Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Akaryakıt’ta indirim bekliyoruz”

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Vekili Veli Seyman yaptığı açıklamada, koronavirüsün olumsuz etkileri kapsamında akaryakıt indirimi yapılması gerektiğini belirterek, benzinle motorin arasındaki farkın açıldığını söyledi.

 

Koronavirüsünün olumsuz etkilerini azaltmak için motorinde indirim yapılması gerektiğini vurgulayan Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Vekili Veli Seyman,  “Halen iş yapmakta olan nakliyeci ve taşımacı esnafımız ile çiftçilerimiz, hatırı sayılır bir motorin indirimi yapılarak virüsün olumsuz etkilerinden kurtarılmalı.” dedi.

“MOTORİN İNDİRİMİ NAKLİYECİ İÇİN ÖNEMLİ”

Nakliyeci, taşımacı ve çiftçilerin halen iş yapmak zorunda olduğunu hatırlatan Seyman, “Tüm dünyayı ve ülkemizi önemli derecede olumsuz etkileyen koronavirüsü maalesef nakliyeci ve taşımacı esnafımızı da iş yapamaz hale getirdi. Evden kimsenin çıkmaması gerekiyor fakat taşımacılık halen devam ediyor ve etmek zorunda. Dolayısıyla nakliyeci ve taşımacı esnafımız halen çalışıyor ve virüsün olumsuz etkilerini de doğrudan hissediyor. Nakliyecilik ve taşımacılık sektörü çalıştığı yerde batan bir sektör durumuna geldi. Ayrıca okul servisleri, taksi ve şehir içi minibüs işletmeciliği yapan esnaflarımızın araçları için talep edilen sensör, 3 nokta emniyet kemeri ve araç içi kamera takma zorunluluğunun ileri bir tarihe ertelenmesini talep ediyoruz.” diye konuştu.

“MOTORİNLE BENZİN ARASINDAKİ FARK AÇILIYOR”

Özellikle nakliyeci esnafını rahatlatacak olan motorin indirimine ihtiyaç duyulduğunu belirten Veli Seyman şu ifadeleri kullandı: “Bu yıl son indirime kadar benzine toplam 2 lira 52 kuruş indirim yapılırken, motorine ise toplam 1 lira 68 kuruş indirim yapıldı. Yani motorin ile benzin arasındaki fark açılıyor. Zaten maliyetlerinin artması nedeniyle iş yapamaz hale gelen nakliyeci, taşımacı esnafımız artık bir de dezenfekte gibi ek maliyet oluşturacak kalemler ortaya çıktı. Dolayısıyla koronavirüsünün olumsuz etkilerinden bu kesimi koruyabilmek için hatırı sayılır bir motorin indirimine ihtiyaç var. Motorin indirimi yalnızca bu kesimi değil tüm şoför esnafımızı da sevindirecektir.”