Akil İnsanlar Listesi'ne acılı baba tepkisi

Hükümet'in 'çözüm süreci' adı altında yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde oluşturulan Akil İnsanlar Listesi'ne şehit babalarından itiraz geldi. Afyonkarahisarlı şehit babaları, 'Akil İnsanlar, AK Parti'nin siyasetini yürütecek. Bizlere kimse neden bir şey sormadı' diye tepki gösterdiAfyonkarahisar'da şehit babaları, hükümetin 'çözüm süreci' adı altında yürüttüğü çalışmaların bir parçası olarak oluşturduğu Akil İnsanlar Listesi'ne tepki gösterdi. Türkiye Harp Malulü [&hellip]

Akil İnsanlar Listesi’ne acılı baba tepkisi

Hükümet’in “çözüm süreci” adı altında yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde oluşturulan Akil İnsanlar Listesi’ne şehit babalarından itiraz geldi.

Afyonkarahisarlı şehit babaları, “Akil İnsanlar, AK Parti’nin siyasetini yürütecek. Bizlere kimse neden bir şey sormadı” diye tepki gösterdi
Afyonkarahisar’da şehit babaları, hükümetin “çözüm süreci” adı altında yürüttüğü çalışmaların bir parçası olarak oluşturduğu Akil İnsanlar Listesi’ne tepki gösterdi. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nde bir araya gelen şehit babaları, “Seçilen kişiler Akil İnsanlar değil, hükümetin adamları” dediler.
“NEDEN ŞEHİT BABALARI YOK?”
Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş İsmail Çınar’ın babası Mustafa Çınar, “9 Kasım 2011’de oğlum Sivas’ta şehit oldu. Ben bu Akil Adamlar sürecine karşıyım. Bunlar Akil Adamlar değil, PKK’nın ve hükümetin sözcüleridir. Neden şehit babaları yok, neden milliyetçi-maneviyatçı kimseler yok?” dedi.
“HİÇ MEMNUN DEĞİLİZ”
Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç’ın babası Mehmet Saraç, “Mete Saraç’ın babasıyım. Çatışmada şehit oldu oğlumuz. Doğu’daki insanlara şehit muamelesi yapılıyor, onları destekliyorlar. Terörist başının onlarla anlaşma yapılmaması lazım” ifadelerini kullanırken, Şehit Jandarma Komanda Er Kazım Çetin’in babası Mustafa Çetin ise “Oğlum Şırnak’ta şehit oldu. İçim yanıyor. Akil Adamlar, bizimle görüşsünler, bizi dinlesinler. Hiç memnun değiliz” diye konuştu.
“ÇOCUKLARIMIZ DAĞDA ÇİÇEK TOPLAMADI”
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Abdülkadir Kocatürk’ün babası Mustafa Kocatürk ise, Akil Adamlar listesini eleştirerek “AK Parti’nin adamları” yorumunu yaptı. Kocatürk, şöyle devam etti:
“Oğlum, 14 Nisan 2001 yılında şehit oldu. Sinemacılardan, şarkıcılardan, popçulardan, yakınları terörist olan adamlardan Akil Adam olur mu? Bunlar AK Parti’nin adamları. Bizim içimiz yanıyor. Neden bir şehit annesi ya da babası bu topluluğa almıyorlar? Ben bu devlete evlat verdim. Benim çocuklarım o dağlarda çiçek ya da mantar toplamadılar. Sıcak evde yatanların hayatlarını koruyorlar.”
“BU SÜREÇTE
DİKKATE ALINMADIK”
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı da şehirdeki gaziler adına açıklama yaptı. Kumartaşlı, “Afyonkarahisar’ın akıllı adamlarını topladık. Başbakan Erdoğan, Akil İnsanlar topluluğu kuracağını söylemişti. Dün de onlara ne yapacağı emrini verdi. Bizler Afyonkarahisarlı şehit aileleri ve gaziler olarak bu sürecin karşısında olduğumuzu söylemiştik. Akan kanın durmasının yolu, bebek katili Abdullah Öcalan’dan geçmemeli. Biz bu süreçte hiçbir şekilde dikkate alınmadık. Vatan için evlatlarını toprağa vermiş kişiler, hiçbir şekilde dinlenilmedi. Akil İnsanlar Listesi’nde de bizim camiamızdan hiç kimsenin ismini göremedik. Akil İnsanlar gelip şehit babama, gazilerimize ne diyecek? Bizleri bu toplantılara çağıracak mı? Bu kişiler şehit cenazesine katıldı mı? Bunlar AK Parti’nin sözcüsü ya da ticari çıkarları olan kişilerdir” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme