'AKP'den de CHP'den de oy alacağım'

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, MHP tabanının yanı sıra AK Parti ve CHP tabanından da oy alacağını söyledi Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, Kurtuluş Caddesi esnafını ziyareti sırasında Gazeteniz Kocatepe'de mola verdi. Kocatepe Gazetesi Sahibi Sezer Küçükkurt ile Kocatepe Gazetesi Yazıişleri Müdürü Burak Aydın'ın sorularını yanıtlayan Çetinkaya, [&hellip]

“AKP’den de CHP’den de oy alacağım”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, MHP tabanının yanı sıra AK Parti ve CHP tabanından da oy alacağını söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, Kurtuluş Caddesi esnafını ziyareti sırasında Gazeteniz Kocatepe’de mola verdi. Kocatepe Gazetesi Sahibi Sezer Küçükkurt ile Kocatepe Gazetesi Yazıişleri Müdürü Burak Aydın’ın sorularını yanıtlayan Çetinkaya, MHP tabanının yanı sıra diğer partilerin tabanından da oy alacağını kaydetti.
“CHP’Lİ SEÇMEN DE BİZE YÖNELİYOR”
Seçimin bir yarış olduğunu vurgulayan Çetinkaya, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak Belediye seçimlerinde başarılı olacağız. Fatih Çetinkaya olarak, MHP’nin yanı sıra Adalet ve Kalkınma Partisi’ne gönül veren, ancak mevcut yerel yönetimin icraatlarını olumlu bulmayan seçmenden de oy alacağız. Mevcut yerel yönetimin ancak güçlü bir adayla değişeceğine inanan, sosyaldemokrasiye inanmış CHP’li seçmenlerden de bize yönelimin olduğunu görüyoruz” dedi.
3 AYRI PLANLAMA
YAPILACAK
Afyonkarahisar Belediye Başkanı olması hâlinde 3 ayrı planlama yapacağını kaydeden Çetinkaya, “İlk önce bir yol haritası çizeceğiz. 3 parçalı bir plan yapacağız. Acil eylem planı, orta vadeli kalkınma planı, vizyon-mastır planı. Bu dediğim şey, imar planının da içine gireceği ve 20 yıl sonrasının resmedileceği bir plandır. Bunun çalışmasına başlayacaksınız, 1 yıl içinde tamamlayacaksınız. Danışma Meclisleri kuracağız. Mahalleli, mahallenin bütün sıkıntılarını Danışma Meclisleri’ne getirecek. Mahalledeki serzeniş, Belediye Meclisi’nde yankılanacak. Danışma Meclisleri, her ayın 15’inde Kent Konseyi’ne raporlarını gönderecek. Muhtar, öğretmen, imam ve mahalle eşrafından 7 kişi olacak. Kent Konseyi’nin kararı Belediye Meclisi’nde görüşülmek zorunda” ifadelerini kullandı.
TRAFİK SORUNU NASIL ÇÖZÜLECEK?
Şehrin acil çözülmesi gereken sorunlarının oluğunu hatırlatan Çetinkaya, “Trafik sorununu nasıl çözeceğiz? Bunu acil eylem planında anlatacağız. Afyonkarahisar’da trafik sorununu incelediğiniz zaman ortaya park sorunu çıkıyor. Şu andaki yollarımızın yüzde 50’sini kullanabiliyoruz. Park alanını açtığımız zaman, trafik daha akışkan olacak. Tali tedbirler alacağız. Sinyalizasyon sistemine önem vereceğiz. Cumhuriyet Meydanı’nın altına jeoloji etüdlerinin müsaade ettiği kat sayısınca otopark yapılacak” dedi.
4 BÜYÜK PROJE
HAZIRLANIYOR
Projeler konusunda iyi bir hazırlık yaptıklarını aktaran Çetinkaya, “Bizdeki proje başkalarında olabilir mi? 4 tane büyük projemiz, 40 küsur tane de orta büyüklükte projemiz olacak. Proje sunmak için acele etmek istemiyoruz. Proje veri meselesi, ben verilerle çalışıyorum. Biz, kendimiz hazırlıyoruz projeyi. Başkalarına proje yazdırmıyoruz” diye konuştu.
“5 YIL BOYUNCA EL SIKACAĞIZ”
Belediye Başkanı seçilmesi hâlinde halkın derdini, tasasını dinlemekten usanmayacağını söyleyen Çetinkaya, şöyle devam etti:
“Biz 5 yılda bir el sıkmayacağız. Biz 5 yıl boyunca aralıksız olarak el sıkmaya devam edeceğiz. Sanayi’de hiç haberimizi yokken esnafın bizi kurban keserek karşılaması, ilk gördüğünde bizim boynumuza sarılan esnafla birlikte yere düşmemiz gibi duygu etkileşimleri yaşıyoruz.”
“HALK, SİZİ YANINDA
GÖRMEK İSTİYOR”
Eski Belediye Başkanı Hayrettin Barut’un kendi hemşehrilerini işe aldığına ilişkin iddiaları yanıtlayan Fatih Çetinkaya, “Belediye’de çalışan insanların kayıtları Belediye’nin elinde. Desinler ki Hayrettin Barut, dışarıdan, şu kadar adam getirdi ve çalıştırdı desinler. Eğer bunu gösteremiyorlarsa bu iftiradır. Hayrettin Başkan, güzel işler yaptı. Yaptığı işlere biz devam edeceğiz. Hayrettin Başkan üzerinden beni vurmaları mümkün değildir. Halkı geziyorum. Halk, ‘1999-2004 döneminde olduğu gibi bizim yanımızda olacak mısınız’ diye soruyor. Vatandaş, elini sıkmanızı istiyor. Gidin halka. Gitmezseniz, şimdi gittiğinizde sıkıntı yaşarsınız, dükkanın önünden dönersiniz. Ondan sonra gazeteci arkadaşlara ‘Esnaf sizden çekiniyor, siz gidin’ dersiniz. Oradaki olumsuz havayı gizlemek zorunda kalırsınız. O yüzden gidin, benim gibi yapın” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

BELEDİYE MECLİSİ’NDEKİ “BİZ”
Belediye Meclisi adaylarının kimlerden oluşacağı hakkında ipucu veren Çetinkaya, genel kabul görecek bir aday listesi çıkaracaklarını anlattı. Çetinkaya, “Belediye Meclisi üyelerimizin vasfı olmalı, sosyal grubu temsil edebilmeli, liyakat sahibi olmalı. Biz her zaman söylediğimiz gibi, biz toplumu cemaatler, etnik gruplar olarak ayıran kişiler değiliz. Biz Kerbela yangınıyla yanan Ehl-i Beyt gönüllerle, vatan-millet deyince şaha kalkanlarla, kapitalizme ve emperyalizme karşı dimdik durmuş sosyaldemokrat ruhlarla, Ak Sakallılar’ın, nur yüzlülerin etrafında zikir halkalarıyla toplananlarla, abdestini Tuna Nehri’nde alıp Çin Seddi’nde namaz kılmayı murad edenlerle kocaman bir biziz” diye konuştu.

OY ORANINA
HOCA FIKRASI
Her adayın kendisiyle ilgili bir oy oranı açıkladığını hatırlatan Fatih Çetinkaya, şöyle konuştu:
“Ben şu kadar oy alacağım demeyi, çölde yürürken serap görmeye benzetirim. Nasreddin Hoca bir gün gece, dükkanın birini gözüne kestirmiş, demir testeresini eline almış, başlamış dükkanın kilidini kesmeye. Sabah namazından erken çıkan iki kişi de Hoca’yı, dükkanın kilidini keserken yakalamış. Varmışlar, ‘Hoca ne yapıyorsun’ demişler. Hoca, ‘Keman çalıyorum’ demiş. ‘Nasıl keman bu, bunun hiç sesi çıkmıyor’ demişler, ‘Bu kemanın sesi sabah çıkar’ demiş. Kemanın sesi 1 Nisan sabahında çıkacak.”

Bakmadan Geçme