Akkuş: 'Bölgenin yüz akı olduk'

İlimiz Gazlıgöl bölgesinde dev iki termal tesisi hayata geçirmeye çalışan Hilal&Akkuş Termal Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Akkuş, 'Bizim amacımız ve hedefimiz, bölge ekonomisine katkı sağlamak, istihdam oluşturmak, Afyonkarahisarımızın bin bir derde deva termal suyunu, tarihini ve kültürel zenginliklerini dünyaya tanıtmak, tesislerimizde konaklayacak misafirlerimize en kaliteli ve en iyi hizmeti sunmaktır'dedi Başarılı genç işadamı Hilal&Akkuş Termal [&hellip]

Akkuş: “Bölgenin yüz akı olduk”

İlimiz Gazlıgöl bölgesinde dev iki termal tesisi hayata geçirmeye çalışan Hilal&Akkuş Termal Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Akkuş, “Bizim amacımız ve hedefimiz, bölge ekonomisine katkı sağlamak, istihdam oluşturmak, Afyonkarahisarımızın bin bir derde deva termal suyunu, tarihini ve kültürel zenginliklerini dünyaya tanıtmak, tesislerimizde konaklayacak misafirlerimize en kaliteli ve en iyi hizmeti sunmaktır”dedi

Başarılı genç işadamı Hilal&Akkuş Termal Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Akkuş, bölge kaynaklarının insan sağlığına yönelik olarak etkin bir şekilde kullanılmasının yanı sıra, ülke ekonomisine de kazandırılması maksadıyla, Bakanlar Kurulu kararı ile “Termal Turizm Merkezi ” ilan edilen Gazlıgöl bölgesinde inşaa etmekte olduğu Hilal ve Akkuş Termal Tatil köylerini kısa bir süre sonra ülkeye kazandıracak. Hilal Termal Tatil Köyü Mayıs ayından itibaren kullanılmaya başlanacak.
Bin bir derde deva su
Bir dünya projesi olan Akkuş Termal tatil köyünün hizmete girmesine müteakip, sadece Afyonkarahisarımıza değil, bütün Türkiye ve özellikle de Avrupa’ya da hizmet edecek. “Bu ortamın bütün Avrupa ile paylaşılmasını sağlamak bizlere ayrı bir mutluluk verecektir” diyen Hilal&Akkuş Termal Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Akkuş, “Kaplıcanın, doktor kontrolünde kullanılmasının insan sağlığı üzeride yüzde 95 oranında etkili olduğu bilinen bir gerçektir. Üyelerimiz, kendilerine ait nezih bir ortamda dinlenirken, 600 metrekarelik bir alanda kurulu bulunan klinikte ülkemizin tek uluslar arası altın madalyaya sahip bölge suyundan faydalanarak; romatizmal hastalıklardan, cilt rahatsızlıklarına, sindirim sistemi hastalıklarından, böbrek ve safra kesesi taşları, çeşitli ağrılar ve kalp-damar hastalıklarına kadar birçok rahatsızlıklarına uzman doktorlar eşliğinde sağlığını kazanmanın yanı sıra; kreşinden, açık ve kapalı yüzme havuzlarına, yörük çadırından, restaurantlarına, sinema salonundan, bowling, havalı tüfek atış poligonu ve SPA merkezi gibi gönüllerince eğlenebilecekleri ve dinlenebilecekleri bir sosyal yaşam alanı da bulacaklardır” dedi. İlimizin tarihi ve kültürel değerlerini de tanıtmak amacıyla yoğun bir şekilde çalıştıklarını ve çalışmaların bu yönde devam edeceğini söyleyen Akkuş, “Bölgemizde bulunan Frig Vadisi’ne günübirlik turlar ile günlük yaşamımızı daha renkli ve eğlenceli hale getirerek bölgenin tarihi ve turistik yerlerini de gezme imkânı bulacağız. Bununla birlikte, ağaç dikim zamanı olan Mart ve Kasım aylarında yılda iki defa olmak üzere ağaç dikme günleri düzenlenerek misafirlerimize ağaç sevgisi aşılanmasının yanı sıra bölgenin ağaçlandırılması da sağlanmış olacaktır” şeklinde konuştu.
Tapular teslim ediliyor
Akkuş altın değerinde olan termal suyu en iyi şekilde kullanmak ve halkının hizmetine sunmak için kolları sıvadığını ve termal tatil köyü yapmak için yola çıktığını söyledi. “Uzaktaki insanlar termal suyun kıymetini bizden çok daha fazla biliyorlar” diyen Hilal&Akkuş Termal Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Akkuş, “Çok değerli suyumuz var ama biz bunun değerini bilmiyoruz. Biz bu suyu nasıl değerlendirebilirim diye düşündüm ve termal yatırım yapmaya karar verdim. Ben buralarda doğdum ve bu toprağın çocuğuyum. Bizim niyetimiz halisti ve hemen çalışmaya başladık. Biz bu işe başladıktan sonra doğru ve dürüst insanlarla çalıştık” dedi. Termal tatil köylerinin yapımına başladıktan sonra işlerinin rast gittiğini söyleyen başarılı işadamı Fikret Akkuş, “Tatil köylerimizi yapımına başladıktan sonra işlerimiz rast gitti ve kısa sürede güzel işler yaptık. Bizim resmiyetimizde doğruydu. Hiçbir yanlışımız olmadı. Kısa bir süre içerisinde müşterilerimize 10 bin civarında tapu teslimi gerçekleştirdik. Bizden devre mülk alan vatandaşlarımızın tapularını fazla zaman geçirmeden teslim ediyoruz. Tapularla ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Bizim amacımız müşterinin kafasında herhangi bir sıkıntının kalmamasıdır. Bunun için yoğun çaba sarf ettik ve başarılı olduk” dedi.
Ben insanları seviyorum
Afyonkarahisar ve ülkesini çok sevdiğini söyleyen Akkuş Termal Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Akkuş, “Devletimiz benden şimdi tesislerimi istese hiçbir bedel talep etmeden hepsini teslim ederim. Ben ülkemi, şehrimi ve insanlarımızı seviyorum” Tatil köyü yapmaya karar verdiklerinde çok büyük düşünmediklerini dile getiren Akkuş, “Biz işe başlarken çok da fazla büyük düşünmedik ama hedeflerimiz büyüktü. Şimdi bizi Gazlıgöl’den sonra dünya tanıyor. Bu çok önemli” dedi. Afyonkarahisar ekonomisine büyük katkı sağladıklarını da dile getiren Akkuş, devre mülk tatil konusunda yatırım yapan firmaların çok iyi araştırılması gerektiğini söyledi. Akkuş, “Ben yatırım yaptığım alan konusunda ki ihtiyaçlarımın yüzde 90 ını Afyonkarahisar’dan karşılıyorum. Biz şehrimizin ekonomisine büyük katkı sağlıyoruz. Ayrıca Hilal&Akkuş Termal Tatil Köyleri olarak yatırımlarımızla ilgili bütün izinler alınmış, yasal prosedürler tamamlanmıştır. Bu konuda her türlü evrakımızı ibraz edebilecek konumdayız. Ayrıca her türlü vergimizi, (gelir, stopaj, damga vb.) zamanında ödeyen ve bu konuda hiçbir zaman taviz vermeyen bir şirketiz” şeklinde konuştu.
Firmalar iyi araştırılsın
Akkuş, “Ayrıca biz vatandaşımızdan bizim gibi devre mülk satışı yapan firmaların çok iyi araştırılmasını istiyoruz. Vatandaş firmanın önce devlete borcunun olup olmadığını iyi araştırsın. Biz her zaman vatandaşımıza şunu söylüyoruz. ‘Bizi bize değil, devlete sorun, bu firmanın borcu, herhangi bir eksikliği var mı?’ Bizden veya herhangi bir yerden devre mülk alan her vatandaşımız bunları araştırsın. Bir kişi bir bina yapıyor, bir daireyi ise bin kişiye satıyor, böyle bir şey mümkün değil. Vatandaş alacağı dairenin belgesini görmek ister, belgesi yok ise o daireyi görmek ister. Biz vatandaşımıza hem daireyi gösteriyoruz, hem de tapusunu teslim ediyoruz. Ortalıkta dolandırıcılık konusunda çok dedikodu yapılmakta, bunlar bize de zarar veriyor. Biz vatandaştan aldığımız parayı emanet olarak görüyoruz. İş bitmeden o para bizim olamaz. Ayrıca bizden devre mülk almış olan bir vatandaşımız ileri ki dönemlerde maddi konudan sıkışmış olabiliyor ve devre mülk almaktan vazgeçiyor. İşte biz bu vatandaşımızın tüm parasını geri ödüyoruz. Çünkü o para bizim değil, bize emanet edilmiştir” dedi.
Bin kişiye iş imkanı
Hilal Termal Tatil Köyünü Mayıs ayı içerisinde hizmete açacaklarını dile getiren Akkuş, “Şu anda Hilal Termal Tatil Köyümüz açılışa hazır hale gelmiştir. Projemizi kompleks olarak yapıyoruz. Akkuş Termal Tatil Köyümüzü ise 1 Ocak 2013 yılında vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. İki termal tesisimizin maliyeti ise yaklaşık 300 trilyon lira. Bu tesislerde şu anda yaklaşık 100 personel maaşlı olarak çalışmaktadır. Bu yüz kişinin 90 ı Afyonkarahisarlıdır. İki tesisimiz tamamlandıktan sonra ise bin vatandaşımıza iş imkanı sağlamış olacağız. Artık bu ülkede bir kişi sıfırdan 300 trilyon liralık bir yatırım yapabiliyorsa artık bazı şeyler değişiyor demektir”
Her yere destek oluyor
Sosyal sorumluluklarını da fazlasıyla yerine getiren Hilal&Akkuş Termal Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Akkuş şu anda 16 orta öğretim öğrencisine, 46 da yüksek öğrenim öğrencisine burs veriyor. Kamu kurum ve kuruluşlarına da desteğini sürdüren Akkuş bu kapsamda Polis Vakfı’na araç alımında, Anafartalar İlköğretim Okulunun spor alanı yapılmasında, Kayıhan İlköğretim Okulunun bakım ve onarımında gereken desteği vererek örnek olmuştur. Kimse Yok Mu Derneği, Talebe Yardım Derneği, Engelliler Derneği, Bursa’da ki Engelliler Okuluna, Ankara’da ki Muhtaç Çocuklar Rehabilitasyon Merkezine, Çocuk Esirgeme Kurumuna, bazı camilere de yardım destekte bulunan Akkuş bunun yanı sıra bazı ailelere gıda, kömür ve nakdi yardımlarda da bulunarak sosyal sorumluluğunu yerine getiriyor.
İş başvuruları sürüyor
Projenin yöreye katkısının büyük olacağını da dile getiren Akkuş, “Afyonkarahisar, yolların ve 3 coğrafi bölgenin kesiştiği bir coğrafyada yer almaktadır. Ülkemizin büyük metropollerine kara ve demir yolları ile bağlı olmasının yanında bu yollarla limanlara da bağlanmış bulunmaktadır. Ayrıca, Termal turizme yönelik olarak planlanan ve 29 Temmuz 2010 yılında ihalesi yapılan ve 36 ayda tamamlanması öngörülen Uluslararası Hava Limanının da hizmete girmesiyle ulaşım alanındaki bu avantajın, pazar ilişkilerini güçlendirici ve yatırım açısından tercih edilecek il olma çekiciliğini artırıcı bir rol oynamaktadır. Bu kadar geniş ulaşım ağı sayesinde bölgeyi ekonomik olarak kalkındıracağı gibi, Türkiye Sağlık Kuruluşları Derneği (TÜMSAD) ve Avrupa Birliği Sağlık Araştırmaları Merkezi (ABSAM) gibi kuruluşlar ve de yazılı ve görsel basın aracılığı ile tüm Avrupa ve Dünya genelinde daha çok kitlelere ulaşılarak, insanının sağlığına yönelik olarak kullanılacak ve bu bölgeden daha çok kişinin hizmet alması sağlanılacaktır. Mayıs ayı içerisinde hizmete açılacak olan Hilal Termal Tatil Köyü için personel alımları devam ediyor. İş başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar www.hilaltermal.ccom.tr ile www.memurum.net adreslerinden başvuru formu doldurabilecek. Ayrıca Hilal Termal Tatil Köyünün Dumlupınar Mahallesi Osman Attila Caddesi Emin Apt. Kat 2 no: 4’te iş başvuruları alınıyor” ifadelerini kullandı

Bakmadan Geçme