• Haberler
  • Genel
  • AKSAM’dan “Urfa Sıra Geceleri” – Kocatepe Gazetesi

AKSAM’dan “Urfa Sıra Geceleri” – Kocatepe Gazetesi

Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği'nin (AKSAM) düzenlediği 'Urfa Sıra Gecesi' konseri bugün Afyon KOcatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirileceği bildirildi ÇİĞKÖFTE İKRAM EDİLECEKAfyonkarahisar'da kültür ve sanat alanında düzenlediği etkinlik ve hizmetlerle öne çıkan AKSAM, farklı bir etkinliğe daha imza atıyor. Urfa Sıra Geceleri'ni Afyonkarhaisar'a getiren etkinlikte, izleyenlere keyifli anlar yaşatılması hedefleniyor. Gecede Şanlıurfa'ya ait [&hellip]

AKSAM'dan "Urfa Sıra Geceleri"

Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği’nin (AKSAM) düzenlediği “Urfa Sıra Gecesi” konseri bugün Afyon KOcatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirileceği bildirildi

ÇİĞKÖFTE İKRAM EDİLECEK
Afyonkarahisar’da kültür ve sanat alanında düzenlediği etkinlik ve hizmetlerle öne çıkan AKSAM, farklı bir etkinliğe daha imza atıyor. Urfa Sıra Geceleri’ni Afyonkarhaisar’a getiren etkinlikte, izleyenlere keyifli anlar yaşatılması hedefleniyor. Gecede Şanlıurfa’ya ait yöresel türküler eşliğindeki konserin yanında Sıra Gecesi’nin vazgeçilmezi olan çiğköfte de sanatseverlere ikram edilecek.
ŞANLIURFA KÜLTÜRÜ
TANITILACAK
Şanlıurfa kültürünü Afyonkarahisar halkına tanıtmak istediklerini ifade eden Konserin Genel Sanat Yönetmeni Kubilay Aksoy, “Tüm özgünlüğüyle, kendine has özellikleriyle güzel bir sıra gecesi düzenledik. Sıra gecesine ait ne varsa bu programda sanatseverlere sunma gayreti içindeyiz. Özel konuğumuz Kültür Bakanlığı Sanatçısı Mehmet Özbek’in türküleriyle de Afyonkarahisarlılara unutulmaz bir gece yaşatmayı istiyoruz” dedi.
ÖZBEK, ÖZEL KONUK
Öte yandan Kültür Bakanlığı Sanatçısı Mehmet Özbek, Urfa Sıra Gecesi’nin özel konuğu olacak. Elli yılı aşkın müzik hayatında birçok eserede imza atan Özbek’in müzik albümlerinin yanı sıra “Folklor ve Türkülerimiz, Müzik Eğitimi, Türk Halk Çalgı Bilgisi, Türk Halk Müziği Terimleri Sözlüğü, Türkülerin Dili” adlı kitapları da bulunuyor. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Edebiyat Doktorasını tamamlayan Mehmet Özbek’in Türk Halk Müziği ve Türk Edebiyatı’na olan hizmetlerinden dolayı Harran Üniversitesi tarafından verilen Fahri Doktor Ünvanı bulunuyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme