• Haberler
  • Gündem
  • Akkoyun, uluslararası etkinliğe katılacak – Kocatepe Gazetesi

Akkoyun, uluslararası etkinliğe katılacak – Kocatepe Gazetesi

AKÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turan Akkoyun, Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Halil İnalcık Tarih ve Toplum Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Bahçelievler Belediyesi işbirliği ile İstanbul’da gerçekleştirilecek olan etkinliğe katılacak.Akkoyun, 'International Symposium on Migration and Cultural Interaction in Ottoman Empire and Turkey'  uluslararası etkinliğine “Kafkas Göçlerinin Anadolu’daki Kültürel Etkileşimine Katkısı” başlıklı tebliği ile [&hellip]

AKÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turan Akkoyun, Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Halil İnalcık Tarih ve Toplum Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Bahçelievler Belediyesi işbirliği ile İstanbul’da gerçekleştirilecek olan etkinliğe katılacak.
Akkoyun, “International Symposium on Migration and Cultural Interaction in Ottoman Empire and Turkey”  uluslararası etkinliğine “Kafkas Göçlerinin Anadolu’daki Kültürel Etkileşimine Katkısı” başlıklı tebliği ile katılacak.
Doç. Dr. Turan Akkoyun’un yer alacağı etkinlik 2-3 Nisan 2018 tarihlerindeki gerçekleştirilecek. Etkinlikte Kafkas Göçleri ile Anadolu arasındaki kültürel etkileşim aktarılacak. Afyonkarahisar ve havalisinden örneklendirmelerde bulunularak şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerine işaret edilecek. Buna göre; Değirmendere, Göl, Büyük, Küçük ve Orta Karabağ, Doğlat, Belkavak, Yapağılı, Armutlu köylerinden Kafkasya’ya uzanılacak Anadolu’nun kültürel etkileşimi tarihçilik açısından değerlendirilemeye tabi tutulacak. Ayrıca; Yerleşik Yabancıların Hukuku Statüleri Kamusal Alandaki Görünürlükleri; Türklerin Almanya’ya Göçle Gelen Kimlik Sorunları, Türkiye’de Uluslararası Öğrenciler Deneyimi, Yabancı Öğrencilerin Uyum Sorunu, Türk Sinemasında Göç ve Göçmen Üzerindeki Kültür ve Kültürleşme gibi renkli ve hassas konularının ele alınacağı Sempozyumun kapanış oturumu da Doç. Dr. Turan Akkoyun tarafından yönetilecek.

Bakmadan Geçme