• Haberler
  • Genel
  • AKP'ye en iyi tokadı, zulmünü çeken Afyon atar

AKP'ye en iyi tokadı, zulmünü çeken Afyon atar

Afyonkarahisar ziyaretlerini son olarak şehir merkezine gelerek tamamlayan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer'in seçim bürosunu ziyaret etti. Hükümetin icraatlarını eleştiren Balbay, Afyonkarahisar'ın hem milletvekili sayısının azalmasının hem de belediyelerin kapanmasının hesabını AKP'den sormasını istedi. AKP'nin Afyonkarahisar'da kurulduğunu hatırlatarak, AKP'ye en iyi cevabın da Afyonkarahisar'dan verilebileceğini ifade eden Balbay, Orman [&hellip]

AKP’ye en iyi tokadı, zulmünü çeken Afyon atar

Afyonkarahisar ziyaretlerini son olarak şehir merkezine gelerek tamamlayan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer’in seçim bürosunu ziyaret etti. Hükümetin icraatlarını eleştiren Balbay, Afyonkarahisar’ın hem milletvekili sayısının azalmasının hem de belediyelerin kapanmasının hesabını AKP’den sormasını istedi. AKP’nin Afyonkarahisar’da kurulduğunu hatırlatarak, AKP’ye en iyi cevabın da Afyonkarahisar’dan verilebileceğini ifade eden Balbay, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ynu da memleketinde eleştirdi

İlçe ve belde ziyaretlerinin ardından Afyonkarahisar’a gelen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer’in Kurtuluş Caddesi’ndeki bürosunu ziyaret etti. Partililerin büyük ilgi gösterdiği Balbay, CHP’lilerden büyük ilgi gördü. Fenerbahçeliler’in boynuna Fenerbahçe atkısı astığı Balbay, vatandaşların arasından zorlukla yürüdü. Kendisine uzanan her eli sıkmaya çalışan Balbay’ı doldurmaya çalışanlar kaldırımı doldurdu. Bazı partililerin karşı kaldırımdan izlediği Balbay, sevgi gösterilerine el sallayarak karşılık verdi.
SANDIK AYAKKABI
KUTUSUNDAN BÜYÜKTÜR
CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, İl Başkanı Yalçın Görgöz ve Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş’ın selamlama konuşmalarının ardından hükümeti ve icraatlarını eleştiren CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 17 Aralık yolsuzluk operasyonu karşısında hükümetin takındığı tutuma değindi. Hükümetin yolsuzluğu örtmeye çalıştığını vurgulayan Balbay, vatandaşın her şeyi gördüğünü kaydetti. Bir CHPli’nin “CHP çalmasını bilmiyor” sözlerini tebessümle karşılayan Balbay, “Biz çalmasını bilmiyoruz. Biz bilmediğimiz gibi halkımız da çalmaz. Ama halkımızın bildiği, halka hatırlatmamız gereken bir şey var. Sandık ayakkabı kutusundan büyüktür.” dedi.
VEYSEL EROĞLU’NU
MEMLEKETİNDE ELEŞTİRDİ
CHP yolsuzluklardan ve hukuksuzluklardan arınmış yepyeni bir Türkiye kurmak hedefinde olduğunu ifade eden Balbay, CHP’nin tüm Türkiye’yi kucaklamaya hazır olduğunu söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu memleketi Afyonkarahisar’da eleştiren Balbay, “AKP’dekiler hep rant peşindeler. Satılacak arsa mı var diye bakıyorlar. Orman Bakanının icraatları size geliyordur. Hatta kendisi gelip size bir şeyler anlatıyordur. Orman Kanunu Cumhuriyet tarihi boyunca 21 kez değişti. Ama bu 21 değişikliği 18’i bu iktidar döneminde oldu. Daha önceki yıllarda sadece 3 kez değişmişken, kalan değişikleri hep bunlar gerçekleştirdi. Bunlar 18 kez sadece rant için orman arazilerini peşkeş çektiler. TOKİ’ye bina arsası vermek için üstelik topluma değil de kendi çevrelerine peşkeş çekmek için değiştirdiler bu kanunları. Biz bütün bunları halkın malı yapacağız.” şeklinde konuştu.
AKP’ye EN GÜZEL TOKAT
KURULDUĞU AFYON’DAN GELECEK
Mustafa Balbay, AKP’ye en sert cevabı Afyonkarahisar’ın verebileceğini söyledi. Ecer’i başkan olarak görmek istediğini anlatan Balbay, “AKP biliyorsunuz Afyon 14 Ağustos 2001 yılında kuruldu. O yüzden iktidara en güzel dersi Afyon’da vermek çok güzel olacak. Ben de sizin bu mücadelenize katılmak, alın terinize ortak olmak için buradayım. Afyon, Türkiye’de partimizin başkan adayını ilk açıkladığı, ilk belirlediği il. Sevgili kardeşimiz Mehmet Ecer’i benden daha iyi daha iyi tanıyorsunuz. Kabul ederseniz ben Ecer’i 31 Mart’ta belediyede ziyaret etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
AFYON İKTİDARIN HER TÜRLÜ
ZULMÜNÜ ÇEKTİ
Afyonkarahisarlılar’dan kapanan belediyelerin ve göç vermesinin hesabını sormasını isteyen Balbay sözlerini şöyle sürdürdü, “Anadolu’nun pek çok yeri kan kaybetti. Bunların başında Afyon geliyor. Afyon, Türkiye’nin en verimli ovasına sahip ama aynı zamanda Türkiye’nin en çok göç veren kenti. Bunu kınıyorum. Afyon’u bu duruma getirenlere yazıklar olsun. Biz tarımı tekrar üretimin bereketin adı yapacağız. Afyon bu son dönemde milletvekili sayısının azalmasından belediyelerin kapanmasına kadar bu iktidarın her türlü zulmünü çekti. Bunlara son vereceğiz. Bu konuda ilk sınav 30 Mart. Ardından Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler var. 30 Mart’ta bir kan değişimi gerçekleştireceğiz. Ve sevgili Mehmet Ecer’i Afyon’un bütün hastalıklarını tedavi etmesi için göreve getireceğiz.”
“BAŞBAKAN ALİ ÇETİNKAYA’YA
KATİL DEDİ” HATIRLATMASINA “BOŞBAKAN MI?” CEVABI
Bir CHPli’nin “Afyon’un gururu Ali Çetinkaya’ya katil dedi Başbakan. Bu millette alkışladı” sözlerine Balbay, “Boşbakan mı tam anlayamadım” diyerek cevap verdi. Balbay, “Kimin ne söylediğini siz bizden daha iyi biliyorsunuz. O yüzden bu iktidarı Kurtuluş Savaşımızın başladığı Mustafa Kemal’i en iyi anlamış en iyi özümsemiş kentte; Afyon’da iyi bir ders verelim diyoruz” diye konuştu. Balbay konuşmasının ardından Mehmet Ecer’in seçim bürosunda kitaplarını imzaladı. (Kocatepe Haber Merkezi)

“Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan olacak”

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Türkiye’nin 3 seçimi ardı ardına yaşayacağını belirterek “Vatandaşlarımız, Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakan yapacak” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ile CHP’liler, Çay ilçesi, Karaadilli Beldesi ile Şuhut’u ziyaret etti.
3 SEÇİM ARDI ARDINA GELECEK
Ziyaretlerde konuşan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 30 Mart seçimlerinden itibaren vatandaşların CHP’yi “sosyal demokrat merkez partisi” olarak göreceklerini belirtti.
Balbay, “Önümüzdeki 30 Mart seçimleri, Türkiye için çok önemli. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekilliği seçimleri de hemen ardından geliyor. İnanıyorum ki CHP’liler ve bizi kenardan, köşeden, uzaktan izleyen vatandaşlarımız, CHP’ye sahip çıkacaktır. Milletvekilliği seçimlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakan yapacağız” dedi.
HÜKÜMET DÖNEMİNDE
BİR ÇOK CAMİ YIKILDI
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ise, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, din meseleleri üzerinden siyaset yaptığını söyledi. Toptaş, “Din dediler, iman dediler. Paraları aldılar. Alınan işçimizin, köylümüzün, emeklimizin parasıdır. Ben bu hükümet döneminde yıkılan camileri dile getirdim, cevap veremediler. İnanıyorum ki, vicdan sahibi olan vatandaşlarımız, CHP’ye ve ülke bütünlüğüne sahip çıkacak, CHP’yi iktidar yapacaktır” diye konuştu.
“CHP HER ALANDA
İKTİDAR OLUYOR”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin her beldede iktidara geldiğini belirten CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ise, “Partimiz, her alanda iktidara geliyor. Bunu görüyoruz. Bunun ilk aşaması ise 30 Mart yerel seçimleri olacaktır. Çay’da, Karaadilli’de, Şuhut’ta vatandaşlarımız, sosyal demokrat belediyciliğe, halkçı belediyeciliğe oy verecekler” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

“Yeni bir Türkiye kuracacağız”

CHP Milletvekili Mustafa Balbay, Afyonkarahisar’ın Çay İlçesi’nde partisinin belediye başkan adayı Yaşar Çengel’in tanıtım törenine katıldı. Hükümetin yolsuzluklarla anılır olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “Yolsuzlukları unutmamızı istiyorlar ama
unutmayacağız. 30 Mart seçimlerinde yolsuzluğu unutmadığımızı göstereceğiz. Yepyeni bir Türkiye kuracağız” dedi

CHP Milletvekili Mustafa Balbay, Afyonkarahisar’ın Çay İlçesi’nde partisinin belediye başkan adayı Yaşar Çengel’in tanıtım törenine katıldı. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, İl Başkanı Yalçın Görgöz ve çok sayıda partilinin katıldığı tören öncesinde Balbay ve beraberindekiler, esnafı ziyaret etti. Vatandaşlarla sohbet eden Balbay ve beraberindekiler, kol kola girerek Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Tören alanında beyaz güvercin uçuran Balbay, yolsuzluk ve tarım politikaları üzerinden hükümete yüklendi.
OSMANLI’DA LALE, ŞİMDİ SÜLAİLE
17 Aralık’tan itibaren hükümetin yolsuzlukla anılır hale geldiğini belirten Balbay, hükümet yetkililerinin bu yolsuzluğu unutturmak için ellerinden geleni yaptığını söyledi. Balbay, “Osmanlı’da Lale Devri vardı, bunlarda ‘sülaile dönemi’ var. Yolsuzlukları unutmamızı istiyorlar ama unutmayacağız. 30 Mart seçimlerinde yolsuzluğu unutmadığımızı göstereceğiz. Yepyeni bir Türkiye kuracağız” diye konuştu.
100 MİLYON KİŞİYİ
DOYURACAK TOPRAKLAR
Türkiye’de tarımın bitme noktasına geldiğini savunan Balbay, “Bu topraklar 100 milyon kişiyi doyuracak kadar bereketli, fakat hükümetteki 30 kişiyi doyurur mu bilemem?” dedi. “Hükümetin ekip biçmekle ilgili tek ilgisi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in soyadı” diye eleştirilerini sürdüren Balbay, CHP iktidarında tarımı yeniden ayağa kaldıracaklarını söyledi.
BAŞBUĞ, ÖZKAN VE ALAN
Ergenekon soruşturması kapsamında haksız davalar sonucu tutuklandığını vurgulayan Balbay, 30 Mart’ta haksız davalar döneminin de hesabının sorulacağını belirtti. Kendisini hala özgür hissedemediğini kaydeden Balbay, “Ne zaman özgür hissedeceğim biliyor musunuz? İlker Başbuğ, Engin Alan, Tuncay Özkan ve diğer yurtseverler özgürlüğüne kavuştuğunda, bu meydanlara geldiklerinde kendimi özgür hissedeceğim” dedi.
BALBAY CEVİZ ALDI
Mustafa Balbay konuşmasının ardından CHP Çay Belediye Başkan adayı Yaşar Çengel’i tanıttı. Tanıtımın ardından semt pazarını da ziyaret eden Balbay, buradan ceviz alarak yanındakilere dağıttı. (Kocatepe Haber Merkezi)

ÇENGEL’E ENGEL YOK

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Çay Belediye Başkan Adayı Yaşar Çengel için ilginç bir cümle kullandı. Balbay, “Başkan adayımızın adı Çengel, durduramaz onu hiçbir engel” dedi.

PARTİNİN EMEKTARLARI

CHP’nin ilçe ve belde ziyaretlerinde “geri cephe” hizmeti verenler, objektiflere birlikte poz verdi.

Zafer kutlamasına katılım sözü

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Şuhut Belediye Başkan Adayı Ekrem Özsoy’un
“25 Ağustos kutlamalarımızda sizi de bekliyoruz” davetine “Geleceğim” diyerek karşılık verdi

CHP heyeti, Şuhut’taki vatandaşlarla Belediye Salonu’nda bir araya geldi. CHP Şuhut Belediye Başkan Adayı Ekrem Özsoy, “Biz 25 Ağustos kutlamalarını, devlet büyükleri yuhalansın diye düzenlemedik” dedi. Özsoy, “Sayın İzmir Milletvekilimiz Mustafa Balbay’ı, 2014 yılındaki Zafer Haftası kutlamalarına davet ediyoruz” diye konuştu.
“SALONLARA SIĞMIYORUZ”
CHP’li Mustafa Balbay ise, “Sayın Başkanımız bizi davet etti. 25 Ağustos Zafer Kutlamaları’na geleceğim ve o coşkuyu yaşayacağım” ifadelerini kullandı. Balbay, hükümeti de eleştiren Balbay, “Biz salona sığmayacak kadar büyüyoruz. Onlar ayakkabı kutularına sığacak kadar küçülüyorlar” dedi.
YUHALAYANLAR ŞUHUTLU DEĞİLDİ
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş da “Zafer Haftası’nda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu yuhalayanlar Şuhutlu değildi. Ben inanıyorum ki Şuhutlular, böyle bir ahlaksızlığı yapanlara bir daha izin vermeyecekler” şeklinde konuştu.
KAPANAN BELDELER AÇILACAK
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz de Şuhut’ta 5 beldenin kapandığını hatırlatarak “Biz iktidara geldiğimizde, söz veriyoruz. Şuhut’un kapanan beldeleri açılacak” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

SİZİ DEĞİL, PARALARI SAYARLAR

CHP’nin Karaadilli ziyaretinde vatandaşlar, “Tayyip baksana, kaç kişiyiz saysana” deyince CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın cevabı gecikmedi: “Onlar sizi değil, ayakkabı kutularındaki paraları, para sayma makinesiyle sayarlar. Onlar sizi dinlemezler, telefonlarınızı dinlenlerler.” Balbay, CHP’li belediye başkanlarının Ankara’da gönüllü belediye başkan yardımcılığını yürüteceği sözünü verdi.

KADINLARLA HALAY

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Karaadilli Beldesi’nde kadınlarla birlikte halay çekti.

Bakmadan Geçme