Akgün'den tuz uyarısı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Halk Sağlığı İl Müdürü Uz. Dr. Lütfi Akgün, tuz kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, 'Kararında kullanırsak hayatımız tatlanır' uyarısında bulundu Tuz tüketiminin çok dikkat edilmesi gereken bir konu olduğunu ifade eden Halk Sağlığı İl Müdürü Akgün, 'Yediğimiz yiyeceklerden lezzet almamızı sağlayan tuz, hayatımızın tadı-tuzudur ve yiyeceklere tat vermesinden başka faydaları da vardır. Besinlerin bozulmadan [&hellip]

Akgün’den tuz uyarısı

Afyonkarahisar Halk Sağlığı İl Müdürü Uz. Dr. Lütfi Akgün, tuz kullanımına dikkat edilmesi
gerektiğini belirterek, “Kararında kullanırsak hayatımız tatlanır” uyarısında bulundu

Tuz tüketiminin çok dikkat edilmesi gereken bir konu olduğunu ifade eden Halk Sağlığı İl Müdürü Akgün, “Yediğimiz yiyeceklerden lezzet almamızı sağlayan tuz, hayatımızın tadı-tuzudur ve yiyeceklere tat vermesinden başka faydaları da vardır. Besinlerin bozulmadan uzun süre saklanmasını sağladığı gibi, vücuttaki asit baz dengesini sağlar. İdrar oluşumunda etkilidir. Troid bezi için gerekli olan iyot da genellikle tuz ile birlikte vücuda alınır. Bu kadar faydasının yanında, günlük ihtiyaçtan fazla alındığında ölümcül hastalıkların oluşmasına da sebep olabilir” dedi.
GÜNDE BİR ÇAY KAĞIŞI TUZ
Günlük beslenmelerindeki tuz tüketimini önemli miktarda düşüren insanların, gelecek 10-15 yılda kalp-damar hastalıklarına yakalanma olasılığı yüzde 25 oranında azaldığını sözlerine ekleyen Akgün, “Dünya Sağlık Örgütü (WHO); yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere şişmanlık, şeker hastalığı ve bazı kanser türlerinden korunmak; kemik sağlığını korumak amacıyla tüketilmesi gereken tuz miktarını günde 5 gram (bir çay kaşığı) olarak önermektedir. Bu miktar ise yiyeceklere tuz eklemeden, günlük tüketilen çeşitli yiyecek ve içeceklerle sağlanmaktadır. Biz Müdürlüğümüz yemekhanesindeki masalardan tuzlukları kaldırdık, sizleri de aynı şekilde maslardan tuzlukları kaldırmakla hayatınızın tadını kararında yaşamaya, sağlıklı bir ömür sürmeye davet ediyoruz” diyerek uyarılarda bulundu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme