• Haberler
  • Genel
  • 'Akça Köyün Durumunu Gelin Birlikte Görelim'

'Akça Köyün Durumunu Gelin Birlikte Görelim'

İlk olarak gazeteniz Kocatepe'nin gündeme getirdiği Dinar İlçesinin Akça Köyündeki toprak ve bina yarılmaları İl Genel Meclisi'nde de gündeme geldi. CHP İGM Grup Başkan Vekili Nihat Çalışkan, İGM Başkanı Mehmet Siper ve siyasi partilerin Grup Başkan Vekillerini Akça Köyün deprem sonrası durumunu görmeye davet etti.

1 Ekim 1995 yılında meydana gelen 6,1 şiddetinde 90 kişinin hayatını kaybettiği Dinar depreminin üzerinden geçen 29 yıl sonra ilçenin Akça Köyü, 11 Temmuz 2024 tarihli Afyonkarahisar merkezli depremle birlikte binalarda her geçen artan yarılmaların korkusunu yaşıyor.
Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dinar Üyesi CHP Grup Başkan Vekili Nihat Çalışkan, 11 Temmuz 2024 Afyonkarahisar Ataköy merkezli depremden sonra ilçenin Akça Köyünde ki binalarda ciddi düzeyde yarıklar oluştuğunu, bina güvenliğinin olmadığını açıkladı.

“25 EVDE ÇOK BÜYÜK HASAR VAR”

İGM CHP Grup Başkan Vekili Nihat Çalışkan konu hakkında şunları kaydetti: “Afyonkarahisar merkezde Ataköy’de 11 Temmuz 2004 tarihinde meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından Dinar İlçemize bağlı Akça Köyümüzde bir binada hasar oluşmuştu. Bu hasar nedeniyle Sayın Kaymakamımız tarafından bir prefabrikle vatandaşımızın mağduriyeti giderilmişti. Ama 11 Temmuz 2024 tarihinden bugüne kadar ki süreçte Akça Köyümüzde ki binalarda çok ciddi düzeyde yarıklar oluştu. Şu anda köy binalarımızda 11 Temmuz 2024 sabahı meydana gelen depremde oluşan yarıklardan çok daha fazlası var. Yaklaşık 25 evde çok büyük hasar var. Bu durumu evlerin çekilen fotoğraflarında görmek mümkündür.

“DURUM AFAD İL MÜDÜRLÜĞÜNE BİLDİRLİDİ NETİCE ALINAMADI”

Afyonkarahisar İGM CHP Grup Başkan Vekili Nihat Çalışkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Konu Dinar Kaymakamlığımız tarafından daha önce AFAD İl Müdürlüğüne bildirilmesine rağmen bir netice alınamamış. Sözünü ettiğim bu binalar şu anda çatırdıyor. Özellikle geceleri insanlarımız bu binalarda oturmak zorunda olmaktan büyük sıkıntı duyuyorlar. İl Genel Meclisi Başkanımız Sayın Mehmet Siper’in nezdin de meclisimizde ki tüm sayın Grup Başkan Vekillerini Dinar İlçemizin Akça Köyüne durumu yerinde görmeye davet ediyorum. Burayı birlikte değerlendirerek bu insanlarımızın mağduriyetlerini gidermeye çalışalım.”

Bakmadan Geçme