Akören’de coşkulu 23 Nisan kutlaması

Akören İlköğretim Okulu’nda düzenlenen 23 Nisan kutlamaları beğeniyle izlendi. Öğretmenler ve öğrencilerinin içtenlikle sundukları gösteriler katılımcılar ve veliler tarafından beğenildi Altı yıl öğretmenlik yaptıMerkeze 32 kilometre uzaklıkta bulunan Sinanpaşa ilçesine bağlı Akören beldesinde Akören İlköğretim Okulu’nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Okul öğretmen ve öğrencilerinin içtenlikle gerçekleştirdiği [&hellip]

Akören'de coşkulu 23 Nisan kutlaması

Akören İlköğretim Okulu’nda düzenlenen 23 Nisan kutlamaları beğeniyle izlendi. Öğretmenler ve öğrencilerinin içtenlikle sundukları gösteriler katılımcılar ve veliler tarafından beğenildi

Altı yıl öğretmenlik yaptı
Merkeze 32 kilometre uzaklıkta bulunan Sinanpaşa ilçesine bağlı Akören beldesinde Akören İlköğretim Okulu’nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Okul öğretmen ve öğrencilerinin içtenlikle gerçekleştirdiği kutlama programını izleyenler arasında aynı okulda 6 yıl öğretmenlik yapan gerek belde gerekse okulla bağını koparmayan Av. İlhan Çınar’da hazır bulundu. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren Aköğren İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenlerine hedeyiler veren Çınar, duygu yüklü anlar yaşadığını söyledi. Akören’in kendisinin ikinci memleketi olduğunu kaydeden Av. İlhan Çınar, gelecek yıl bahar ayında nasip olması halinde beldeye bir ev yaptıracağını müjdeledi. Çınar, Akörenlilerle her yerde gurur duyduğunu duymayada devam edeceğini belirtti. Akörenlilerle çeşitli yerlerde karşılaştığında farklı bir duygu dünyasına kapıldığını söyleyen Av. İlhan Çınar şöyle konuştu: “23 Nisan gibi önemli ve anlamlı bir günde çok değerli öğretmenlerimizin cıvıl cıvıl Akören’in yavrularıyla hazırladıkları programa hayran kaldım. Kendilerini kutluyorum her zaman yanınızdayım.”
Çınar: Her zaman desteğe hazırım
Av. İlhan Çınar, 1984 yılından 1990 yılına kadar geçen süreyi Akören’de geçirdiğini belirtti. Bu süreçte Akören beldesinin ekmeğini yiyip suyunu içtiğini kaydetti. Çınar, Akören İlköğretim Okulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle hazırlanan programda ortaya çıkan tablonun kendisini gururlandırdığını söyledi. İlhan Çınar; “Bir Akörenli olarak gördüğüm bu tablodan gurur duydum. Sağ olsunlar eğitimci arkadaşlarımız hakikaten samimi ilgi ve titizlikle çocuklarımız üzerinde duruyorlar. Hakikaten büyük bir özveri ile çalışmışlar. Akören beldesinin geleceğinin yüzü çocuklarımıza da verilen emeklere değmiş. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çocuklarımıza Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk armağan etti. Dünya çocuklarıyla birlikte bayram kutlayan bir ülkeyiz. Çocuklarımız bizlerin canı ve sigortalarımızdır. Tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum. Akören İlköğretim Okulu ile ilgili her zaman bana ne düşerse hazırım.” dedi.
Şiirler okundu gösteriler sunuldu
Zengin içeriği ve sunumunda ki içtenlikle dikkat toplayan Akören İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladıkları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Okul Müdürü Hüseyin Konukcu yaptı. Ana sınıfı öğrencilerinden; Güngör Demirhan, Ahmet Turhan Duru ve Esma Babur “Bizim Bayramımız” isimli şiiri okudular. 23 Nisan Korosu tarafından birbirinden güzel şarkılar seslendirildi. 3-A sınıfı öğrencisi Yakup Avşar “23 Nisan” isimli şiiri okudu. Ana sınıfı öğrencileri tarafından “Melekler” ismili dramayı sunuldu. 3-B sınıfı öğrencilerinden Zeynep Engin ve İrem Batmaz “Çocuk Bayramı” isimli şiiri okudular. 4-A sınıfı öğrencilerinin “Hayde” isimli müzikli gösterileri büyük alkış topladı. 4-B sınıfından Mustafa Aşkın ve Merve Engin isimli öğrenciler “23 Nisan” şiirini okudular. “Ara Ara” adlı ana sınıfı öğrencilerinin gösterisi beğenildi. 1-A sınıfı öğrencileri “Dünyayı Salla” adlı gösteriyi sundu. Ana sınıfı öğrencisi miniklerin “Keloğlan” rondu keyifle izlendi.
Halk oyunları ve gösteriler beğenildi
5-B sınıfından Sebahat Çiçek tarafından okunan şiir sonrası, 2- A sınıfı öğrencileri rock gösterisi sundu. Sinanpaşa İlçesi İstiklal Marşı Okuma Yarışması birincisi Hanife Sevimgin isimli öğrenci İstiklal Marşımızı okudu. 1-B sınıfı öğrencileri İspanyol dansı gösterisini sundu. 4-A sınıfı öğrencileri Kadir Bakır ve Gizem Duru şiir okudu. “Tavşan” isimli gösteriyi sunan 2-A sınıfı öğrencilerinin ardından 2-B sınıfından Esra Candan ve Büşra Candan “23 Nisan Söyledi” isimli şiir okundu. 5-B sınıfı kız ��ğrencilerinin müzikli gösterileri akabinde 5-A sınıfı öğrencileri şiir okudular. 4-B sınıfı erkek öğrencilerinin sahneledikleri gösteri sonrası okul izcileri bir gösteri gerçekleştirdi. Aköeren İlköğretim Okulu halk oyunları ekibinin dans gösterimi sonrasında 4-B sınıfı kız öğrencileri şemsiye isimli gösteriyi sundular. Okulun 3. sınıf öğrencileri tarafından “Çiçekçi Kız” adlı gösteri sahnelendi. 5-B sınıfı erkek öğrencileri “Apaçi”, 4-A sınıfı kız öğrencileri “Waka Waka” gösterisi sonrası 6-A sınıfından Hilal Ovat “Egemenlik Bayramı” şiirini okudu. Kahkaha yarışmasının ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme