• Haberler
  • Genel
  • Akgün: Görevimiz, halkın sağlığını korumak

Akgün: Görevimiz, halkın sağlığını korumak

Son günlerde bitkisel ilaç sektörünün yayılmasına dikkat çeken Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, şifalı bitki olarak görülen ilaçların yan etkilerinin olduğunu ve insan sağlığını tehdit ettiğini söyledi Tanı ve tedavi tekniklerinin gelişim gösterdiği son günlerde şifalı olarak görülen bitkilere itibar edilmemesi konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunan Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, bitkisel ilaçları satan [&hellip]

Akgün: Görevimiz, halkın sağlığını korumak

Son günlerde bitkisel ilaç sektörünün yayılmasına dikkat çeken Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, şifalı bitki olarak görülen ilaçların yan etkilerinin olduğunu ve insan sağlığını tehdit ettiğini söyledi

Tanı ve tedavi tekniklerinin gelişim gösterdiği son günlerde şifalı olarak görülen bitkilere itibar edilmemesi konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunan Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, bitkisel ilaçları satan kişilerin yeterli bilgiye sahip olmadıklarını ve hasta ve hasta yakınlarını sömürdüklerini belirtti.
“TEKNOLOJİDEN DE
FAYDALANIYOR”
Bitkisel ilaçlara itibar edilmesinden dolayı durumun fırsatçı kişilerce çıkar kapısı olarak görüldüğünü ifade eden Akgün, “Bitkiler ve bitkisel ürünler hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan tıbbi anlamda hiçbir eğitim almamış kişiler hasta ve hasta yakınlarını sömürüyor. İnsan sağlığını tehdit eden bu kişiler, günümüzde ciddi bir sektör oluşturmuşlardır” dedi. Teknolojiden faydalanarak internet üzerinden satış gerçekleştirenlerin yanında sokak başlarında, cami önlerinde ve kalabalık yerlerde elden satışın da gerçekleştiğini belirten Akgün, “Bazen tek bir bitki türünden oluşan bu tür ürünlerin içerisinde ne olduğu belli olmayan ancak A’dan Z’ye tüm hastalıklara iyi geldiği söylenen karışımlar olarak satışa sunulmuşlardır” dedi.
“İNSANLARIN SAĞLIĞINA
EL KOYUYORLAR”
Bitkisel ürünlerin satışının Afyonkarahisar merkezde özellikle cemaatin yoğun olduğu Cuma günleri fırsatçı kişilerin piyasaya çıktıklarını da hatırlatan Akgün, “Sattıkları ürünlerin birbiriyle zıt olabilen birçok hastalığı, hatta kesin tedavi için operasyon yapılması gereken hastalıkları bile, tedavi ettiğini iddia edip, insanların paradan daha değerli olan sağlıklarına el koyarak en büyük zararı vermektedirler” dedi.
Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak görevlerinin halk sağlığını kaybolmadan korumak olduğunu ifade eden Akgün, “Sağlıklı toplum olabilmek için ilk basamağı sağlıklı bireylerin oluşturduğu bilinç ile, koruyucu sağlık hizmetleri konusunda yapabileceğimizin en iyisini yapma çabası içerisindeyiz. Halkımızdan bize destek olmalarını, hem kendi sağlıklarını hemde toplumun sağlığını korumaya yönelik herkesin üzerine düşen görevi yapmalarını, kişilerin sağlığından kazanç sağlamaya çalışan kişilere itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme