• Haberler
  • Genel
  • Akçin’in kaymağı markalaşacak – Kocatepe Gazetesi

Akçin’in kaymağı markalaşacak – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, Akçin Mahallesi’nde üretilen kaymakların marka hâline geleceğini söyledi CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, İGM Adayı Mehmet Acar ve Belediye Meclis adayları Akçin Mahallesi’ni ziyaret etti. Akçin Mahallesi ziyaretinde Mehmet Ecer 'Bizim bu Akçin’e 3’üncü gelişimiz. Daha önce geldik sorunlarınızı dinledik.Bu defada sizin sorunlarınıza ve [&hellip]

Akçin'in kaymağı markalaşacak

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, Akçin Mahallesi’nde üretilen kaymakların marka hâline geleceğini söyledi

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, İGM Adayı Mehmet Acar ve Belediye Meclis adayları Akçin Mahallesi’ni ziyaret etti. Akçin Mahallesi ziyaretinde Mehmet Ecer “Bizim bu Akçin’e 3’üncü gelişimiz. Daha önce geldik sorunlarınızı dinledik.Bu defada sizin sorunlarınıza ve ihitiyaçlarınıza, projelerimizi ve çözüm önerilerimizi getirdik. Bundan sonrada geleceğiz, inşallah 30 Mart’dan sonrada hep burada olacağız” dedi.
HAYVANCILIK BİTER
Mehmet Ecer “Akçinimiz belli bir bölgede sıkışmış kalmış, sanki hapsedilmiştir. Akçinliler yıllardan bu yana aynı zihniyetin ürünü olan yönetim anlayışlarından çok çekmiştir. Akçin’in acilen hapsedilmiş bu bölgeden kurtarılması, alt ve üst geçitlerinin yapılarak, bağlantı yolarının yapılması gerekiyor. Bizler diğer bölgelerimizde olduğu gibi Afyonkarahisar’ın tarım alanlarının korunması gerektiğine inanıyoruz. Manda kaymağından bahsediyoruz ama manda göremeden büyüyen çocuklarımız var artık. Afyonumuzun simgesi olan Kaymağın en iyisi Akçin’de yapılmaktadır.Burada ki birçok insanımız büyükbaş hayvancılık, süt ve kaymak üretimi yaparak geçimini sağlamaktadır. Buraları mahalle yaptığınızda buradaki hayvancılığı bitirerek, bu insanlara darbe vurursunuz” diye konuştu.
Mehmet Ecer konuşması sırasında Afyokarahisar kaymağının markalaşmasına da dikkat çekerek “Bizler Afyonkarahisarımızın kaymağıyla övünüyoruz. Peki Afyonkarahisarımızın kaymağı meşhur deyince, hangi marka kaymak aklınıza geliyor ve marka kaymak ismi verebiliyor musunuz? Kaymak konusunda markalaşma yapmamız gerekiyor.Afyon kaymağı deyince Afyonkarahisar Akçin kaymağı ismini oluşturmalı ve markalaştırmalıyız” ifadelerini kullandı.
“DERTLERE DERMAN OL”
CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer’in ziyareti sırasında Akçinliler “Köyümüzde nefes alacak yer bırakmadılar. İkinci Sanayi dediler köyümüzden aldılar, Kamyon Garajı dediler aldılar, Şekerciler Sitesi dediler aldılar. Ama artık bu köylü, bu Akçinli uyandı. Bizi bir gecede mahalle yaptılar. Madem demokrasi var, hani nerede demokrasi. Gelip bizlere sormadılar. Önümüze sandık koymadılar. Sizler köy olarak mı devam etmek istiyorsunuz, yoksa mahalle olarak bağlanmak mı istiyorsunuz diye soran olmadı. Sanki krallıkla yönetiliyoruz. Şimdi elimizde avucumuzda kalan topraklarımızıda göz diktiler, dertlerimiz büyük derdimize derman ol doktorum” diye konuştular. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme