemiz var. Hafta dolayısıyla bizi ziyaret etmeniz bizleri onurlandırdı.” dedi.
AHİLİK HAFTASI KUTLU OLSUN
AK Parti Milletvekili Halil Ürün, partisinin il ve merkez ilçe teşkilatları ile birlikte düzenlediği organizasyonla Ahilik Haftası çerçevesinde ESOB yönetimini ziyaret ettiklerini kaydetti. Hafta kapsamında ülke genelinde Ahiliğin konuşulduğu söyleyen Ürün; “Ahilik öz Türkçe anlamı ile kardeşlik demek. Bu kardeşlik bir anlamda geleneksel olarak esnaf hukuku, esnafla ilgili sorunların dile getirildiği Ahilik Haftası ile kutlanıyor. Bu haftayı bizde canı gönülden kutluyoruz. Tüm esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor, rahmetli esnaflarımızı minnetle yad ederken, emekliye ayrılanlara esenlikler, aktif esnafımıza da hayırlı bol kazançlar diliyoruz.” diye konuştu.
AHİLİK AHLAKI ÖNEMLİ
AK Parti heyeti Ahilik Haftası nedeniyle ikinci ziyareti Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanı Mahmut Emin Birliktir’e gerçekleştirdi. Ahilik Haftasının tüm esnaf ve sanatkâra hayırlı olmasını dileyen AK Parti Milletvekili Halil Ürün, kazançlarının bol ve bereketli olmasını temenni etti. Ziyaret ve iyi dileklerden duyduğu memnuniyeti ifade eden Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanı M. Emin Birliktir, esnaf ve sanatkârı unutmayan herkese teşekkür etti. Birliktir, kutlamalardan daha çok Ahilik ahlakının yeni yetişen nesile öğretilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme