Akkoyun, 'toprak' ve 'vatan' ilişkisini anlattı

Doç. Dr. Turan Akkoyun, bağımsızlığın elde edildiği ve Cumhuriyet'in ilan edildiği günlerdeki toprak sevgisinin ve vatan heyecanının farklı zaman dilimlerinde olduğu gibi günümüzde de aynen devam ettiğini filmlerdeki örneklerle bilim camiasıyla paylaştı.Değerlendirme oturumunda Prof. Dr. Can Etili Ökten, toprak temalı sempozyumda Türk sinemasına dair bir bildirinin bulunmasının son derece önemli olduğuna işaret etti.Sivas merkezde gerçekleştirilen [&hellip]

Doç. Dr. Turan Akkoyun, bağımsızlığın elde edildiği ve Cumhuriyet’in ilan edildiği günlerdeki toprak sevgisinin ve vatan heyecanının farklı zaman dilimlerinde olduğu gibi günümüzde de aynen devam ettiğini filmlerdeki örneklerle bilim camiasıyla paylaştı.
Değerlendirme oturumunda Prof. Dr. Can Etili Ökten, toprak temalı sempozyumda Türk sinemasına dair bir bildirinin bulunmasının son derece önemli olduğuna işaret etti.
Sivas merkezde gerçekleştirilen kısa araştırmada Nuri Demirağ’ın Cumhuriyet devrindeki havacılık ve demiryolu girişimciliğinin İhramçızade Kültür Sanat Merkezi’nde Model Uçak Rehberi Nuh Özçelik tarafından kursiyerlerle devamı gayreti, bu toprakları vatan yapma sevdalılarının emekleri ile tüm mahalli değerlerin yaşatılmasına örnek teşkil edecek şekilde, milli hassasiyetlerin yaşatılması adına takdire şayan görüldü.

Bakmadan Geçme