• Haberler
  • Genel
  • AKSAM'dan Sevda Türküleri – Kocatepe Gazetesi

AKSAM'dan Sevda Türküleri – Kocatepe Gazetesi

Alimoğlu Kürtür Sanat Araştırma Derneği (AKSAM) Türk Halk Müziği Korusu, sevda türkülerinden oluşan bir konser düzenledi Afyonkarahisar'da kültür sanat faaliyetinde önemli bir yere sahip olan AKSAM, etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. AKÜ Ahmet Necdet Sezer Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türk Halk Müziği Korosu konserine çok sayıda sanat müzik sever katıldı. Şef Kubilay Aksoy yönetiminde gerçekleşen [&hellip]

AKSAM’dan Sevda Türküleri

Alimoğlu Kürtür Sanat Araştırma Derneği (AKSAM) Türk Halk Müziği Korusu, sevda türkülerinden oluşan bir konser düzenledi

Afyonkarahisar’da kültür sanat faaliyetinde önemli bir yere sahip olan AKSAM, etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. AKÜ Ahmet Necdet Sezer Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türk Halk Müziği Korosu konserine çok sayıda sanat müzik sever katıldı. Şef Kubilay Aksoy yönetiminde gerçekleşen konserde birbirinden güzel sevda türküleri seslendirildi. Bir Rumeli Türküsüyle başlayan konserde solistler Ömer Akkaya, Mahmut Bahar, Emine Demiröz ve Sedef Işık seslendirdiği solo türkülerle renk kattı.
MİNİK KORİST
Konserin en çok ilgi çeken ismi ise koroda bulunan 5 buçuk yaşındaki üyesi Neva Birlik oldu. Koro Şefi Kubilay Aksoy, minik koroistin henüz okula bile gitmediğini ancak içindeki müzik sevgisi ile Annesi Elif Birlik ile koro çalışmalarına katıldığını ve koronun neşe kaynağı olduğunu belirtti.
KAYA’YA KAR ENGELİ
Konsere katılması planlanan TRT İzmir Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçısı Makbule Kaya, Afyon ve çevresinde etkili olan kar yağışı ve karayollarındaki aksamalardan dolayı konsere katılamadı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme