Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Misafir Kalem

AKDAĞ TABİAT PARKIMIZ – Kocatepe Gazetesi

Misafir Kalem 6 Ağustos 2018 Pazartesi 13:45:31
 

29.07.2018 günü ailece Akdağ’a piknik amaçlı gittik. Gördüklerim beni bir taraftan sevindirirken diğer taraftan da endişelendirdi. Önce sevindiğim ve huzur duyduklarımı belirtmek istiyorum.
Ben, Akdağ ile 1968 yılında (50 yıl önce) Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğüne, Orman Yük. Mühendisi olarak atandığım zaman tanıştım. Birkaç gün çadırda kalarak bana verilmiş olan görevleri yerine getirdim. Aynı yıl Köroğlu Beli ağaçlandırma çalışmaları da başlamıştı. Takdiri İlahidir ağaçlandırmaya karşı aşırı bir sevgi ve hevesim oluştu. Ancak Haziran 1975 yılında Afyonkarahisar Ağaçlandırma Mühendisliğine atamam yapıldı.
Yıl 1978 Mübarek Ramazan ayında, Orman sınır komşumuz, Denizli Çivril Ormanlarında kesim yapan (kesimcilerin) yakmış oldukları ateşin, şiddetli esen rüzgarın etkisiyle Akdağ’a sıçraması yaklaşık 2000 Hektar (1 hektar 10 000.00 m2 dir) ormanımızın yanmasına sebep olmuştur. Halen, Koca Yayla adı verilen ve Gölet yapılan saha, yanan sahanın ortasında kalmaktadır. Akdağ’ımıza KESTEL ve KOCA YAYLA GÖLETLERİNİ kazandıran Sayın Profesör VEYSEL EROĞLU Milletvekilimize sonsuz minnet ve teşekkürlerimi arz ederim. Yurdumuza ve Afyonkarahisar’ımıza kazandırmış olduğu ölümsüz eserleri ile ne kadar övünsek azdır.
Akdağ’da 8 yıl ağaçlandırma çalışmalarına elimden gelen, tabiri caiz ise gecemi gündüzüme katarak çalıştım. Sonucunu Mevlâm nasip etti ve dünya gözü ile gördüm. Oldukça mutlu oldum.
Akdağ’a piknik amaçlı gelenlerin sayısı oldukça kabarıktı. Orman içerisinde, yapılmış, ahşap oturma yerleri (Mangal için, Ocak yerleri yapılmamış) gölet ve orman kenarları hatta orman içerisinde yangına müsait yerler, gelen ziyaretçilerle dolmuştu. Elbette yakılan ateş ve mangallar, Akdağ ormanımız için tehlikeli idi. Aklıma, yukarıda bahsetmiş olduğum yangın geldi. Allah. (C.C.) muhafaza etsin.
Akdağ’ımız için elbette yapılmış projelerimiz vardır inancındayım. Ancak günü birlik piknik alanlarının sınırlandırılması, Ocak, tuvalet ve Çeşmelerinin tamamlanması, araçlarına takılı karavanları ile gelen ve kamp kurmak üzere gelenlerin ayrılan yerlerde kalmalarının temini ve yapılacak hizmetler için de ücret alınmasının yerinde olacağını tavsiye eder, hizmeti geçip ahirete intikal edenlere Allah’tan rahmet, kalanlara sağlık ve sıhhat göreve devam edenlere başarılar dilerim.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER