• Haberler
  • Siyaset
  • “AKP, Türkiye tarımını yönetemiyor” – Kocatepe Gazetesi

“AKP, Türkiye tarımını yönetemiyor” – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ile CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Basın toplantısına CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan ile CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da katıldı.ÇİFTÇİYİ KORUYAMIYORUZToplantıda ülkedeki tarım politikaları hakkında bilgi veren CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, “Kaynaklarımız başkalarının elinde. Sağlıksız ürünleri [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ile CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Basın toplantısına CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan ile CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da katıldı.
ÇİFTÇİYİ KORUYAMIYORUZ
Toplantıda ülkedeki tarım politikaları hakkında bilgi veren CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, “Kaynaklarımız başkalarının elinde. Sağlıksız ürünleri yediriyorlar. GDO’lu ürünler Türkiye’ye geliyor. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin gerçeklerini ortaya koyuyor. Afyon tarımının sorunlarını, üretilen ürünlerle ilgili konuları yerinde göreceğiz. Alınterini dökerken insanlar, ithalat yapılmaz. Şu an Bandırma, Mersin, Tekirdağ’a gidin. Gemiler buğdayını dökmek için bekliyor. Afyonlu çiftçi de buğdayını satmak için uğraşıyor. Peki Toprak Mahsülleri Ofisi nerede? Siz ürününüzü korumazsanız, çiftçinizi düşünmemiş olursunuz” dedi.
ÜRETİME DAYALI
POLİTİKA ŞART
Türkiye’nin arpayı dahi ithal eder duruma geldiğini aktaran Gaytancıoğlu, “Türkiye arpa ithal eder duruma geldi. Arpa, Türkiye’de en çok üretilen üründü. AKP, Türkiye tarımını yönetemiyor, ülkeyi yönetemiyor. Türkiye 4 milyar dolara yağlı tohumlu bitkiler ithal ediyor. 8 milyon ton işleme kapasitemiz var, biz 2 milyon ton işliyoruz. Türkiye, üretime dayalı bir politika yapsa, üreticisi rahat nefes alır, tüketicisi de sağlıklı besinler yer. Türk çiftçisi 80 katrilyon lira borçludur. AKP devraldığında 1 katrilyondu bu borç. Her çiftçinin cebinde en az iki kredi kartı var. Her çiftçinin tarlası ipotekli” ifadelerini kullandı.
EKONOMİ BİTMİŞ DURUMDA
CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ise “Ekonomi tamamen bitmiş durumda. Günü kurtaracak adımlarla ekonomi devam ettiriliyor” dedi. CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan ve CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da kısa bir selamlama konuşması yaptı. >> Murat ARISOY’un Haberi

Bakmadan Geçme