Akdeğirmen için yedek hat yapılacak

Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin Ocak ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Akdeğirmen Barajı'ndan yedek çelik boru hattı yapılması kararlaştırıldı Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın başkanlığında toplandı. 34 gündem maddesiyle toplanan Belediye Meclisi'nde kararlar oybirliğiyle alındı. Toplantıda, Akdeğirmen Barajı Arıtma Tesisi çelik boru hattı yapım işi için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile protokol imzalanması için [&hellip]

Akdeğirmen için yedek hat yapılacak

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Ocak ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Akdeğirmen Barajı’ndan yedek çelik boru hattı yapılması kararlaştırıldı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığında toplandı. 34 gündem maddesiyle toplanan Belediye Meclisi’nde kararlar oybirliğiyle alındı. Toplantıda, Akdeğirmen Barajı Arıtma Tesisi çelik boru hattı yapım işi için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile protokol imzalanması için Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yetki verildi. Kararın ardından konuşan Belediye Başkanı Burahettin Çoban, yedek hattın yanı sıra depo da yapacaklarını kaydetti.
DEPOLARIN PROJELERİ HAZIR
Belediye Başkanı Çoban, şöyle konuştu:
“Devlet Su İşleri’ne yeni bir hat yaptıracağız. Ama en önemlisi, 25 bin metreküplük su depoları yapılacak. İnşallah bu depolar ihale aşamasına hemen hemen gelmek üzere. Projeleri tamamlandı, zor kısmı bitti. Sözleşme ve ihale kısmı kaldı. Bu yapıldığı takdirde Akdeğirmen Barajı’ndan bizim temiz su arıtma tesislerimize gelen hatta ki şimdiye kadar sanıyorum 10’dan fazla patlama oldu. Herhangi bir patlama olduğu zaman yedek hat devreye girecek. Şehrimiz içerisindeki anahat borularında patlama olduğunda tamamının suyu kesiliyor. İnşallah 25 bin metreküplük depolar yapıldığı takdirde yaklaşık 24 saat belki daha uzun bir süreyle su kesintisi, patlama olsa bile olmayacak. 36 saat sürerse arızayı gidermek, 12 saat kesinti ile karşılaşacağız.”
MİNİBÜSLER İÇİN YENİ GÜZERGAH
Toplantıda engelliler için Belediye otoparklarında indirim yapılması kararlaştırılırken, Trafik Komisyonu’ndan gelen raporlar da görüşüldü. Buna göre Tınaztepe Erkek Yurdu bölgesinden Ali Çetinkaya Kampüsü’ne güzergah verilmesi için süre istendi. Afium Alışveriş Merkezi’ne giren Özdilek minibüs hattı, Termal minibüs hattı ile halk otobüsünün güzergahlarında da değişiklik yapıldı. Değişiklikle birlikte Termal hat Sadıkbey’e, Özdilek hattı Çakır Mahallesi’ne, özel halk otobüsü de Köprülü Köyü’ne girecek.
“BENİ MAĞDUR ETMEYİN”
Bu madde görüşüldükten sonra söz alan ve Çakırköy’den Afyonkarahisar’a yolcu taşımacılğı yapan Mustafa Kumartaş, “Beni mağdur etmeyin” dedi. Afyonkarahisar’a hizmet ettiğini, bunun unutulmaması gerektiğini dile getiren Kumartaş, “Özdilek hattının Çakırköy’e girmesine itiraz etmiyorum. Ama ben de mağdur olmak istemiyorum” diye konuştu.
YILLARIN İMAR SORUNU GİDERİLDİ
Öte yandan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen Deper bölgesinde (Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi) yer alan bazı paftalar hakkında yeniden imar planı yapılması teklifi kabul edildi. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “260 bin metrekare civarında bir alan. Şuhut yolunda. Daha önce imar planı yapılmış, ama gerçekleşmemiş. Şimdiki düzenlemeyle Belediye masrafa girmiyor, vatandaş da kazançlı çıkıyor. 26 yıllık bir sorunu çözmüş. İmara açtığımız her yerde ne vatandaş riske giriyor, ne vatandaş riske giriyor” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Komisyon’a seçim

Belediye Meclisi’nde Denetim Komisyonu için seçim yapıldı. Komisyon’a Lokman Kurt, Mehmet Karcı ve İsmail Özbay seçildi.

“Sen haklı çıktın Baykara”

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde Manolya Siteleri ve Şeyh Şamil Bulvarı üzerinden Yeni Hastane güzergahında çalışan Otogar Ekspres hattındaki otobüs güzergahının iptal edilmesi yönündeki teklif kabul edildi. Bunun üzerine MHP’li Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara, “Daha önce ben bu kararda olmaması yönünde görüş bildirmiştim buna rağmen bu karar alınmıştı” dedi. Trafik Komisyonu Başkanı M. Emin Birliktir ise “Sen haklı çıkmışsın Baykara, teşekkür ederiz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme