“Akil Heyet toplantısında biz de olalım”

DP İl Başkanı Gürcan Şensoy, hafta sonu yapılacak olan akil insanlar toplantısına DP ile beraber şehirde il başkanlığı bulunan diğer partilerin de çağrılmalarını ve görüşmelerde yer verilmesini rica etti Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Gürcan Şensoy partide düzenlediği basın toplantısında, Afyonkarahisar’a gelecek olan akil insanlar heyetinin yapacağı toplantıyı resmi bir kanaldan değil duyum alarak öğrendiklerini [&hellip]

"Akil Heyet toplantısında biz de olalım"

DP İl Başkanı Gürcan Şensoy, hafta sonu yapılacak olan akil insanlar toplantısına DP ile beraber şehirde il başkanlığı bulunan diğer partilerin de çağrılmalarını ve görüşmelerde yer verilmesini rica etti

Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Gürcan Şensoy partide düzenlediği basın toplantısında, Afyonkarahisar’a gelecek olan akil insanlar heyetinin yapacağı toplantıyı resmi bir kanaldan değil duyum alarak öğrendiklerini söyledi.
TOPLANTIYA YANDAŞLAR ÇAĞRILIYOR
DP İl Başkanı Gürcan Şensoy, bir süre önce İmralı görüşmeleri ile başlayan sözde barış sürecinin artık ihanet mayalarını vermeye başladığını üzülerek ifade ettiğinin altını çizdi. Hafta sonu Afyonkarahisar’a gelecek olan akil insanlar topluluğu için Korel Termal Otel’de toplantı düzenleneceğini kaydeden Şensoy; “Afyon Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından siyasi partilerin il başkanları çağrılarak kendilerine bilgi verilmiştir. Ben şunu söylemek istiyorum; Afyon ili birkaç siyasi toplum örgütleri veya birkaç sivil toplum örgütlerinden mevcut değildir. Afyon ili cumhuriyetin kazanılmış olduğu topraklardır. Afyonumuza gelip sözde barış sürecini anlatacak insanları iknaya çabalayacak akil insanlar hükümet tarafından yürütülecek bu süreçte ayrıntı ve deteylara girmeden hareket etmektedirler. Onlar toplantıya sadece kendi yandaşlarını çağırarak bu sürecin gayet iyi işlediğini anlatmaya çalışmaktadırlar. Bundan önceki anayasa referandumunda yapıldığı gibi Sayın Başbakan’ın ‘Bu millete hap gibi yutturacağız bu anayasayı.’ söylemi bulunmaktadır.” dedi.
“HÜKÜMET
TARAF TUTUYOR”
BDP ve Abdullah Öcalan ile yapılan pazarlıklar sonucunda Türkiye’nin bölünme sürecine girdiğini belirten bu durumun geri tepmesini temenni eden Gürcan Şensoy; “Akil insanları Afyon’da kaşılarız ve bunu da söylemek isterim ki Afyon’da sadece CHP ve MHP yok, başka partilerin il başkanlıkları da var. Aslında şehrimizi yöneten bazı şahsiyetler diğer partilerin il başkanlıklarınıda toplayıp bir bilgilendirme yapabilirlerdi. Cumhuriyetin kazanılmış olduğu bu kahramanlıklar diyarı Afyonkarahisar şehrinde bu akil insanların alabilecekleri hiç bir şey yoktur. Bizler bölücü başının ve yandaşlarının affedilmesine karşıyız. Bu bir dış mihraklı projedir. Burada hükümet taraf tutmaktadır. Bazı bakanlıklar ve bazı kurumların başlarındaki Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan T.C ibaresinin kalhdırılması özellikle bu projenin sondaj ayağıdır. ‘Türk Milleti cumhuriyeti çok zor kazanmıştır.”http://m.kocatepegazetesi.com/”Analar ağlamasın.’ diyen bir Başbakanımız var. Evet analar ağlamasın ama pek çok ana ağladı ve bu topraklar öyle vatan oldu.” diye konuştu.
DİĞER PARTİLER DE ÇAĞIRILSINLAR
DP olarak hem Afyonkarahisar’da hem de Türkiye’nin bütün şehirlerinde akil insanlar heyetinin Türk Milletini kandırmaca taktiğiyle yaptıklarını iddia ettiği toplantılara karşı olduklarının altını çizen Şensoy şöyle konuştu: “Akil insanların millete verebilicekleri hiçbirşey yoktur. Hafta sonu akil insanlar toplantısına DP ile beraber Afyon’da il başkanlığı bulunan diğer partilerin bu toplantıya çağrılmalarını ve akil insanların yapılacak olan görüşmelerde bizimde olmamızı rica ediyorum. Bir takım kendi yandaşlarını toplayarak toplantı yapmaya kalkan akil insanlar şimdiden telefon ederek bazı sivil toplum kuruluşlarını davet etmişlerdir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme