'AKP, ülkemizi terör batağına sürükledi'

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Şırnak'ın İdil İlçesi kırsalında şehit olan 3 özel harekat polisi Mahmut Bilgin, Ersin Yıldırım ve Gültekin Tırpan'a, Şırnak Yenimahalle'de polis servis aracına yapılan roketatarlı saldırı sonucunda şehit olan polisler Ali Can Öztürk ve Mustafa Yaşar ile Diyarbakır'ın Sur [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Şırnak’ın İdil İlçesi kırsalında şehit olan 3 özel harekat polisi Mahmut Bilgin, Ersin Yıldırım ve Gültekin Tırpan’a, Şırnak Yenimahalle’de polis servis aracına yapılan roketatarlı saldırı sonucunda şehit olan polisler Ali Can Öztürk ve Mustafa Yaşar ile Diyarbakır’ın Sur ilçesinde keskin nişancı ateşi sonucunda şehit olan Uzman Çavuş Yaşar Yeniören’e rahmet diledi.
İKİ GÜNDE 6 ŞEHİT
Terör sorununun bitmediğini hatırlatan Parsak, “Yine içimiz yanıyor, iki günde 6 şehidimiz var, her gün şehitlerimizin haberini alıyoruz. Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin toprağa düşmesi, ihanet sürecinin bir sonucudur. Bunu buradan bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bilinçsizlik ile yakılan bu ateş her geçen gün vatanımızın her yanına dağılmakta, hepimizin canını yakmaktadır. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın anlayışı ile hareket edenler, maalesef ülkemizi bu bataklığa sürüklemişlerdir” dedi.
UYARILARIMIZI
DİNLEMEDİLER
Süreç içerisinde MHP’nin hiçbir uyarısının dinlenmediğini kaydeden Parsak, “Biz bunun bir ihanet süreci olduğunu söyledik, terörle pazarlık yapılmayacağı konusunda hükümeti uyardık, teröre güvenilmeyeceğini defalarca söyledik ancak bize her seferinde kandan besleniyorlar denildi, morg bekçisi denildi, uyarılarımız dinlenilmedi, teröristler şehirlere inerken, askeriyeden bayrakları indirirken her şeyin güzel olacağı, o dağlarda piknik yapılacağı söylendi” ifadelerini kullandı.
Şehit polislerimizden Mustafa Yaşar’ın, atanamayan bir öğretmen olduğuna da dikkat çeken Mehmet Parsak, “Her şehidimiz kıymetlidir ancak verdiğimiz şehitlerden bir tanesi olan Mustafa Yaşar, atanamamış bir öğretmendi, çocuklarımızın geleceğini tanzim için eğitim almış olan öğretmenlerimizin atanamayıp polis olmak durumunda kalması ve polis olduktan sonra da şehit düşmesi ayrı bir ızdırap veriyor” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme