Akkoyun: Ufkunuzu geniş tutun – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Turan Akkoyun, seminere İstanbul Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi’nde görev aldığı dönemde öğrencilerin proje üretmelerinden ve çalışmalarından örnekler vererek başladı. Akkoyun, Afyonkarahisar TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin ve eğitimcilerinin ufuklarının geniş tutmaları gerektiğine işaret etti.Akkoyun, şöyle konuştu:'Çağdaş Tarihçiliği, konu ve araştırmacı açısından değerlendirip [&hellip]

Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Turan Akkoyun, seminere İstanbul Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi’nde görev aldığı dönemde öğrencilerin proje üretmelerinden ve çalışmalarından örnekler vererek başladı. Akkoyun, Afyonkarahisar TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin ve eğitimcilerinin ufuklarının geniş tutmaları gerektiğine işaret etti.
Akkoyun, şöyle konuştu:
“Çağdaş Tarihçiliği, konu ve araştırmacı açısından değerlendirip Türkiye’de, Almanya’da, İngiltere’de, Fransa’da, ABD’de, Arabistan’da ve dünyanın pek çok ülkesinde tarihçilik yapıldığı üzerinde durulmuştur. Binlerce yıldır bütün engellere, kayıt altına alma konusundaki ilgisizliğe rağmen yolculuğuna devam eden Türk milleti gerek bırakılan bilgi kırıntıları, gerekse yabancı kaynaklardaki ifadelerin değerlendirilerek tarihçilik mesleğini sürdürmek durumundadır. Tarihçilik, tarih incelemeleri yapma işidir. Her işte olduğu gibi tarihçilikte de belirli esaslar ve metotlar bulunmaktadır. Avrupalılar tarafından Avrupalılar için, Avrupa Merkezli tarih bilimi açısından Eski, Yeni ve Yakın Çağlara dayalı tarihin akışına uygun olarak Tarih Bilimi, yedi anabilim dalından mürekkep olarak karşımıza çıkmaktadır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme