• Haberler
  • Genel
  • AKSAM eğitim sezonunu çocuk şenliği ile tamamladı

AKSAM eğitim sezonunu çocuk şenliği ile tamamladı

Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği (AKSAM) bünyesinde bulunan Çocuk Sanat Akademisi'nce düzenlenen 1. Çocuk Şenliği ile eğitim sezonunu tamamladı MİNİK ÖĞRENCİLER BEĞENİ TOPLADITürk dünyası çocuk korosu, tiyatro, bale ve halk dansları gösterileri ile resim sergisinden oluşan AKSAM Çocuk Sanat Akademisi 1. Çocuk Şenliği, miniklerin ortaya koyduğu performansla izleyenlerden tam not aldı.Geçtiğimiz hafta [&hellip]

AKSAM eğitim sezonunu çocuk şenliği ile tamamladı

Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği (AKSAM) bünyesinde bulunan Çocuk Sanat Akademisi’nce düzenlenen 1. Çocuk Şenliği ile eğitim sezonunu tamamladı

MİNİK ÖĞRENCİLER BEĞENİ TOPLADI
Türk dünyası çocuk korosu, tiyatro, bale ve halk dansları gösterileri ile resim sergisinden oluşan AKSAM Çocuk Sanat Akademisi 1. Çocuk Şenliği, miniklerin ortaya koyduğu performansla izleyenlerden tam not aldı.
Geçtiğimiz hafta sonu Uydukent Hattat Ahmet Karahisari Kültür Merkezi’nde düzenlenen şenliğe veliler yoğun ilgi gösterdi. Velilerin bir bölümü etkinlikleri merdivenlere oturarak izlerken bazıları da ayakta izlemek zorunda kaldı. Vatandaşların bir kısmı ise doluluk nedeniyle salona giremedi.
BABA OĞUL BİRLİKTE SUNUM YAPTI
Program öncesinde konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi ve AKSAM Genel Koordinatörü Burhan Kul, akademi çalışanlarına ve şenliğin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Şenliğin ilk sunumu da Burhan Kul ve oğlu Haktan Eser Kul’dan geldi. Akademinin koro öğrencilerinden olan Haktan Eser Kul’un yan flütle seslendirdiği Uzun İnce Bir Yoldayım adlı esere babası Burhan Kul da piyano ile eşlik etti.
TATARCA, KIRGIZCA VE TÜRKMENCE ŞARKILAR
SESLENDİRİLDİ
Daha sonra sahneye Kültür Bakanlığı Sanatçısı Çiğdem Gürdal yönetimindeki Türk Dünyası Çocuk Korosu çıktı. Çocuklar Türkçe’nin yanı sıra Tatarca, Kırgızca ve Türkmence şarkılar seslendirdi. Koronun ardından keman öğrencileri Bir Şarkısın Sen adlı şarkıyı enstrümalarıyla seslendirdi. Daha sonra sahne alan çocuk halk dansları ekibinin gösterisi de ilgiyle izlendi.
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Özlem Afşar idaresindeki bale gösterisi ilk bölümün son etkinliği olarak sahnedeki yerini aldı.
Verilen arada resim öğrencilerinin açtığı resim sergisi gezildi. Etkinlikte görev alan tüm çocuklara da yemek ikram edildi.
ÖĞRENCİLERE BAŞARI BELGESİ VERİLDİ
Etkinliğin ikinci bölümde ise tiyatro ekibi sahneye çıktı. Çocuklara hayattaki en kötü iki şeyin yalancılık ve tembellik olduğunun anlatıldığı oyunda Pınar’ın başından geçen olaylarda yer alan yalancı, iyilik perileri ve çalışmaktan nefret eden kral gibi tiplemeler hem güldürdü hem de ders verdi.
Programın sonunda akademinin eğitmenleri Kültür Bakanlığı Sanatçısı Çiğdem Gürdal, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Özlem Afşar, Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Can Kay ve Gökay Tazegülile Tiyatro Eğitmeni Kıymet Şen’e teşekkür belgesi takdim edilirken çocuklara da başarı sertifikası ile elma şekeri verildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme