Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Akıncı’yı şiddetle kınıyoruz”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Yusuf Aytaç Hürkal,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın açıklamasını şiddetle kınadıklarını ifade etti

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Yusuf Aytaç Hürkal, yaptığı yazılı basın açıklamasında KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı kınadı. Rumlara hoş görünme gayreti içerisinde olan KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın açıklamalarını kınayan İl Temsilcisi Hürkal, “KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Türkiye aleyhindeki beyanları ve Rum tezlerine verdiği destekten dolayı 1974’de Kıbrıs Barış Harekatı’nakatılan Gaziler adına hicap duyduk. Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanı olarak ‘Devletin varlığını, bağımsızlığını ve egemenliğini’ koruyacağına dair yemin etmiştir. Anayasa’ya göre; Akıncı’nın en önemli görevi Devletin devamlı sağlamaktır. Buna rağmen Mustafa Akıncı’nın yemininden ve görevinden uzaklaştığını, Rumlara hoş görünme gayreti içerisinde olduğunu esefle müşahade etmekteyiz.” dedi.
“KKTC AKINCI’YA RAĞMEN HÜR VE ÖZGÜRDÜR”
Kıbrıs’ın Cumhurbaşkanı Akıncı’ya rağmen hür olduğunu aktaran Hürkal, “Kıbrıs’ta Türk varlığı için senelerce kan ve gözyaşı dökülmüştür. Yüzlerce Kıbrıslı Türk bu uğurda şehit olmuştur. Bu dönemlerde Kıbrıs Türkü’nün başında Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş gibi yurtsever kahramanlar, devlet adamları vardı. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı Kıbrıs sorununu kökten çözmüştür. Mehmetçiğin ve Mücahitlerin kanlarıyla KKTC’de Türkler, Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğünde Mustafa Akıncı’ya rağmen hür ve özgürdür. KKTC’ye zarar verme ve Kıbrıs Türkü’nü Rum himmetine reva gören Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı şiddetle kınıyoruz. Kıbrıs Türktür, Türk kalacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti