'Akla değil, paraya ihtiyaç var'

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Afjet Afyonspor ile ilgili son dönemde yaşananları Kocatepe Gazetesi muhabiri Burcu Aydın'a değerlendirdi. İGM Başkanı Salih Sel ile aralarında herhangi bir sorun olmadığını belirten Başkan Çoban, 'Sıkıntıların aşılmasında en büyük pay önce Mehmet Mühsürler'e, sonra Hüsnü Serteser'e ait' dedi.'SALİH SEL AĞABEYİMİZ İLE PROBLEM YOK'Burcu Aydın: Sayın Başkanım, Afjet Afyonspor'da yaşananlar nedeniyle [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Afjet Afyonspor ile ilgili son dönemde yaşananları Kocatepe Gazetesi muhabiri Burcu Aydın’a değerlendirdi. İGM Başkanı Salih Sel ile aralarında herhangi bir sorun olmadığını belirten Başkan Çoban, “Sıkıntıların aşılmasında en büyük pay önce Mehmet Mühsürler’e, sonra Hüsnü Serteser’e ait” dedi.
“SALİH SEL AĞABEYİMİZ
 İLE PROBLEM YOK”
Burcu Aydın: Sayın Başkanım, Afjet Afyonspor’da yaşananlar nedeniyle İGM Başkanı Sayın Salih Sel ile aranızda bir sorun var mı?
Burhanettin Çoban: Salih Sel ile aramızda herhangi bir problem yok. Salih Sel bizim ağabeyimiz, dava arkadaşımız, Refah ve Fazilet Partisi’nden beri beraber çalıştığımız, omuz omuza mücadele ettiğimiz bir ağabeyimiz. Ancak yasal bir zorunluluk vardı. Biliyorsunuz Kulüp Başkanlığından ayrılacağım diye kendi açıklamaları var. Kendisi Kulüp Başkanlığından ayrılmak zorunda kaldı. Biz Salih Başkanımızla her zaman bir araya geliyoruz. Geçtiğimiz günlerde de yine bir araya geldik. Kendisi ile bu konuları konuştuk. Herhangi bir problem yok.
“ORTADA AFJET AFYONSPOR DİYE BİR KULÜP KALMAYABİLİRDİ”
Burada ben Afyon kamuoyunun şuna odaklanmasını arzu ediyorum, Afjet Afyonspor’da böyle bir yeni yönetim oluşmasaydı kulübün kapatılması ile karşı karşıyaydık. Çünkü 2016-2017 futbol sezonunda futbolcuların maç başı ücretleri ödenmemiş. Futbolculara söz verilen şampiyonluk ikramiyeleri ödenmemiş. Futbolcuların sigorta, vergi gibi borçları üç kez yapılandırıldığı halde ödenememişti. Afjet Afyonspor bu durumdaydı. Artık futbolcular neredeyse kulüp aramaya başlamışlardı. Nitekim Emrullah isimli orta saha oyuncumuz da bu belirsizlik nedeniyle kulübümüzü terk etmiştir. Eğer kulüp için bu para bulunmasaydı. Futbolcuların bu tür alacakları ödenmeseydi inanın ortada Afjet Afyonspor diye bir kulüp kalmayacaktı. Bunca yıllık çekilen emeklerde boşa gitmiş olacaktı. Bence Afyonkarahisar kamuoyunun buna odaklanması lazım.
Burcu Aydın: Yaşanan bu sorunlar nasıl aşıldı?
“PARALAR MÜHSÜRLER
SAYESİNDE BULUNDU”
Burhanettin Çoban: Bu vesile ile Afjet Afyonspor oyuncularına ödenen paranın temini noktasında olağanüstü gayret gösteren ATB Başkanı Mehmet Mühsürler’e teşekkür etmek istiyorum. Mehmet Mühsürler sayesinde bu paralar bulunmuştur. Onun ricası, ısrarı, ki ısrar kelimesi burada yapılan işleri anlatmaya yetmez. Onun gayretleriyle bu para bulunmuştur. Söz Marketler Yetkilisi Ali Rıza Gürakar’la, Kumartaşlı Yumurta Sahibi Mehmet Kumartaşlı’nın bu konuda çok büyük fedakârlığı vardır. Eğer bu fedakârlığı yapmasalardı ortada Afjet Afyonspor diye bir kulüp kalmayacaktı”
Burcu Aydın: Neden bu tür dedikodular çıkıyor?
“AKLA DEĞİL, PARAYA
İHTİYACIMIZ VAR”
Burhanettin Çoban: Dedikodulara itibar edilmemesini ve bunlara hiçbir zaman bel bağlanmamasını istiyoruz. Mühim olanı başarı ve başarı da yakalandı. Ben tekraren söylüyorum; Zamanında Afyon Belediyesporla ilgili olarak da bunları söyledim. Bizim akıla ihtiyacımız yok. Akıl bizde fazlasıyla var. Bizim paraya ihtiyacımız var. Eğer vatandaşımız, sporseverler, futbolseverler katkı yapmak istiyorlarsa bize para yardımında bulunsunlar. Bizim Afjet Afyonspor yönetiminin ve bizlerin Allah’a hamd olsun aklımız var. Bize bu konuda destek olurlarsa mutlu oluruz”
“KULÜP YÖNETME HEVESİNDE OLAN BUYURSUN”
“Tekrar tekrar söylüyorum. Eğer kulüp yönetmekle ilgili heves sahibi olanlar varsa biz o heves sahiplerini de memnun ederiz. Hiçbir makam insanlara baki değildir. Kulübün borçları ödendi.  Kulübe gelmek isteyen herkes harcamalarla ilgili g��venceyi vermek kaydıyla gelebilir. Bugünkü yönetimde ATB Başkanımız Mehmet Mühsürleri’in birinci derece de, ikinci derece de ATSO Başkanımız Hüsnü Serteser’in ricaları ve bizim de güvence vermemiz üzerine bu göreve gelmişlerdir. Bir milyon 200 bin liralık alacakların ödenmesinde de belirttiğim üzere en büyük destek yüzde 50 oranında Mehmet Mühsürler, yüzde 30 oranında Hüsnü Serteser’e varsa belki yüzde 20 oranında benim desteğim burada vardır. Dolayısıyla asıl güç ve destek sahiplerinin de onore edilmeleri gerekir. Ben Afyon halkı adına da özellikle Mehmet Mühsürler’e ve ikinci olarak da Sayın Hüsnü Serteser’e teşekkür ediyorum.”

Bakmadan Geçme