• Haberler
  • Genel
  • AKSAM, ses bayrağımızı yükseltiyor – Kocatepe Gazetesi

AKSAM, ses bayrağımızı yükseltiyor – Kocatepe Gazetesi

AKSAM, Türkçe'nin farklı lehçelerinin bir araya geleceği bir koro kuruyor Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi (AKSAM) Türkiye'de ilk kez Türk Dünyası Çocuk Korosu'nu kuruyor. Türkçe'nin farklı lehçelerinin konuşulduğu ülkelere ait eserler, çocukların sesleriyle dile gelecek. AKSAM çatısı altında kültür ve sanat alanında yapılan çalışmalara bir yenisi daha ekleniyor. Türkiye'de bir ilk olan AKSAM Türk Dünyası [&hellip]

AKSAM, ses bayrağımızı yükseltiyor

AKSAM, Türkçe’nin farklı lehçelerinin bir araya geleceği bir koro kuruyor

Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi (AKSAM) Türkiye’de ilk kez Türk Dünyası Çocuk Korosu’nu kuruyor. Türkçe’nin farklı lehçelerinin konuşulduğu ülkelere ait eserler, çocukların sesleriyle dile gelecek. AKSAM çatısı altında kültür ve sanat alanında yapılan çalışmalara bir yenisi daha ekleniyor. Türkiye’de bir ilk olan AKSAM Türk Dünyası Çocuk Korosu ile Azerbaycan’dan Kazakistan’a, Türkmenistan’dan Özbekistan’a kadar farklı dillere aitancak ortak kültür mirasının eseri olan şarkılar çocuklarındillerinde hayat bulacak.
TECRÜBELİ BİR ŞEF
Koronun şefliğini Kültür Bakanlığı Sanatçısı Çiğdem Gürdal yapıyor. Sanat hayatı boyunca Azerbaycan, Kırgızistan ve Kırım gibi Türk ülkelerinin yanında dünyada birçok ülkede konserler veren Gürdal, bilgi ve tecrübelerini Türk Dünyası Çocuk Korosu ile halka sunacak. Kendisine gelen teklifi hiç düşünmeden kabul ettiğini belirten Gürdal, “Bugüne kadar çeşitli korolarla ve çok değerli sanatçılarla dünyanın farklı yerlerinde eserlerimi icra etme fırsatı buldum. Fakat bir çocuk korosuyla çalışıp Türk Dünyası’na ait farklı dil ve lehçelerdeki eserleri çocuklarımıza öğretecek olmak bende büyük bir heyecan oluşturdu.” dedi. AKSAM Türk Dünyası Çocuk Korosu, çalışmalarına 16 Şubat’ta başlıyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme