Akcan, konuyu İçişleri Bakanı’na iletecek

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan, Beyyazı’ya giderek durumu yerinde inceledi. Halkı sakinleştirmeye çalışan Akcan, olayların ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada Beyyazı’ndaki taş ocaklarınnda yapılan patlamalar nedeniyle beldedeki evlerin hasar gördüğünü belirtti. Akcan, Afyonkarahisar’daki yerel yöneticilerin bu konuda firmanın yanında yer aldıklarını savunarak konuyu İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a ileteceğini kaydetti.Beyyazı’daki taş ocakları tartışmasını yerinde [&hellip]

Akcan, konuyu İçişleri Bakanı'na iletecek

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan, Beyyazı’ya giderek durumu yerinde inceledi.

Halkı sakinleştirmeye çalışan Akcan, olayların ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada Beyyazı’ndaki taş ocaklarınnda yapılan patlamalar nedeniyle beldedeki evlerin hasar gördüğünü belirtti. Akcan, Afyonkarahisar’daki yerel yöneticilerin bu konuda firmanın yanında yer aldıklarını savunarak konuyu İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a ileteceğini kaydetti.
Beyyazı’daki taş ocakları tartışmasını yerinde incelemek için Belde’ye giden MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan, protestocularla Jandarma arasında çıkan arbedeyi yatıştırmaya çalıştı. Bu sırada zor anlar yaşayan Akcan, olay yerinin sakinleşmesinin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Akcan, Vatandaşlar o patlatmanın çıkardığı ses dolayısıyla korkuyor ve kalp rahatsızlıkları geçiriyorlar. Evler zarar görüyor ki bu da yüklü miktarda dinamit patlatmalarla olur. 7 ton mertebesinde dinamit patlatıldığı iddiaları var. Bu, binalardaki hasarlardan da anlaşılabiliyor. Beyyazı bölgesi geniş tarım arazileri bulunan bir yer. Afyon merkezin sebze ihtiyacı oradan karşılanır. Tarım üretiminde de sıkıntılar oluşmaya başlamış” dedi.
Beyyazı’nda hemen her tarla sahibinin sondaj çalışması yaptığını belirten Akcan, “ İddiaları, bu sondajlardan su alamadıkları yönünde. Bunun nedeni sondaj kuyularında meydana gelen çökmelerdir. Bu çökmeler, ya depremle meydana gelir ya da yüksek miktarda dinamit patlatmalarıyla. Bu sorunların karşısında ‘Şimdilik oradaki kumları aldıralım, sonra bakarız’ anlayışı vilayette var. Ben bunu gördüm. Ben bu konuyu Sayın İçişleri Bakanı ile de görüşeceğim” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme